خواص خوراکی‌ها با خوردن اين سبزي ها معني سلامتي را به چشم ميبينيد!

  • شروع کننده موضوع SHinee
  • بازدیدها 218
  • پاسخ ها 0
  • تاریخ شروع

SHinee

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
1970/01/01
ارسالی ها
5,736
امتیاز واکنش
2,564
امتیاز
745
محل سکونت
شیراز
تمام سبزیجاتی که خداوند آفریده است برای سلامتی بدن مفید هستند اما در بین آنها بعضی را برترینها مینامیم. کلم برگ، بروکلی، هویج، کدو تنبل، اسفناج و ... طلایهداران سلامتیاند.

تمام سبزیجاتی که خداوند آفریده است برای سلامتی بدن مفید هستند اما در بین آنها بعضی را برترینها مینامیم. کلم برگ، بروکلی، هویج، کدو تنبل، اسفناج و ... طلایهداران سلامتیاند.
در این مقاله ده مورد از این برترینها را معرفی میکنیم. توصیه میکنیم این سبزیجات را در برنامهی غذایی هر روز خود بگنجانید تا ویتامینها و مواد معدنی لازم برای بدنتان تأمین شود. پس پیش به سوی سلامتی سبزیجاتی.

هویج
هویج دارای بیشترین میزان ویتامین A یا بتاکاروتن میباشد. این ویتامین برای رشد سلولی، قوهی بینایی و همچنین داشتن پوستی زیبا لازم است.
از این گذشته هویج سرشار از پکتین است. این فیبر حلال میتواند میزان کلسترول زیاد را کاهش دهد.
توصیه میکنیم از هر فرصتی برای مصرف هویج استفاده کنید.

بروکلی
متخصصان تغذیه بیشترین مطالعات را روی بروکلی انجام دادهاند. بروکلی منبع فوقالعادهی ویتامین C ، بتاکاروتن، ویتامین B9 یا همان فولات و پتاسیم است که خطر بیماریهای قلبی عروقی را کاهش میدهند.
بروکلی همچنین دارای موادی از قبیل ایندول هاست که با سرطانها مقابله میکنند.
سولفورفان و ایزوتیوسیانات ها و دیگر مواد گوگردی موجود در آن باعث تحـریـ*ک ترشح آنزیمهایی میشود که قادراند با سرطان مقابله و عوامل ایجاد کنندهی سرطان را خنثی کنند. بروکلی دارای رنگدانه ای به نام لوتئین نیز هست که با سرطان کولون و زوال ماکولای چشم مقابله میکند.

گل کلم
کلم، گل کلم و تمام سبزیجات چلیپایی مثل شلغم، تربچه و... سرشار از ویتامین C و ویتامین B9 و همچنین مواد گوگردی ضدسرطان (مواد گوگردی موجود در بروکلی) اند.
این سبزیجات از ابتلا به سرطانهایی از قبیل سرطان کولون و سرطان رودهی راست پیشگیری میکنند.

کدو حلوایی
کدو حلوایی سرشار از بتاکاروتن است. هرچه گوشت این کدو تیره تر باشد میزان بتاکاروتن آن بیشتر و خواص آنتی اکسیدانی آن بالاتر است.
کدو حلوایی همچنین دارای ویتامین C و B، پتاسیم، منیزیم و فیبرهای به ویژه حلال است که میتواند سوخت و ساز چربیها را بهتر کرده و میزان کلسترول خون را پایین بیاورد.

اسفناج
اسفناج همانند دیگر سبزیجات برگ سبز مانند کاهو، کلم چینی و ...منبع مواد محافظتی است.
این سبزیجات دارای میزان زیادی ویتامین C، ویتامین B9 و بتاکاروتن و همچنین سرشار از فیبرها و مواد معدنیاند.
رنگدانه های موجود در این سبزیجات(لوتئین، اگزانتین) با رادیکالهای آزاد مبارزه میکنند. از این گذشته این سبزیجات دارای میزان اندکی اسیدهای چرب امگا۳ هستند که برای سلامت قلب و عروق مفید است.

حبوبات
عدس، لوبیاها، نخود و دیگر حبوبات دارای میزان زیادی فیبرهای حلال و غیر حلال و ویتامین B اند.
حبوبات همچنین دارای مواد معدنی مثل منیزیم، پتاسیم و فسفراند. در این دنیای متنوع میزان قابل ملاحظهای پروتئینهای گیاهی و گلوسیدها نیز وجود دارد.

پیاز، سیر و موسیر
پیاز، سیر و موسیر به خاطر دارا بودن مواد گوگردی و ترکیبات خاص دیگری که دارند برای سلامت قلب و عروق مفیداند.
مصرف منظم این مواد غذایی باعث جریان بهتر خون و به این ترتیب باعث کاهش کلسترول و فشار خون بالا میشود. همچنین این سبزیجات دارای خواص ضدباکتریایی و ادرار آور اند.

سیب زمینی شیرین
سیب زمینی شیرین سرشار از بتاکاروتن است که از ابتلا به برخی سرطانها از قبیل سرطان معده، پانکراس، دهان و لثه پیشگیری میکند. این مادهی غذایی همچنین سرشار از پتاسیم است که فشار خون را پایین میآورد، ویتامین B6 موجود در آن از بیماریهای قلبی عروقی پیشگیری میکند و ویتامین C آن سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند.
پوست سیب زمینی شیرین سرشار از فیبرهای غیر حلال است و اگر این مادهی غذایی با پوست مصرف شود برای رفع یبوست مفید است.
سیب زمینی شیرین سرشار از اسید فرولیک است که با سرطان و ایدز مقابله میکند. همچنین این سیب زمینی دارای رنگ دانههایی است که از ابتلا به سرطان و بیماریهای چشم پیشگیری کرده و استرول های گیاهی آن میزان کلسترول خون را پایین میآورد.

فلفل دلمهای
فلفل دلمهای جزو آن دسته از سبزیجاتی است که سرشار از ویتامین C و همچنین بتاکاروتن و رنگدانه های فلاوونوئیدها است.
این مواد با ارزش با رادیکالهای آزاد مقابله میکنند و همین امر باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان میشود.

گوجه فرنگی
گوجه فرنگی رنگ قرمزش را مدیون رنگدانهی لیکوپن است و درست به دلیل داشتن همین رنگدانه از ابتلا به بیماری پروستات پیشگیری میکند.
این رنگدانه در محصولات دیگری که از گوجه فرنگی تهیه میشود نیز وجود دارد مثل سس قرمز و کچاپ. دیگر مواد تشکیل دهندهی گوجه فرنگی مانند اسید کلروژنیک و اسید فرولیک و همچنین ویتامین C و بتاکاروتن موجود در آن در فرایند سینرژی یا هم افزایی شرکت میکنند.


منبع : سایت پزشکان

 

برخی موضوعات مشابه

بالا