طرز تهیه پای زرد آلو
عصرهای بهاری و تابستانی، زمان مناسبی برای خوردن یك فنجان چای و یك تكه شیرینی است تا خستگی یك روز بلند از تن بیرون برود. پس چه بهتر كه این شیرینی، خانگی و تازه باشد تا لـ*ـذت آن هم چندبرابر شود.
مواد لازم :
- آرد گندم................. ۲۵۰ گرم
- كره .................. ۱۳۰ گرم
- شیر ................. یك قاشق سوپخوری
- شكر ................. ۱۰۰ گرم
- زرده تخممرغ ................. ۲ عدد
- نمك................. نوك قاشق چایخوری
- زردآلو ................. ۶۰۰ گرم
- تخممرغ ................. یك عدد (برای روی پای)
- پودر قند................. برای تزیین
طرز تهیه:
۱- آرد، شكر، كره، شیر، نمك و زرده تخممرغ را در كاسهای بریزید و آنقدر هم بزنید تا خمیری نرم حاصل شود. سپس خمیر را با دست به شكل گلوله درآورید و میان یك تكه نایلون پلاستیكی بپیچید. بعد خمیر را برای مدت یك ساعت در یخچال قرار دهید تا استراحت كند.
۲- مقداری كره را در كاسه كوچكی بریزید و روی حرارت قرار دهید تا آب شود. حالا قالب پای را با كره خوب چرب كنید.
۳- زردآلوها را شسته و پس از دو نیم كردن، هستههایشان را خارج كنید. در این فاصله، فر اجاق گاز را روی حرارت ۲۲۵ درجه سانتیگراد(۴۴۰ درجه فارنهایت) یا شماره هفت روشن كنید تا گرم شود.
۴- روی سطحی صاف مانند سینی یا كابینت، مقداری آرد بپاشید. ابتدا نیمی از خمیر را با وردنه و با توجه به ابعاد قالب به شكل گرد، باز كرده و كف قالب پهن كنید. سپس زردآلوهای دو نیم شده را روی خمیر بچینید.
۵- باقیمانده خمیر را نیز با همان روش قبلی بر سطح پوشیده شده از آرد توسط وردنه باز كرده و روی زردآلوها پهن كنید. پس از آن، تخممرغ را هم زده و سطح خمیر را با استفاده از قلم مو به تخممرغ آغشته كنید.
۶- با استفاده از یك چنگال روی خمیر را سوراخ سوراخ كنید. حالا قالب را به مدت ۲۵دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید تا پای زردآلو آماده شود.
در پایان، پای را به سینی گردی منتقل كرده و روی آن را مقداری پودر قند بپاشید.
عصرهای بهاری و تابستانی، زمان مناسبی برای خوردن یك فنجان چای و یك تكه شیرینی است تا خستگی یك روز بلند از تن بیرون برود. پس چه بهتر كه این شیرینی، خانگی و تازه باشد تا لـ*ـذت آن هم چندبرابر شود.
مواد لازم :
- آرد گندم................. ۲۵۰ گرم
- كره .................. ۱۳۰ گرم
- شیر ................. یك قاشق سوپخوری
- شكر ................. ۱۰۰ گرم
- زرده تخممرغ ................. ۲ عدد
- نمك................. نوك قاشق چایخوری
- زردآلو ................. ۶۰۰ گرم
- تخممرغ ................. یك عدد (برای روی پای)
- پودر قند................. برای تزیین
طرز تهیه:
۱- آرد، شكر، كره، شیر، نمك و زرده تخممرغ را در كاسهای بریزید و آنقدر هم بزنید تا خمیری نرم حاصل شود. سپس خمیر را با دست به شكل گلوله درآورید و میان یك تكه نایلون پلاستیكی بپیچید. بعد خمیر را برای مدت یك ساعت در یخچال قرار دهید تا استراحت كند.
۲- مقداری كره را در كاسه كوچكی بریزید و روی حرارت قرار دهید تا آب شود. حالا قالب پای را با كره خوب چرب كنید.
۳- زردآلوها را شسته و پس از دو نیم كردن، هستههایشان را خارج كنید. در این فاصله، فر اجاق گاز را روی حرارت ۲۲۵ درجه سانتیگراد(۴۴۰ درجه فارنهایت) یا شماره هفت روشن كنید تا گرم شود.
۴- روی سطحی صاف مانند سینی یا كابینت، مقداری آرد بپاشید. ابتدا نیمی از خمیر را با وردنه و با توجه به ابعاد قالب به شكل گرد، باز كرده و كف قالب پهن كنید. سپس زردآلوهای دو نیم شده را روی خمیر بچینید.
۵- باقیمانده خمیر را نیز با همان روش قبلی بر سطح پوشیده شده از آرد توسط وردنه باز كرده و روی زردآلوها پهن كنید. پس از آن، تخممرغ را هم زده و سطح خمیر را با استفاده از قلم مو به تخممرغ آغشته كنید.
۶- با استفاده از یك چنگال روی خمیر را سوراخ سوراخ كنید. حالا قالب را به مدت ۲۵دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید تا پای زردآلو آماده شود.
در پایان، پای را به سینی گردی منتقل كرده و روی آن را مقداری پودر قند بپاشید.