- عضویت
- 2015/04/15
- ارسالی ها
- 86,552
- امتیاز واکنش
- 46,640
- امتیاز
- 1,242
طرز تهیه شربت توت سیاه خانگی
دستور تهیه
نکات مهم
موارد مصرف شربت توت سیاه
مواد لازم برای تهیه ۱/۲ فنجان (۱۲۰ میلی لیتر) شربت توت سیاه
توت سیاه ۴۵۰ گرم
شکر۶ قاشق غذاخوری (معادل ۷۵ گرم)
آب۱/۴ فنجان (معادل ۵۹ میلی لیتر)
لیمو ترش (اختیاری) ۱ عدد
توت سیاه ۴۵۰ گرم
شکر۶ قاشق غذاخوری (معادل ۷۵ گرم)
آب۱/۴ فنجان (معادل ۵۹ میلی لیتر)
لیمو ترش (اختیاری) ۱ عدد
دستور تهیه
- ابتدا ساقه توتها را بگیرید، سپس توت، شکر و آب را در یک شیرجوش متوسط بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید.
- اگر دوست دارید شربت توت سیاه کمی ترشتر شود، آب یک عدد لیمو را گرفته و به مواد موجود در شیرجوش اضافه کنید.
- اجازه دهید مخلوط بر روی حرارت متوسط بجوشد و مرتب آن را هم بزنید تا شکر حل شود.
- سپس حرارت را کم کنید و اجازه دهید مخلوط بر روی حرارت ملایم ریز جوش بزند تا غلیظ شود.
- حدود ۲۰ الی ۳۰ دقیقه به حرارت دادن مخلوط بر روی حرارت ملایم ادامه دهید و زمانی که شربت غلیظ شد، آن را مرتب هم بزنید تا ته نگیرد.
- وقتی شربت به غلظت مناسب رسید، حرارت را خاموش کنید.
- کاسهای را زیر صافی با سوراخهای ریز قرار دهید و مخلوط توت سیاه را در صافی بریزید.
- با یک قاشق چوبی شروع به هم زدن مخلوط کرده و آن را با پشت قاشق فشار دهید تا شربت توت سیاه از صافی عبور کنید و دانههای توت در صافی باقی بماند، سپس دانههای باقی مانده در صافی را دور بریزید.
- روی ظرف حاوی شربت توت سیاه را سلفون بکشید و آن را در یخچال قرار دهید تا خنک شود.
- شربت توت سیاه را پس از خنک شدن در بطری شیشهای تمیزی بریزید، درب شیشه را محکم ببندید و در یخچال نگهداری کنید.
![264785_667.jpg](https://setare.com/files/fa/news/1398/3/19/264785_667.jpg)
نکات مهم
- شربت توت سیاه پس از قرار گرفتن در یخچال و خنک شدن، سفتتر میشود، بنابراین دقت کنید در اثر جوشیدن بیش از حد سفت نشود.
- هنگامی که مخلوط توت، شکر و آب به جوش آمد، حرارت را ملایم کنید و مرتب شربت را هم بزنید تا ته نگیرد.
- زمانی که شربت غلیظ شد، بلافاصله حرارت را خاموش کنید، زیرا حرارت دادن زیاد شربت باعث سوختن و تلخ شدن آن میشود.
- شربت توت سیاه تهیه شده به این روش را میتوانید تا ۲ هفته در یخچال نگهداری کنید.
موارد مصرف شربت توت سیاه
- از ترکیب شربت توت سیاه با کوکتل و نوشیدنیهایی مانند لیموناد و مارگاریتا، شربتی به رنگ بنفش حاصل میشود که میتوانید غلظت آن را بسته به ذائقه خود تنظیم کنید.
- مقداری از شربت توت سیاه را بر روی پنکیک یا وافل بریزید و صبحانه مورد علاقه خود را درست کنید. در صورت تمایل میتوانید مقداری شربت توت سیاه را با شربت پنکیک مخلوط کنید.
- ۳ قاشق غذاخوری روغن زیتون، ۱ قاشق غذاخوری سرکه سیب، ۱ قاشق غذاخوری شربت توت سیاه و مقداری نمک و فلفل را مخلوط کرده و خوب هم بزنید تا یکدست شوند. این ترکیب خوشمزه را با سبزیجات تازه و یا به عنوان سس همراه باسالاد فصل مورد استفاده قرار دهید.
- شربت توت سیاه را میتوانید برای تزیین بستنی، فرنی، پودینگ برنج، کاستارد تخم مرغ و ماست به کار برید و از ترکیب آنها طعم تازهای ایجاد کنید.
- از ترکیب شربت توت سیاه با ، سسی با طعم میوه حاصل میشود که میتوانید آن را همراه با انواع کباب ایرانی یا ژامبون مورد استفاده قرار دهید.