- عضویت
- 2015/04/15
- ارسالی ها
- 86,552
- امتیاز واکنش
- 46,640
- امتیاز
- 1,242
شربت گلاب و زعفران
دستور تهیه
چند نکته مهم و اصولی
مواد لازم
زعفران ساییده1/2 قاشق چایخوری
گلاب1/2 لیوان
آب2 لیوان
شکر5 قاشق غذاخوری
زعفران ساییده1/2 قاشق چایخوری
گلاب1/2 لیوان
آب2 لیوان
شکر5 قاشق غذاخوری
دستور تهیه
- ابتدا زعفران را در فنجان بریزید، چند تکه یخ کوچک به آن اضافه کنید و اجازه دهید یخ در دمای محیط ذوب شود و محلول زعفران به دست آید.
- آب و شکر را در قابلمه کوچکی ریخته و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید، سپس با یک قاشق شربت را هم بزنید تا شکر در آب کاملا حل شود.
- پس از حل شدن شکر در آب، حرارت را کم کنید و اجازه دهید شربت به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه بجوشد تا غلیظ شود.
- پس از اینکه شربت غلیظ شد و قوام آمد، حرارت را خاموش کرده و صبر کنید تا شربت ولرم شود.
- وقتی شربت ولرم شد، زعفران آب کرده و گلاب را به آن اضافه کنید و شربت را هم بزنید.
- اجازه دهید شربت گلاب و زعفران کاملا خنک شود، سپس آن را در بطری شیشهای تمیزی بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
- هنگام سرو شربت گلاب و زعفران، شربت غلیظ را در لیوان سرو بریزید، آن را با آب و یخ رقیق کنید و به عنوان یک نوشیدنی سرد و ساده برای پذیرایی از میهمان های خود مورد استفاده قرار دهید.
چند نکته مهم و اصولی
- اگر شربت به اندازه کافی غلیظ نشود یا به اصطلاح قوام نیابد، ممکن است ترش شده یا کپک بزند. برای تست کردن قوام شربت، یک قاشق از شربت را بردارید و از بالا بریزید، اگر قطره آخر شربت به راحتی از قاشق جدا نشود و کشدار باشد، شربت قوام یافته و باید از روی حرارت برداشته شود.
- در صورتی که پس از برداشتن شربت از روی حرارت متوجه شدید که رقیق است، دوباره آن را بجوشانید تا به غلظت مناسب برسد.
- هنگام جوشیدن شربت حتما حرارت را کم کنید تا شربت بر روی حرارت ملایم ریز جوش بزند و آب آن به تدریج بخار شود، در غیر اینصورت شربت شکرک میزند.
- اگر شربت گلاب و زعفران پس از مدتی شکرک زد، مقداری آب به آن اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید، سپس حرارت را کم کنید تا بر روی حرارت ملایم قوام یابد.
- در صورت تمایل میتوانید پس از برداشتن شربت از روی حرارت، ۲ الی ۳ قطره اسانس هل به شربت گلاب و زعفران اضافه کنید تا شربت عطر و طعمی متنوع پیدا کند. ولی دقت کنید که اسانس هل تلخ است و افزودن بیش از حد آن باعث تلخ شدن شربت میشود.