کیک و شیرینی طرز تهیه باقلوا

  • شروع کننده موضوع ❤ASAL_M❤
  • بازدیدها 132
  • پاسخ ها 4
  • تاریخ شروع

❤ASAL_M❤

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2016/08/02
ارسالی ها
5,042
امتیاز واکنش
53,626
امتیاز
1,121
محل سکونت
کهکشان راه شیری ، سیاره ی Exo
طرز تهیه باقلوا یک شیرینی اصیل ایرانی

به گزارش ایران ناز برای شما طرز تهیه باقلوا یک شیرینی اصیل ایرانی قرار داده ایم. يكى از شيرينى هاى بسيار خوشمزه ايرانى باقلواست كه بدليل داشتن مغزهاى مغزى بسيار نيرو بخش است. با ما همراه باشيد:​

مواد لازم:

بادام پوست گرفته چرخ کرده : نیم کیلو​
خاکه قند : 250 گرم

هل کوبیده الک کرده نرم : یک قاشق سوپخوری سرخالی

مواد لازم برای لواش باقلوا:

زرده تخم مرغ : 2 عدد​
شیر : 1 استکان

روغن آبکرده : دو قاشق سوپخوری
آرد بمقداری که مایه خمیر بشود و به دست نچسبد : در حدود 150 تا 200 گرم
پکینگ پادر : 1/2 قاشق مرباخوری

1462525509-irannaz-com.jpg

مواد لازم برای شربت باقلوا:

شکر : نیم کیلو​
آب : 1 و نیم پیمانه

گلاب : نصف پیمانه

طرز تهیه:

اول خمیر لواش باقلوا را به طریق ذیل آماده‌ می‌کنیم:شیر، پکینگ پادر و روغن و زرده تخم مرغ را مخلوط‌ می‌کنیم و کم کم آرد‌ می‌ریزیم و مرتب بهم‌ می‌زنیم تا مایه خمیر شده به دست نچسبد و زیاد هم سفت نشود، بعد خمیر را خوب مالش‌ می‌دهیم و‌ می‌گذاریم​

دو سه ساعت در کیسه نایلون بماند. مایه بادام و قند و هل کوبیده را مخلوط‌ می‌کنیم روی میز را کمی آرد‌ می‌پاشیم. در صورت تهیه در جعبه از خمیر گلوله ای به اندازه یک گردو بر‌ می‌داریم روی میز را کمی آرد‌ می‌پاشیم و خمیر را با نورد نازک تا حدی که​

ممکن است باز‌ می‌کنیم و دقت‌ می‌کنیم به آن فرم جعبه را بدهیم. با برس مخصوص آرد روی لواش را پاک‌ می‌نماییم جعبه را روی لواش قرار‌ می‌دهیم و لواش را کمی بزرگتر از جعبه‌ می‌بریم و در جعبه‌ می‌اندازیم و به همین طریق داخل جعبه را‌ می‌توان 2 تا 3 ورقه لواش انداخت،​

1462525511-irannaz-com.jpg

بعد جعبه را با مایه بادام و قند آماده شده پر‌ می‌کنیم و با پشت قاشق مایه را فشار‌ می‌دهیم تا کاملا سفت و صاف شود. کمی گلاب با دست روی بادام و قند‌ می‌پاشیم و دو تا چهار ورق لواش به طریق فوق روی جعبه‌ می‌اندازیم و باقلوا را با کارد بصورت لوزی​

یا چهارگوش‌ می‌بریم،بعد 150 گرم روغن آب کرده جرم گرفته را داغ‌ می‌کنیم و به تناسب روی جعبه‌ها‌ می‌دهیم و جعبه‌ها را داخل سینی فر‌ می‌چینیم و سینی را روی پنجره اول فر بطرف پایین با حرارت 300 درجه‌ می‌گذاریم تا یک ربع الی 20 دقیقه بماند و​

روی باقلوا کمی طلایی رنگ شود. سینی را بیرون‌ می‌آوریم کمی که سرد شد روی جعبه‌ها را به تناسب از شربت آماده‌ می‌ریزیم(شربت باقلوا را یک مرتبه روی باقلوا نمی دهیم. بهتر است شربت را به دفعات روی باقلوا داد تا باقلوا زیاد خمیر نشود)​

طرز تهیه شربت باقلوا:

شکر را با آب مخلوط‌ می‌کنیم و روی آتش‌ می‌گذاریم تا جوش بیاید و کمی غلیظ شود. گلاب را‌ می‌ریزیم چند جوش که زد شربت را از صافی رد‌ می‌کنیم. در صورتیکه باقلوا مدتی ماند و خشک شد کمی شربت رقیق و گرم روی باقلوا‌ می‌دهیم. در صورتیکه باقلوا را در سینی تهیه کردیم باید لواش بزرگ به اندازه سینی باز کرده بطریق فوق عمل نمود .​
 
آخرین ویرایش توسط مدیر:
  • پیشنهادات
  • dinaz

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2016/09/04
    ارسالی ها
    31,702
    امتیاز واکنش
    68,366
    امتیاز
    1,329
    محل سکونت
    کرمانشاه
    طرز تهیه باقلوا در منزل

    باقلوا گونه‌ای شیرینی است که در کشورهای ایران، ترکیه، کشورهای آسیای میانه و قفقاز، برخی کشورهای عربی، یونان، قبرس و برخی مناطق روسیه تهیه می‌شود. این باقلواهای خوشمزه را تهیه کنید و در نوروز از میهمانان پذیرایی کنید.


    ماهنامه کیک و شیرینی: باقلوا گونه‌ای شیرینی است که در کشورهای ایران، ترکیه، کشورهای آسیای میانه و قفقاز، برخی کشورهای عربی، یونان، قبرس و برخی مناطق روسیه تهیه می‌شود. این باقلواهای خوشمزه را تهیه کنید و در نوروز از میهمانان پذیرایی کنید.

    میزان سرو: 8 الی 10 نفر

    مواد لازم خمیر:

    • آرد: 4 پیمانه (550 الی 560 گرم)
    • آب: 100 میلی لیتر
    • ماست: 100 گرم
    • روغن: 90گرم
    • تخم مرغ: 2 عدد
    • سرکه: 2 ق س
    • بیکینگ پودر: یک دوم ق س
    • نمک: یک ق چ
    مواد لازم کرم:

    • شیر: 5 پیمانه (یک لیتر)
    • شکر: 180 گرم
    • زرده تخم مرغ: 2 عدد
    • آرد: 100 گرم
    • نشاسته: 30 گرم
    • فلفل سیاه (پودر شده): یک ق چ
    مواد لازم اضافی:

    • کره (ذوب شده): 100 گرم
    • روغن: 90 گرم
    مواد لازم شربت:

    • شکر: 180 گرم
    • آب: یک پیمانه
    • آب لیمو ترش: 3 الی 4 قطره

    1581462_274.jpg



    طرز تهیه:

    1. ابتدا برای تهیه شربت، مواد را در ظرف مناسبی روی حرارت قرار دهید تا شربت غلیظی حاصل شود.

    2. برای تهیه خمیر، آرد را در ظرف مناسبی بریزید و وسط آن را گود کنید. بقیه مواد را اضافه و مخلوط کنید. مواد را به خوبی ورز دهید تا خمیر یکدستی حاصل شود.

    3. خمیر را به چهارده قسمت تقسیم کرده و هر یک را گلوله کنید. خمیر را با پارچه ای نمدار و یا سلفون بپوشانید و استراحت دهید.

    4. برای تهیه کرم، چهار پیمانه شیر، شکر و فلفل سیاه پودر شده را در ظرف مناسبی روی حرارت قرار دهید تا شیر به جوش آید.

    5. یک پیمانه شیر باقیمانده، زرده تخم مرغ، آرد و نشاسته را بزنید تا صف و یکدست شوند و سپس به مواد در حال جوش اضافه و مخلوط کنید.

    6. ظرف را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید مواد خنک شود.

    7. یکی از گلوله های خمیر ورآمده را روی سطح کار کمی آرد پاشیده شده نازک پهن کنید و مایع سرد شده را داخل آنها بریزید و بپیچید.

    8. کره ذوب شده و روغن اضافی را با هم مخلوط کنید و با برس مقداری روی خمیر بمالید.

    9. بقیه گلوله های خمیر را نیز روی سطح کار نازک پهن کرده و پر کنید و روی هر یک از آنها مخلوط روغن و کره ذوب شده را بمالید.

    10. در آخر لایه های خمیر قرار گرفته روی هم را با چاقویی تیز برش دهید.

    11. بقیه مخلوط کره و روغن را روی برش ها بریزید. آنها را در فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتیگراد (350 درجه فارنهایت) قرار دهید تا طلایی و برشته شوند.

    12. پس از گذشت 2 الی 3 دقیقه، شربت خنک شده را روی باقلوا بریزید و سرو کنید.
     
    آخرین ویرایش توسط مدیر:

    DEAD_QUEEN

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2017/08/07
    ارسالی ها
    12,060
    امتیاز واکنش
    36,145
    امتیاز
    1,108
    سن
    22
    محل سکونت
    کرج
    طرز تهیه دسر باقلوا


    شیرینی باقلوا یکی از اون دسرهای خوشمزه ایه که می تونید توی خونه به راحتی درست کنید. وقتی برای اولین این دسر خوشمزه رو درست می کنید شاید از دست خودتون ناراحت بشید که چرا تا حالا این کارو نکردید و خودتونو از یه شیرینی خوش طعم و دلچسب محروم کردید.


    مواد مورد نیاز:


    • کره ۲۵۰ گرم
    • خمیر فیلو ۲۰۰ گرم
    • پسته ۲۰۰ گرم
    • گردو ۲۰۰ گرم
    • شکر ۱ پیمانه
    • آب ¾ پیمانه
    • عسل ½ پیمانه
    • آب لیمو ۲ قاشق غذاخوری
    • پودر دارچین ۱ قاشق چای خوری

    cook-2-600x400.jpg



    شکر، آب، عسل و آب لیمو را داخل ظرفی بریزید هم بزنید و روی حرارت قرار دهید تا کاملا بجوشد. سپس اجازه دهید به مدت ۵ دقیقه بجوشد و بعد از ۵ دقیقه آن را کنار بگذارید.


    cook-3-600x400.jpg



    پسته و گردو را داخل مخلوط بریزید و آسیاب کنید. وسط آسیاب کردن مقداری هم دارچین اضافه کنید. مراقب باشید که پسته و گردو بیش از حد آسیاب نشود. باید دانه های آن کمی درشت باشد.


    cook-4-600x400.jpg



    کره را آب کنید و خمیرهای فیلو را به اندازه سینی فر برش دهید. در این دستور از سینی های مربع استفاده شده است. بعد از برش دادن خمیرها آن ها را زیر دستمال مرطوبی قرار دهید تا خشک نشود.


    ۱۰ عدد ورقه خمیر فیلو داخل سینی بچینید و بین همه آن ها کره بمالید. سپس روی ورقه دهم مقداری پسته و گردوی آسیاب شده بریزید.


    ۶ ورقه دیگر روی آن بچینید و روی هر کدام از ورقه ها کره بمالید. سپس روی ورقه ششم مقداری پسته و گردوی آسیاب شده بریزید.


    دوباره ۶ ورقه دیگر بچینید و روی آن پسته و گردو بریزید.


    cook-5-600x300.jpg



    در آخر ۸ ورقه خمیر فیلو روی آن بچینید و روی هر کدام از ورقه ها کره را فراموش نکنید. سپس با استفاده از چاقو روی باقلوا را به شکل ذوزنقه برش بزنید.


    cook-6-600x299.jpg



    به مدت یک ساعت الی یک ساعت و ربع باقلوا را داخل فر ۳۲۵ درجه فارنهایت قرار دهید. سپس از فر بیرون بیاورید و بعد از ۲ الی ۳ دقیقه شیره ای که از قبل درست کرده بودید را روی آن بریزید. باید شیره را طوری بریزید که تا لایه های زیرین هم نفوذ کند.

    به مدت ۴ الی ۶ ساعت باقلوا را کنار بگذارید سپس مقداری پسته آسیاب شده روی آن بریزید و میل کنید



    منبع:سایت بدونیم


    آشنایی با روش تهیه باقلوای گردو
    142123631072322121842330192181157817437193.jpg

    مواد لازم برای 14 نفر
    تخم‌مرغ 1 عدد
    ماست 30 گرم (2 قاشق سوپ‌خوری)
    شیر 2 قاشق سوپ‌خوری
    نشاسته 1 قاشق سوپ‌خوری
    شکر 50 گرم
    گردوی پودر شده 150 گرم
    پودر هل 1 قاشق چای‌خوری
    خمیر یوفکا 14 عدد
    کره آب کرده 200 گرم

    مواد لازم برای تهیه شربت
    شکر 400 گرم
    آب 200 میلی‌لیتر
    گلاب 60 میلی‌لیتر
    جوهر لیمو یک‌هشتم قاشق چای‌خوری

    روش تهیه باقلوای گردو
    تخم‌مرغ، ماست، شیر، نشاسته، شکر، گردو و پودر هل ر ا در کاسه مناسبی بریزید و مخلوط کنید.
    آنگاه ظرف نسوزی را به اندازه 20 × 20 سانتیمتر چرب کنید و روی 2 ورق از خمیرها کره بمالید.
    سپس قدری از مخلوط فراهم کرده روی خمیر بریزید و وردنه باریک مخصوص خمیر باقلوا را رویش قرار دهید و خمیر را دور وردنه رول کنید.
    حالا دو طرف خمیر را با دست جمع کنید تا خمیر به شکل چین‌خورده درآید.
    اکنون وردنه را خارج کنید و خمیر رول کرده را در ظرف نسوز بگذارید.
    همه ورقه‌های خمیر یوفکا را به همین ترتیب آماده کنید و کنار هم در ظرف قرار دهید.
    اینک رویشان کره بمالید و باقلوا را به مدت تقریبی 25 دقیقه در فر گرم کرده با دمای 190 درجه سانتی‌گراد بپزید.
    همین‌که باقلوا اندکی خنک شد، رویش شربت بریزید و روی باقلوا را بپوشانید.

    روش تهیه شربت
    شکر، آب، گلاب و جوهر لیمو را در ظرف مناسبی بریزید و روی حرارت ملایم اجاق بگذارید تا شکر آب شود. آنگاه شربت را در حدود 5 دقیقه بجوشانید.
     
    آخرین ویرایش توسط مدیر:

    کوثر فیض بخش

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2017/03/08
    ارسالی ها
    1,036
    امتیاز واکنش
    46,628
    امتیاز
    916
    سن
    21
    محل سکونت
    Tehran
    دستور شماره یک
    ترتیب نام مادهٔ غذایی مقدار
    ۱ شیر یک دوم پیمانه یا ۱۰۰ میلی لیتر
    ۲ بیکینگ پودر یک دوم قاشق چایخوری
    ۳ نمک کم
    ۴ کرهٔ آب کرده برای داخل مواد ۳ قاشق غذاخوری ۳۶ گرم، هر قاشق غذاخوری کره ۱۲ گرم وزن دارد.
    ۵ زردهٔ تخم مرغ دو عدد
    ۶ آرد الک شده دو و یک چهارم پیمانه، حدود ۲۵۰ گرم یا تا حدی که به دست نچسبد.
    ۷ کرهٔ آب کرده برای روی باقلوا یک سوم پیمانه یا ۶۰ گرم
    ترتیب نام مادهٔ غذایی مقدار
    ۱ پودر قند (برای قرار گرفتن در بین لایه‌ها) یک پیمانه
    ۲ هل یک قاشق چایخوری
    ۳ بادام یک پیمانه
    ۴ گلاب ۲ قاشق غذاخوری
    ترتیب نام مادهٔ غذایی مقدار
    ۱ شکر (برای درست کردن شربت) یک پیمانه
    ۲ آب سه چهارم پیمانه
    ۳ گلاب یک چهارم پیمانه
    ۱. در یک کاسه بزرگ که گنجایش کافی برای تمام مواد را داشته باشد، شیر را ریخته بیکینگ پودر و نمک را در شیر حل کرده با کرهٔ آب کرده و زرده خوب مخلوط می‌کنیم.

    ۲. آرد را کم‌کم اضافه کرده تا خمیر نسبتاً سفتی به دست آید و با ورز دادن خمیر را یکدست می‌کنیم.

    ۳. خمیر را در کیسهٔ پلاستیکی ریخته و مدت یکی دو ساعت می‌گذاریم بماند تا خمیر ور بیاید.

    ۴. خمیر را تا جائیکه ممکن است نازک پهن کرده و حدوداً ۶–۴ تا لواش به اندازهٔ قالب بصورت لواش‌های بسیار نازک در می‌آوریم.

    ۴. تهٔ قالب را با کره چرب کرده و یک لواش نازک را می‌اندازیم سپس بادام و پودر قند و هل مخلوط شده را لابه لای لواش‌ها می‌ریزیم و از آن ۲ قاشق غذاخوری گلاب کمی بر روی آن می‌پاشیم وهر لایه را با دست یا قاشق فشار داده گوشه‌های قالب را نیز فشار داده تا کاملاً سفت و روی آن یکنواخت و صاف شود.

    ۵. باقلوا را با چاقو بصورت لوزی یا چهار گوش می‌بریم.

    ۶. یک سوم پیمانه کرهٔ آب کرده را که زیاد داغ نباشد در آخر اضافه کرده و روی مواد می‌ریزیم.

    ۷. در فری که از قبل در دمای ۱۷۰ درجه گرم شده به مدت ۲۰ دقیقه در پنجره پایین و به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در پنجره بالا می‌گذاریم تا روی باقلوا طلایی رنگ شود.

    ۸. آب را بر روی شکر ریخته روی شعله کم می‌گذاریم تا کمی غلیظ شود. گلاب را به آن اضافه کرده چند جوش که زد آن را خاموش می‌کنیم.

    نکته: می‌توان بجای شربت گلاب از کتاب آشپزی/شربت قوام آمده استفاده کرد.

    ۹. آخر کار هنگامی که باقلوا کمی سرد شد از شربت آماده شده به دفعات و کم‌کم به باقلوا اضافه می‌کنیم. می‌توان از پودر پسته یا بادام برای تزئین باقلوا استفاده کرد.

    دستور شماره دو باقلوای دورنگ
    زرده تخم مرغ ۲ عدد
    روغن آب کرده ۲ ق. س
    کره یا روغن حیوانی ۱۰۰ گرم
    شیر ۲/۱ پیمانه
    آرد به میزان لازم
    بیکینگ پودر ۲/۱ ق. م
    مواد لازم برای شربت باقلوا:
    شکر نیم کیلو
    آب یک و ۲/۱ پیمانه
    گلاب ۲/۱ پیمانه
    مواد لازم برای داخل باقلوا: بادام پوست گرفته و چرخ شده ۲۵۰ گرم
    پودر شکر ۲۰۰ گرم
    هل کوبیده ۱ قاشق چایخوری
    پسته چرخ شده ۲۵۰ گرم
    مواد لازم برای روی خمیر: زعفران آب کرده به میزان لازم * زرده تخم مرغ ۱ عدد *
    چگونگی تهیه:

    خمیر لواش باقلوا را به این ترتیب آماده می‌کنیم: ابتدا شیر + بیکینگ پودر + روغن و زرده‌های تخم مرغ را مخلوط کرده و کم‌کم آرد را اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم تا خمیر به دست نچسبد و خمیر نرمی به دست آید. خمیر را در کیسه نایلونی گذاشته و نیم ساعت استراحت می‌دهیم. بادام چرخ شده را با پودر قند و هل و پسته چرخ شده و پودر شکر مخلوط کرده و کنار می‌گذاریم. روی میز کمی آرد پاشیده و خمیر را با کمک وردنه باز می‌کنیم. قطر خمیر باید به نازکی نان لواش و یا کمی نازک تر از آن باشد. قالب مورد نظر برای باقلوا را کمی چرب کرده و از خمیری که باز کرده‌ایم دو لایه داخل قالب می‌اندازیم. مقداری از مخلوط بادام و پودر قند را روی خمیر ریخته و کمی هم گلاب روی آن می‌ریزیم و مواد را با فشار فشرده می‌کنیم. حالا یک لایه از مخلوط پودر پسته و پودر قند و هل را روی لایهٔ قبل می‌ریزیم. باز هم مواد را فشرده می‌کنیم تا به صورت یکنواخت درآید و در آخر روی آن را با دو ورقه از خمیر نازک پوشانده و اضافه‌های اطراف خمیر را با کادر می‌گیریم. حالا این خمیر را به صورت لوزی برش‌های عمیق ایجاد می‌کنیم. روی خمیر ۱۰۰ گرم کره یا روغن حیوانی آب کرده، می‌ریزیم. در آخر کمی زعفران حل شده و یک عدد زرده تخم مرغ را مخلوط کرده و با برس روی خمیر می‌زنیم. قالب را در فری که از قبل گرم کرده‌ایم با حرارت ۲۰۰ درجه سانتیگراد در طبقه وسط فر به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه می‌پزیم. بعد از این مدت از فر خارج کرده و شربت قوام آمدهٔ آماده را روی مواد می‌دهیم. طرز تهیه شربت باقلوا: شکر را با آب مخلوط کرده روی حرارت قرار می‌دهیم تا کمی غلیظ شود. گلاب را اضافه می‌کنیم و بعد از چند جوش از صافی عبور می‌دهیم.

    دستور شماره سه
    زرده تخم مرغ ۲ عدد
    روغن مایع ۳ قاشق غذا خوری
    شیر ۱ استکان کوچک
    بیکینگ پودر ۱ قاشق چایخوری
    آرد سفید به اندازه‌ای که خمیر به دست نچسبد (تقریباْ ۲ پیمانه)
    مواد لازم برای مایه وسط باقلوا:

    پودر مغز پسته یا بادام یا گردو و یا مخلوطی از این مغزها ۱ پیمانه
    پودر قند ۱ پیمانه
    پودر تخم گشنیز و هل و دارچین ۱ قاشق غذا خوری
    مواد لازم برای شهد باقلوا:

    شکر ۱ پیمانه
    مخلوط آب و گلاب ۱ پیمانه
    طرز تهیه: زرده تخم مرغ را با شیر و روغن مایع بهم بزنید. پکینگ پودر و آرد را با هم مخلوط کرده به آن اضافه کنید خوب ورز دهید. به اندازه‌ای آرد اضافه کنید که خمیر به دست نچسبد. خمیر را به مدت چهار ساعت در نایلکس بریزید تا ور بیاید. مغزها را با پودر قند مخلوط کنید وبه آن تخم گشنیز و هل و دارچین اضافه کنید وبا چند قاشق گلاب آن را مرطوب کنید تا چسبنده شود. وقتی خمیر ور آمد گلوله‌هایی به اندازه یک فندق بردارید وبه بزرگی یک سکه با وردنه پهن کنید و مقداری از مایه را وسط خمیر بگذارید و از دو طرف دو لبه آنرا روی هم بیاورید و دو طرف دیگر را از بالا به هم رسانده و دور هم بپیچانید مثل بقچه آن را جمع کنید وسر آن را در روغن بزنید ودر سینی فری که کف آن چرب شده بچینید و در حرارت ۳۰۰ درجه به مدت ۱۵ الی۲۰ دقیقه بگذارید اگر می‌خواهید روی باقلوا برشته شود نیمی از مدت را از گرمکن فر استفاده کنید یعنی ۱۰ دقیقه در فر و۱۰ دقیقه در گرمکن فر با همان حرارت بگذارید هر موقع رویش طلایی شد حرارت را خاموش کنید و از فر خارج کنید وقتی باقلوا سرد شد شربتی را که با شکر و گلاب و آب تهیه کرده‌اید بیندازید تا شهد جذب باقلوا شود.
     

    dinaz

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2016/09/04
    ارسالی ها
    31,702
    امتیاز واکنش
    68,366
    امتیاز
    1,329
    محل سکونت
    کرمانشاه
    باقلوا یزدی را در منزل تهیه کنید!
    در سراسر دنیا و ایران عزیز همه شیرینی باقلوا یزدی را می‌شناسند، ولی خوب این شیرینی‌های اصیل فقط در شیرینی فروشی‌ها تهیه میگردد، ولی ما می‌توانیم راز تهیه کردن باقلوا یزدی اصیل را به شما خانم‌ها و آقایانی که به شیرینی پزی علاقه دارند بگوییم پس با ما همراه باشید.

    باقلوا یزدی را در منزل تهیه کنید!

    مواد لازم
    • مایه داخل باقلوا
    • پودر پسته یا بادام ۳۰۰ گرم
    • پودر قند ۱۵۰ گرم
    • هل ۱/۲ قاشق غذا خوری
    شربت باقلوا
    • شکر ۵۰۰ گرم
    • آب ۲ لیوان
    • گلاب ۱/۲ لیوان
    مواد لازم لواش باقلوا
    • تخم مرغ (زرده) ۲ عدد
    • روغن مایع ۳ قاشق سوپ خوری
    • بیکینگ پودر ۱/۲ قاشق مربا خوری
    • شیر ۱ استکان
    • کره ۱۰۰ گرم
    • نمک به مقدار لازم
    • گلاب به مقدار لازم
    • آرد سفید به مقدار لازم
    باقلوا یزدی را در منزل تهیه کنید!

    شربت هندوانه؛ جگرتان را حال می‌آورد!

    طرز تهیه
    مرحله اول: مایه داخل باقلوا

    پودر بادام یا پسته را با پودر قند و هل، خوب مخلوط کنید و آن را نگه دارید.
    مرحله دوم: شربت باقلوا
    شکر را با آب مخلوط کنید و روی آتش بگذارید. زمانی که جوش آمد و کمی غلیظ شد.
    گلاب را اضافه کنید و پس از چند جوش شربت را از روی اجاق بردارید. از صافی رد کنید و نگه دارید تا در زمان لازم از آن استفاده کنید.
    باقلوا یزدی را در منزل تهیه کنید!

    مرحله سوم: لواش باقلوا
    بیکینگ پودر و نمک را در شیر حل کنید.
    روغن و زرده‌های تخم مرغ را مخلوط کنید.
    شیر را به آن اضافه و خوب مخلوط کنید.
    آرد را الک کنید و کم کم به مایع موجود اضافه کنید تا جایی که خمیرحاصله به دست نچسبد. خمیر را در کیسه نایلونی گذاشته و بگذارید یک الی ۲ ساعت بماند.
    مرحله چهارم: آماده سازی باقلوا
    از خمیر گلوله‌ای به اندازه یک نارنگی بردارید، به وسیله وردنه آن را کاملا نازک کنید.
    جعبه‌ای فلزی (یا ظرفی که قابل استفاده در فر باشد) را انتخاب کنید و خمیر را کف آن پهن کنید.
    باقلوا یزدی را در منزل تهیه کنید!

    لواش دوم را به همین ترتیب پهن کنید و روی لایه اول لواش قرار دهید؛ سپس مایع میان باقلوا که محتوی بادام یا پسته است را روی ۲ لایه خمیر پهن کنید و با دست کاملاً فشار دهید. سپس با دست کمی گلاب را روی لایه‌های مواد بپاشید.
    مجددا یک لواش دیگر را باز کنید، با وردنه خوب نازک کنید و روی مواد قرار دهید. سپس کناره‌های اضافی خمیر‌های لواش را با کارد جدا کنید و کل مواد را به صورت لوزی یا مربع برش دهید.
    کره را داغ کنید و روی شیرینی بریزید.
    پس از آنکه کره کاملاً جذب شیرینی شد، جعبه باقلوا را در قسمت پائینی فری که قبلا با حرارت ۳۵۰ درجه به مدت ۲۰ دقیقه گرم شده، قرار دهید و سپس۱۰ الی ۱۵ دقیقه، شیرینی را در پنجره بالایی قرار دهید تا روی باقلوا طلایی رنگ شود.
    پس از خارج کردن باقلوا از فر، شربت تهیه شده را کم کم روی آن بریزید تا کاملاً جذب شیرینی شود. بگذارید شیرینی سرد شود.
    در صورت تمایل می‌توانید مجددا کمی شربت به تدریج روی باقلوا‌ها بریزید.
     

    برخی موضوعات مشابه

    بالا