طرز تهیه چیزکیک خرما برای ماه رمضان

°º¸кยzɠยภº°

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2017/01/25
ارسالی ها
7,055
امتیاز واکنش
20,087
امتیاز
869
محل سکونت
ارومیه
ماه رمضان همم بی "چیزكیك" سر نمیشد... واسه همین یه چیز كیك ماه رمضانی درست كردم. با رطب. اگه رطب ندارید خرماش رو هم توضیح میدم.
این از مدل چیزكیكهای سرده.

مواد لازم برای تهیه چیزکیک خرما برای ماه رمضان :
پودر بیسكویت دیجستیو 1 لیوان
كره 2 ق غ
وانیل 1 ق چ
عسل 1 ق غ
خامه 400 گرم
شكر نصف لیوان
پنیر خامه ای 400 گرم
رطب 1 لیوان ( و یا: خرما سه چهارم لیوان + آب جوش ربع لیوان)
وانیل 1 ق چ
پودر ژلاتین 2 ق غ + آب ربع لیوان
شیره خرما نصف لیوان
پودر ژلاتین 1 ق غ + آب 4 ق غ
آب سرد یك سوم لیوان

من دو بسته خامه پاكت صورتی صبحانه رو با نصف لیوان شكر با چنگال 10 ثانیه مخلوط كرده و توی فریزر گذاشتم. برای یك ساعت.

ck01.jpg



بیسكویت ها رو پودر میكنیم. كره رو ذوب میكنیم. بیسكویت و كره و وانیل و عسل رو مخلوط میكنیم. توجه داشته باشید كه خمیری نمیشه.

ck02.jpg


ck03.jpg



كف قالب كمربندی 21 سانتی با فشار دست پهنش میكنیم و مطابق تصویر تا لبه قالب كراست رو ادامه میدیم. میذاریمش توی فریزر.


نكته :
دوستان در خصوص اجرای این كراست مشكل داشتن پس سعی میكنم بیشتر توضیح بدم. اول اینكه بیسكویتتون رو خوب آسیاب كنید. دوم اینكه كره رو ذوب كنید. بعدشم همینطور كه گفتم این خمیری نمیشه. اما چون عسل داره یه جورایی چسبناك و منسجم میشه. با دست خوب پرسش میكنیم. و یا با ته لیوان. اگه این موارد رو كامل انجام بدید بعد برشش خوب میشه. ولی.... قبلا هم گفتم باز هم میگم... اسلایس كردن پایها و تارتها و یا كراستهای این مدلی تجربه میخواد. مثلا اون اسلایسی كه من میزنم با اونی كه آقای شوهر میزنه زمین تا آسمون فرق میكنه. كراست همون كراسته ولی دست اون دست نیست! اصلا نگران نباشید كم كم دستتون میاد كه چیكار كنید. بعدشم مهمترین چیز، طعمه. قرار هم نیست كه كیكهاتون بی نقص باشه عین اینكه از توی كارخونه در اومده. كیك خونگی باید شكل كیك خونگی باشه. پس زیاد خودتون رو اذیت نكنید ایشالا درست میشه.


چون خیلی ها تو كار با ژلاتین مشكل دارن من مصور توضیح میدم ایشالا یاد بگیرید. آب سرد رو توی یه كاسه میریزیم. پودر ژلاتین رو روش میپاشیم و اجازه میدیم پف كنه. بعد از ده دقیقه برمیگردیم ببینیم چی شده. قانونا باید این شكلی شده باشه كه میبینید. یعنی بافتش مثل یه اسفنج شده باشه.

ck04.jpg



شما هیچ جمله ای مبنی بر " هم بزنید" خوندید؟ نه! پس هم نزنید! وگرنه گوله گوله میشه! دیگه خود دانید.

حالا میذاریم توی مایكروفر به مدت 30 ثانیه. حواستون باشه كه همین كه جوش اومد سر میره و سینی مایكروفرتون رو كثیف میكنه و شستنش كار حضرت فیله. پس همون جا وایمیستیم تا جوش بیاد. اگه مایكروفر ندارید روی ظرف بخار آب بذاریدش.

در نهایت یه مایع یكدست و روان خواهیم داشت به غلظت سفیده تخم مرغ. اگه توش گلوله یا تیكه ژلاتین میبینید (كه اگه تازه كارید حتما میبینید!) باید از صافی ردش كنید. مهمه!

ck05.jpg



رطبها رو هسته میگیریم و با همزن برقی 10 ثانیه هم میزنیم.
اگه خرما استفاده میكنید.... خرماها رو هسته بگیرید.... توش آب جوش بریزید و با همزن برقی بزنید تا خمیری شه. اگه خرمای سفت و خشك مصرف میكنید... اول توی بلندر بندازیدش تا خورد شه بعد با آب جوش مخلوط كنید.

ck06.jpg



در كل ما نمیخوایم یه خمیر داشته باشیم! هدف ما اینه كه تیكه های ریز رطب یا خرما توی اسلایسهامون پیدا باشه و یه چیزكیك سفید-شیری داشته باشیم با تیكه های كرم-قهوه ای

خامه فرم گرفته رو مطابق دستور درست میكنیم. توجه داشته باید كه توی این دستور نمیشه شكرش رو كم و زیاد كرد! چرا؟ چون فرم نمیگیره! گفته باشم!!!!!!!!

ck07.jpg



شما مختارید از هر نوع خامه فرم گرفته ای كه دوست دارید استفاده كنید. اندازه دقیق نمیتونم بهتون بدم. تقریبا میشه ... حدود 3 تا 4 لیوان خامه فرم گرفته. چون خیلی پف میكنه.

بعد پنیرخامه ای رو هم توش میریزیم و خوب هم میزنیم.

ck08.jpg



رطب و وانیل رو اضافه میكنیم. میبینید كه تیكه های رطب توش دیده میشه. البته رنگش چون اینجا فلش زده بودم یه كم زرد شده ولی اصلا رنگش زرد نیست. توی عكسهای بعد میبینید.

ژلاتینمون تا الان دیگه حرارتش كم شده. درسته؟ متاسفانه این قسمتش یه كم سخته. باید دمای ژلاتین مناسب كار باشه. یعنی اگه خیلی سرد باشه سریع لخته میشه و میبنده و دیگه توی بافت كیك پخش نمیشه. اگه زیادی گرم باشه خامه رو ذوب میكنه. من كارها رو با همین ترتیبی كه گفتم انجام دادم و در این لحظه دمای ژلاتینم مناسب شده بود ولی خب ممكنه دمای خونه شما زیادی سرد یا گرم باشه. در هر صورت بهتره ژلاتینتون زیادی سرد نشه چون صد در صد كار خراب خواهد شد. نگران نباشید با تجربه درست میشه.

ck09.jpg



با قاشق چوبی به آرامی ژلاتین رو توی كل مواد پخش میكنیم. به شیوه فولد كردن البته. دیگه بهتر از این نمیتونستم فولد كردن رو نشون بدم. یعنی با قاشق میزنیم زیرش و مثل اینكه داریم تاش میكنیم برش میگردونیم روی مواد.

ck10.jpg




مخلوط رو روی كراست میریزیم

ck11.jpg




سطحش رو كاااااااااملا صاف میكنیم. خیلی مهمه
برای نیم ساعت توی یخچال قرار میدیم.

ck12.jpg




مجددا باید ژلاتین درست كنیم. پس پودر ژلاتین رو روی آب سرد میریزیم و میریم ده دقیقه بعدش برمیگردیم. بعد 30 ثانیه توی مایكروفر میذاریم و حالا آماده است. ( اگه لازم بود صافش كنید) شیره خرما رو بهش اضافه میكنیم ( جایگزین برای شیره خرما؟ عسل قهوه ای یا ملاس. اینا رو از كجا بیاریم؟ خارج از كشور. پس داخل ایران چی؟ شیره خرما گیر میاد! اگه تو شهر ما نبود چی؟ بگردید حتما گیر میاد!) هم میزنیم و آب سرد رو اضافه میكنیم.

ck13.jpg




ژله شیره خرما رو روی كیك میریزیم. چون كمی گرمه... یه مقدار از روی سطح كیك رو ذوب میكنه و بعد تیكه های سفید توی كار دیده میشه كه به نظر من خوشگلش میكنه. و البته این گرما باعث خواهد شد كه دو تیكه كیك از هم جدا نشن.

ck14.jpg




حالا میذاریم توی یخچال (نبینم كسی بذاره توی فریزر!) و 4 ساعت بعد برمیگردیم! زودتر هم میشه ولی با مسئولیت خودتون. اسلایسهاتون خراب شد به من ربطی نداره! گفته باشم
البته در یك صورت دیگه هم كیكتون میتونه خراب شه. كِی؟ وقتی كه ژلاتین توی مواد لخته شه و دیگه توی كل كیك مخلوط ژلاتینی نداشته باشید. پس كمی تجربه میخواد.

دور تا دور كیك رو با چاقو میبریم كه مطمئن شیم كه از قالب جدا شه.

ck15.jpg




كمربندش رو باز میكنیم و .... به به!
ck16.jpg




كیك ما آماده برشه
یه چیزكیك مدرن و در عین حال كاملا شرقی!
منبع : cheftayebeh.ir
 

برخی موضوعات مشابه

بالا