طرز تهیه دلمه ترکیه ای برگ مو
۱. روش اول تهیه دلمه برگ مو ترکی
مواد لازم (برای ۲ نفر)
برنج سفید یک و نیم پیمانه
برگ درخت مو تعدادی
روغن زیتون ۵ قاشق غذاخوری
شوید خشک ۲ قاشق غذاخوری
نعنا خشک ۱ قاشق غذاخوری
پیاز درشت ۱ عدد
آب لیمو ۱ قاشق غذاخوری
مغز (گردو، بادام ویا فندق اسیاب شده) به نوع سلیقه و مزاج ۱/۳ پیمانه
نمک و فلفل به میزان کافی
زمان لازم برای آماده سازی و پخت ۴ ساعت
طرز تهیه:
۱. روش اول تهیه دلمه برگ مو ترکی
مواد لازم (برای ۲ نفر)
برنج سفید یک و نیم پیمانه
برگ درخت مو تعدادی
روغن زیتون ۵ قاشق غذاخوری
شوید خشک ۲ قاشق غذاخوری
نعنا خشک ۱ قاشق غذاخوری
پیاز درشت ۱ عدد
آب لیمو ۱ قاشق غذاخوری
مغز (گردو، بادام ویا فندق اسیاب شده) به نوع سلیقه و مزاج ۱/۳ پیمانه
نمک و فلفل به میزان کافی
زمان لازم برای آماده سازی و پخت ۴ ساعت
طرز تهیه:
- ابتدا پیاز را نگینی و ریز خرد کرده و در تابه با کمی روغن زیتون سرخ کنید.
- برنج را خوب بشویید و به روغن اضافه کنید و دو دقیقه آن را هم بزنید و تفت دهید.
- مغز گردو و بادام را آسیاب کنید، به تابه اضافه کنید و یک دقیقه تفت دهید.
- نمک و فلفل را اضافه کنید.
- یک و نیم لیوان آب جوش درون تابه بریزید و در تابه را بگذارید تا برنج کته شود.
- پس از پخت برنج صبر کنید تا خنک شود، سپس کمی و شوید به آن اضافه و مخلوط کنید.
- برگهای مو را درون یک قابلمه آب بریزید تا بجوشد و نرم شود.
- پس از اینکه برگها کمی نرم شدند آنها را داخل آبکش بریزید و با آب سرد بشویید تا سرد شوند.
- داخل هر برگ را از مواد درست شده پر کنید و سپس برگ را به صورت رولی بپیچید و در قابلمه کنار یکدیگر بچینید.
- پس از اینکه تمام برگها را پر کردید و در قابلمه گذاشتید، یک قاشق آب لیمو ترش تازه روی سطح دلمهها بریزید و قابلمه را آب کنید تا روی دلمهها را آب بگیرد، نیم ساعت زمان لازم است تا با یک شعله متوسط دلمهها بپزند.
- برای جلوگیری از باز شدن برگ ها یک بشقاب را به صورت برعکس روی دلمهها بگذارید؛ مانند تصویر زیر.
- آب قابلمه که تمام شد دلمهها را برای سرو در ظرف مورد نظر بگذارید.