طرز پخت نون خامه ایی به ساده ترین روش

زهـzahraـرا

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2017/06/12
ارسالی ها
459
امتیاز واکنش
6,632
امتیاز
571
سن
24
محل سکونت
فامیل دور خلیج فارس
مواد لازم:
  1. آب 1پیمانه
  2. شکر 1/2قاشق چایخوری
  3. وانیل 1/4قاشق چایخوری
  4. بکینگ پودر 1/4قاشق چایخوری
  5. کره 50گرم(واسه کره هایی که صد گرمیه تقریبا نصف کره درمیاد)
  6. تخم مرغ 4عدد
  7. آرد 1 پیمانه(باید حتما الک بشه)
  8. خامه قنادی به میزان لازم.
طرزتهیه:
یه قابلمه کوچیک بزارین روی گاز و بر طبق مواد لازم توش اب شکر و کره رو بریزین بعد زیر قابلمه رو روشن بکنین و شعله گاز رو خیلی کم کنین و با قاشق به ارومی شروع کنین به هم زدن تا کره خوب اب بشه.
همینکه کره خوب اب شد و مواد توی قابلمه روی گاز شروع کرد به ریز جوشیدن ارد رو به یکباره به مواد اضافه بکنین اینجوری نباشه که کم کم اضافه کنید باید همرو باهم یدفه بریزین توی قابلمه و نباید بزارین خیلی جوش بیاد همینکه شروع کرد به ریز جوشیدن واس ریختن ارد کافیه.
مواد رو هم میزنیم تا سفت بشه و تقریبا مث حلوا یکجا جمع بشه نباید بزارین ته بگیره. به این مرحله میگن داغ زدن, داغ زدن واسه پوک شدن توی نون خامه خیلی مهمه اگ کم داغ بزنین بعدا وسط نون خامتون خمیر میشه اگ زیاد بزنین ابش تبخیر میشه پس به اندازه بزنین.در اخر خمیر بدست اومده اینجوری میشه که انگار خمیر نونه یا خمیر پوک شده هستش یکم تکه تکه یا یکوچولو بریده میشه. اینجوری که شد گازو خاموش کنین و بزارین خمیر خنک بشه.
اگ عجله دارین خمیرو روی سطح صاف پهن کنین تا زودتر خنک بشه.
حالا تخم مرغ هارو توی کاسه بریزید و یکم هم بزنین تا از لختگی در بیان بعد برید تست کنید ببینید که خمیرتون خنک شده یانه؟
اگ داغ باشه و تخم هارو توش بریزید مواد دون دون میشه یا تخم مرغ ها میپزن اگ خیلی خنک باشه خمیر تکه تکه میشه کلا خنکیش اینجوری باشه که وقتی بهش دست میزنید احساس گرما بکنید.
حالا ما فرض میکنیم خنک شده و ادامه دستور رو میگیم والا خخخخ.
خمیر رو توی کاسه بریزید اگ همزن برقی دارید که کارتون خیلی راحته اگ ندارین پدر دست هاتون با هم زدن دستی در میاد.
دسته خمیرزن همزن برقی رو بهش بزنید(اگ خامه زن بزنین وسط خمیرتون هوا میره از من گفتن)
بعد دستگاه رو توی کاسه خمیر روشن کنین همینطور که دستگاه روشنه تخم مرغ هارو ذره ذره طی سه یا چهار مرحله بهش اضافه کنین و هربار یک دقیقه یا کمتر هم بزنین تا تخم مرغ ها خوووب مخلوط و به خورد خمیر بره. بعد اضافه کردنشون انقد هم میزنین تا خمیرتون صاف و یکدست بشه,حالا همزن رو خاموش کنین و به خمیرتون وانیل و بکینگ پودر اضافه کنید و کمی هم بزنین تا خوب مخلوط بشن.
الان فر یا توستر یا هرچیزی که دارین رو روشن کنین و روی درجه کم بزارینش تا گرم بشه.
یک لیوان و قیف و سری قیف دلخواهتونو بیارین و قیف رو به درستی توی لیوان بچپونین و توش خمیر نون بریزید ریختن خمیر توی قیف اینجوری راحت تره.
حالا قیفتونو بردارین و روی سینی فر پوشیده شده از کاغذ روغنی قیفتونو فشار بدین و هر شکلی دوس دارین در بیارین بعد بزارینش توی فر.
دمای فر بنظر من حتما باید کم باشه (مثلا ۱۵۰یا۱۴۰درجه)تانونا خیلی خوب بپزن و خشک نشن. ده دقیقه یا پونزده دقیقه اول پخت اصلا نباید در فر باز بشه(اگ همون اول در فرو باز کنین نون خامه اییتون پف نمیکنه والا)
بعد اینکه دیدین حسابی پففففف کردن اونوقت درشو باز کنین, خوب میبینین که یکوچولو نونا طلایی شدن,حالا اینجا پیش خودتون فکر نکنین که پخته و باید درشون بیارم نه باید بزارین یکمه دیگه توی فر بمونه و طلایی تر بشه. در طی این مدت زیاد بهش سر بزنین ببینین نونا در چه وضعین, اگ ازش غافل بشید یافراموش کنین نوناتون میسوزه.
بعد اینکه خوب پختن درشون بیارین و بزارین بیرون تا خوبه خووب خنک بشن یذره گرم هم نباشن, در طی این مدت خامه رو از توی فریزر دربیارین بزارین یکم اب بشه بعد به اندازه نیاز توی کاسه مورد نظر بریزید و همزن بادسته خامه زن رو بیارید دستگاه رو روشن کنین و خامه رو انقدررر بزنییییین تا حسابی پف کنه و سفت بشه و وقتی ظرف رو وارو میکنین خامه از ظرف پایین نریزه(به‌این مرحله میگن خامه روی فرم اومده)
حالا خامه رو توی قیف باسری دلخواه(نوک تیز باشه بهتره)بریزید و همه نونارو تا خرخره از خامه پر کنین بعد نون خامه هارو توی یخچال بزارید.
باید سرعت عمل داشته باشید وگرنه خامه از فرم خارج میشه و اب میشه نون رو خراب میکنه.مراحل بعد از قابلمه روی گاز رو میشه دستی هم زد ولی اینجوری وقتتونوبیشتر میگیره و خیلی خسته میشید.

نوش جان.
 
آخرین ویرایش:

برخی موضوعات مشابه

بالا