طرز تهیه “چکدرمه” غذای ترکمنی ؛ سنتی و خوشمزه

  • شروع کننده موضوع *~SAEEDEH~*
  • بازدیدها 158
  • پاسخ ها 0
  • تاریخ شروع

*~SAEEDEH~*

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2018/11/16
ارسالی ها
4,075
امتیاز واکنش
70,793
امتیاز
1,076
سن
21
طرز تهیه “چکدرمه” غذای ترکمنی ؛ سنتی و خوشمزه
%DA%86%DA%A9%D8%AF%D8%B1%D9%85%D9%87.jpg

“چکدرمه” یکی از انواع غذاهای بومی و محلی استان گلستان، بندر ترکمن و آق قلا است که با صرف وقت و سلیقه می توانید این غذای خوشمزه را درست کنید.
مواد لازم برای چکدرمه :
  • برنج : 700 گرم
  • گوشت گوسفند خرد شده :نیم کیلو
  • رب گوجه فرنگی : 2 تا 3 قاشق غذاخوری
  • پیازخرد شده : یک عدد متوسط
  • آب : حدود یک لیتر (4 پیمانه)
  • نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و ادویه پلویی : به میزان لازم
  • روغن : به میزان نیاز
%DA%86%DA%A9%D8%AF%D8%B1%D9%85%D9%87-%D8%AA%D8%B1%DA%A9%D9%85%D9%86%DB%8C.jpg

مرحله به مرحله درست کردن غذای سنتی ترکمنی ها "چکدرمه"

%DA%86%DA%A9%D8%AF%D8%B1%D9%85%D9%87.jpg


ابتدا برنج را بشویید و چند ساعت در آب و نمک خیس کنید.

قابلمه ای مناسب را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید تا داغ شود.

بعد پیاز های خرد شده را داخل روغن بریزید و تفت دهید تا پیاز ها طلایی رنگ شوند.بعد از تفت پیازگوشت خرد شده را داخل آن بریزید و خوب تفت دهید.

به پیاز و گوشت در حال تفت خوردن 2 تا 3 قاشق رب گوجه فرنگی ، مقداری نمک ، فلفل و ادویه های دیگر را اضافه کنید و تفت دهید.

سپس یک لیتر آب داخل قابلمه بریزید و حرارت را رو به بالا ببرید تا آب به جوش بیاید. بعد حرارت را کم کنید و بگذارید تا گوشت کم کم بپزد.

بعد از پخت کامل گوشت و کم شدن آب گوشت ،برنج خیس خورده شده را از آب خارج کنید و داخل قابلمه گوشت پخته بریزید .و آب آن را اندازه بگیرید تا شفته نشود.بعد از جوشیدن برنج ، آن را دم کنید . ابتدا حرارت را کمی بالا ببرید تا برنج بخار کند و بعد حرارت را کم کنید تا برنج خوب دم بکشد.

برنج پخته شده را در ظرف مورد نظرتان بکشید.

نکات تکمیلی در مورد چکدرمه
چکدرمه جزو غذای محلی - سایر میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 2 ساعتمیباشد .
چکدرمه را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .
 

برخی موضوعات مشابه

بالا