- عضویت
- 2018/11/30
- ارسالی ها
- 6,382
- امتیاز واکنش
- 14,551
- امتیاز
- 898
- سن
- 26
صنایع دستی: بافت انواع پارچه، گلیم، قالی، تهیه گیوه، خراطی، میناکاری و ساخت وسایل فلزی و قلمزنی از جمله این صنایع است که توسط اقوام مختلف ساکن این استان تهیه میشود. عبا بافی، احرامی بافی، حصیر بافی، نمد مالی و... نیز از دیگر صنایع دستی استان میباشد.
جاذبه های مهم گردشگری: سازه های آبی شوشتر، معبد چغازنبیل، قلعه سلاسل (شوشتر)، کاخ آپادانا (شوش)، بند میزان (شوشتر)، پل بند لشکر (شوشتر)، مسجد جامع شوشتر، آرامگاه دانیال نبی (شوش)، قلعه شوش، آرامگاه یعقوب لیث، معبد برد نشانده، پل قدیم دزفول، آتشگاه مسجد سلیمان، شیرهای سنگی بختیاری، شهر باستانی ایذه و جاذبه های زیبا و طبیعت آن، منطقه باستانی کول فرح، منطقه باستانی اشکفت سلمان (ایذه)، کلیسای ارامنه (آبادان)، مسجد رنگونیها (آبادان) تنها تعدادی از این آثار زیبا و ارزشمند است.
جمعیت: ۴٬۵۳۱٬۷۲۰ نفر (سرشماری ۱۳۹۰)
زبان: زبان رسمی مانند همه نقاط ایران فارسی است. پیش از وقوع مهاجرت گسترده در جریان قرن بیستم و پس از آن، جمعیت خوزستان غالباً از دو گروه زبانی تشکیل می شد: عرب زبان ها، که در نواحی کشیده شده از خلیج فارس به سوی شهر اهواز زندگی می کردند، و سخنگویان به گویشهای ایرانی که در نواحی به سوی شمال غرب و کوهپایه های رشته کوه زاگرس ساکن بودند. عربی خوزستانی از نوع خلیج فارسی است. گویش های صحبت شده توسط ایرانی زبانان استان به نظر بر دو نوع می رسد: دزفولی- شوشتری، که در آن دو شهر بدان صحبت می شود، و بختیاری که توسط عشایری که در مناطق کم ارتفاع خوزستان قشلاق می کنند و کسانی که در روستاها و شهرهایی چون آغاجاری، مسجدسلیمان، و رامهرمز زندگی می کنند، تکلم میشود.
غذاهای محلی: قلیه ماهی، ماهی صبور، حمیس توله، قلیه تخم مرغ، اوپیوزی، فلافل، نافله خوزستان، امگشت پلو، سمبوسه، ارده پلو (آش ارده)، پوکورا، خورش بامیه، و... حلوای خرما، رولت خرما، رنگینک، عدس پلو با خرما، خرما ارده و کوکوی شیره خرما نیز برخی از غذاهایی است که با خرما درست می شود.
سوغات: خرما، کلیچه، لقمه خرما، ماهی و میگوی خلیج فارس، ادویه آبادان، انواع کلوچه خرمایی، نان شیر، معجون کنجد، ارده، حلوا ارده، حلوا شکری، شیره (سیلون)، نان کنجدی، پرتقال دزفول و انواع صنایع دستی دزفول و استان
بهترین زمان بازدید: زمستان