طرز تهیه حلوا لوزی همدان بسیار خوشمزه و مغذی

  • شروع کننده موضوع Zahra_rad
  • بازدیدها 370
  • پاسخ ها 0
  • تاریخ شروع

Zahra_rad

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2019/02/21
ارسالی ها
3,789
امتیاز واکنش
8,283
امتیاز
827
سن
21
محل سکونت
Shiraz
طرز تهیه حلوا لوزی همدان
مواد لازم
آرد برنج
1 پیمانه
مغز گردو 1 پیمانه
عسل تیره رنگ 1 پیمانه
پودر زعفران 1/2 قاشق چایخوری
پودر هل 1/4 قاشق چایخوری
پودر پسته یا بادام برای تزیین به میزان لازم

نکته: پیمانه مورد استفاده برای اندازه گیری مواد اولیه لیوان فرانسوی دسته دار است.

دستور تهیه
  1. پودر زعفران را در یک فنجان یا کاسه‌ی کوچک ریخته و ۲-۱ تکه یخ کوچک روی آن بگذارید. اجازه دهید یخ در دمای محیط آب شود و محلول غلیظی از زعفران به دست آید.
  2. کف یک سینی که بهتر است مستطیل شکل باشد، سلفون بکشید و کنار بگذارید.
  3. آرد برنج را در تابه ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید. با یک قاشق چوبی مرتب آرد برنج را هم بزنید تا خوب تفت داده شود.
  4. آرد برنج را پس از بو دادن در کاسه‌ای ریخته و مغز گردو را به تابه اضافه کنید.
  5. مغز گردو را تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند، سپس آن را لای پارچه‌ی نخی تمیزی قرار داده و با کف دو دست ماساژ دهید تا پوست قهوه‌ای رنگ روی آن جدا شود.
  6. مغز گردو را دو بار چرخ کنید تا کاملا پودر شود.
  7. مغز گردوی چرخ شده، آرد برنج بو داده و پودر هل را در ظرفی ریخته و مواد را با دست خوب مخلوط کنید تا روغن گردو به خورد آرد برنج رفته و یکدست شوند.
  8. عسل را در قابلمه‌ی کوچکی ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا رقیق شود.
  9. وقتی عسل کاملا داغ شد و حباب‌هایی در سطح آن به وجود آمد، حرارت را خاموش کرده و محلول زعفران را به آن اضافه کنید.
  10. مخلوط زعفران و عسل را تا داغ است به مخلوط آرد و گردو اضافه کرده و شروع به ورز دادن مواد کنید تا کاملا یکدست شوند.
  11. مخلوط مواد باید مانند خمیری کاملا منسجم شود طوریکه اگر آن را به دو نیم تقسیم کنید، کش نیاید.
  12. وقتی مواد به این درجه از انسجام رسید قبل از اینکه سرد شود، آن را در سینی پوشانده شده با سلفون ریخته و به طور یکنواخت پهن کنید.
  13. یک چاقوی تیز انتخاب کرده و برای اینکه مواد به آن نچسبند، آن را کمی چرب کنید، سپس حلوا را به شکل لوزی برش بزنید.
  14. در صورت چسبیدن مواد به چاقو، آن را با یک دستمال نمدار تمیز کرده، دوباره چرب کنید و اقدام به برش زدن بقیه‌ی حلوا کنید.
  15. حلوا لوزی همدان را در ظرف سرو بچینید و روی آن را با پودر پسته یا بادام تزیین کنید.
255618_856.jpg

ماده اصلی در تهیه جلوا لوزی آرد برنج بوده که فاقد گلوتن و بسیار پر خاصیت است. آرد برنج را می‌توانید از فروشگاه‌های مواد غذایی به صورت آماده خریداری کنید ولی از آنجا که برنج استفاده شده در تهیه آن اغلب نامرغوب است، پیشنهاد می‌شود که به صورت خانگی آن را تهیه کنید.

طرز تهیه آرد برنج خانگی برای حلوا لوزی همدان

  1. برای تهیه آرد برنج بهتر است از برنج‌های خوش عطر و مرغوب ایرانی استفاده کنید که می‌تواند از نوع خرده برنج و نیم دانه یا برنج کامل باشد.
  2. ابتدا برنج را شسته و سپس چند ساعت در آب خیس کنید.
  3. برنج خیس خورده را آبکش کرده و روی یک دستمال نخی تمیز پهن کنید.
  4. قبل از اینکه دانه‌های برنج به طور کامل خشک شوند و در حالیکه هنوز کمی رطوبت دارند، آن‌ها را بکوبید تا نرم شوند، سپس آسیاب کنید.
  5. برنج را تا حدی آسیاب کنید که کاملا پودر شود، سپس آن را از الک رد کنید تا اگر دانه‌ی درشتی در آن وجود دارد گرفته شود.
  6. دانه‌های درشت را دوباره آسیاب کرده و الک کنید.
  7. آرد برنج را در سینی پهن کرده و در مجاورت هوای آزاد قرار دهید تا کاملا خشک شود، سپس آن را در ظرف دردار در یخچال نگهداری کنید.

    255619_903.jpg
 
  • لایک
واکنش ها: Diba

برخی موضوعات مشابه

بالا