- عضویت
- 2015/04/15
- ارسالی ها
- 86,552
- امتیاز واکنش
- 46,640
- امتیاز
- 1,242
دستور تهیه
1. پنیر مورد استفاده برای تهیه این دسر باید بدون نمک باشد؛ بنابراین در صورتی که پنیر حاوی نمک است، ابتدا نمک آن را بگیرید. برای این منظور:
3. آب، آب لیمو ترش و شکر را در قابلمه کوچکی ریخته و روی حرارت متوسط قرار دهید تا به جوش آید؛ اجازه دهید مخلوط به مدت ۱۰ دقیقه بجوشد، سپس حرارت را خاموش کرده و گلاب را به آن اضافه کنید. شربت را کنار بگذارید تا از داغی بیفتد؛ در انتها آن را در یخچال قرار دهید تا کاملا خنک شود.
4. قالب گردی به قطر ۲۵ و ارتفاع ۵ سانتیمتر انتخاب کنید؛ ۱ قاشق غذاخوری کره ذوب شده را با ۱/۲ قاشق چایخوری رنگ خوراکی مخلوط کرده و کف و دیوارههای قالب را با آن چرب کنید.
5. رشته کادایف را با چاقو به چهار قسمت مساوی تقسیم کنید.
6. سپس ۱/۲ فنجان شیر و ۳/۴ فنجان کره ذوب شده را به آن اضافه کرده و خوب مخلوط کنید تا رشتهها کاملا به شیر و کره آغشته شده و نرم شوند.
7. رشتهها پس از آغشته شدن به شیر و کره به شکل زیر درمی آیند.
8. ۲/۳ از رشتههای کادایف را در قالب ریخته و به خوبی فشار دهید، تا در کف و دیوارههای قالب پرس شود.
9. مخلوط پنیرها را روی رشتههای کادایف پهن کنید و فشار دهید تا یک لایه پنیر روی آن را بپوشاند. سپس باقیمانده رشته کادایف را روی پنیر بریزید و به خوبی با دست یا لیسک فشار دهید تا پرس شود.
10. قالب را در فری که قبلا روی حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت (۱۷۷ درجه سانتیگراد) گرم کردهاید، قرار داده و ۴۰ دقیقه صبر کنید تا کنافه لذیذ پنیری آماده شده و روی آن طلایی شود.
11. فر را خاموش کنید و اجازه دهید، کنافه به مدت ۱۰ دقیقه در قالب بماند و سپس آن را در ظرف سرو برگردانید.
12. شربتی را که قبلا تهیه کردهاید و کاملا خنک شده را روی کنافهای که داغ است بریزید، تا کاملا در بافت آن نفوذ کند.
13. روی کنافه را به سلیقه خود با مغز پسته یا مغز گردوی خرد شده تزیین کرده و آن را تا داغ است میل کنید.
نوش جان ...
نکات مهم در تهیه کنافه پنیری
1. پنیر مورد استفاده برای تهیه این دسر باید بدون نمک باشد؛ بنابراین در صورتی که پنیر حاوی نمک است، ابتدا نمک آن را بگیرید. برای این منظور:
- پنیر را به قطعات مکعبی کوچکی به ابعاد ۲.۵ سانتیمتر برش بزنید و در آب سرد خیس کنید.
- ظرف محتوی آب و پنیر را حداقل به مدت ۶ ساعت، یا در صورتی که به اندازه کافی وقت دارید، یک شب در یخچال قرار دهید و در این فاصله دو بار آب پنیر را عوض کنید.
- سپس پنیر را در آبکش صاف کرده، با آب سرد بشویید و روی دستمال کاغذی مخصوص آشپزی قرار دهید تا آب اضافی آن گرفته شود.
3. آب، آب لیمو ترش و شکر را در قابلمه کوچکی ریخته و روی حرارت متوسط قرار دهید تا به جوش آید؛ اجازه دهید مخلوط به مدت ۱۰ دقیقه بجوشد، سپس حرارت را خاموش کرده و گلاب را به آن اضافه کنید. شربت را کنار بگذارید تا از داغی بیفتد؛ در انتها آن را در یخچال قرار دهید تا کاملا خنک شود.
4. قالب گردی به قطر ۲۵ و ارتفاع ۵ سانتیمتر انتخاب کنید؛ ۱ قاشق غذاخوری کره ذوب شده را با ۱/۲ قاشق چایخوری رنگ خوراکی مخلوط کرده و کف و دیوارههای قالب را با آن چرب کنید.
5. رشته کادایف را با چاقو به چهار قسمت مساوی تقسیم کنید.
6. سپس ۱/۲ فنجان شیر و ۳/۴ فنجان کره ذوب شده را به آن اضافه کرده و خوب مخلوط کنید تا رشتهها کاملا به شیر و کره آغشته شده و نرم شوند.
7. رشتهها پس از آغشته شدن به شیر و کره به شکل زیر درمی آیند.
8. ۲/۳ از رشتههای کادایف را در قالب ریخته و به خوبی فشار دهید، تا در کف و دیوارههای قالب پرس شود.
9. مخلوط پنیرها را روی رشتههای کادایف پهن کنید و فشار دهید تا یک لایه پنیر روی آن را بپوشاند. سپس باقیمانده رشته کادایف را روی پنیر بریزید و به خوبی با دست یا لیسک فشار دهید تا پرس شود.
10. قالب را در فری که قبلا روی حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت (۱۷۷ درجه سانتیگراد) گرم کردهاید، قرار داده و ۴۰ دقیقه صبر کنید تا کنافه لذیذ پنیری آماده شده و روی آن طلایی شود.
11. فر را خاموش کنید و اجازه دهید، کنافه به مدت ۱۰ دقیقه در قالب بماند و سپس آن را در ظرف سرو برگردانید.
12. شربتی را که قبلا تهیه کردهاید و کاملا خنک شده را روی کنافهای که داغ است بریزید، تا کاملا در بافت آن نفوذ کند.
13. روی کنافه را به سلیقه خود با مغز پسته یا مغز گردوی خرد شده تزیین کرده و آن را تا داغ است میل کنید.
نوش جان ...
نکات مهم در تهیه کنافه پنیری
- در صورت تمایل میتوانید به جای گلاب، یکی دو قاشق غذاخوری عرق بهارنارج به شربت کنافه اضافه کنید.
- با افزودن مقداری دمکرده زعفران یا پودر دارچین به شربت، میتوانید طعم جدیدی از کنافه خوشمزه پنیری را تجربه کنید.
- به جای شربت میتوانید، شیرعسل روی کنافه بریزید.
- بهتر است کنافه را به صورت گرم سرو کنید، چون در صورت سرد شدن، پنیر وسط آن سفت شده و طعم و ظاهر مطلوب خود را از دست میدهد.
- در صورت سرد شدن کنافه، میتوانید آن را در فر یا در تابه گرم کنید.
- در صورتی که فر ندارید، میتوانید کنافه را در تابه و روی حرارت ملایم اجاق گاز درست کنید؛ برای درست کردن کنافه خوشطعم پنیری روی اجاق گاز، همانند طرز تهیه کنافه در فر عمل کنید، با این تفاوت که:
- مخلوط رشته کادایف و کره را به مدت ۵ دقیقه روی حرارت ملایم تفت دهید، سپس شیر را به آن اضافه کرده و ۲/۳ از مخلوط رشته و شیر را کف تابه پرس کنید.
- لایه میانی و لایه رویی را همانگونه که در بالا ذکر شد، قرار دهید و تابه را روی حرارت خیلی ملایم بگذارید تا پنیر وسط آن ذوب شود.
- وقتی لایه زیرین کنافه برشته شد، آن را به آرامی برگردانید تا طرف دیگر نیز برشته شود.
- سپس کنافه را در ظرف سرو قرار داده و شربت خنک را روی آن بریزید.