Mch:)
کاربر اخراجی
- عضویت
- 2016/09/01
- ارسالی ها
- 461
- امتیاز واکنش
- 2,147
- امتیاز
- 441
- سن
- 23
سلام به دوستان علاقه مند به موسیقی:
خب این تاپیکو صرفا برای آگاهیه موسیقی دوستان زدم هر چند وقت مطالب جدید براتون میذارم سعی کردم از بهترین مطالب باشه همچنین از استعداد خودمم تو این زمینه استفاده کردمو چندتا مطلب اضافه کردم بهش.
سوالاتونو میتونم داخل پیوی جواب بدم البته بیشتر از این سطحی که میذارم باشه چون تاحده ابتدایو میذارم ممنون از توجه تون:)
درآمد: ویژگی های صوت موسیقیایی
1. نواک/ زیروبمی/ زیرایی (pitch): برای مثال صدای کودکان و خانم ها از صدای آقایان زیرتر است و یا کلاویه های سمت راست پیانو از کلیدهای سمت چپ آن زیرترند.
2. دیرند/ کشش/ امتداد (duration): به مدت زمانی که یک صدا طول می کشد گویند.
3. شدت/ دینامیک (dynamics): میزان قوی (بلند) و یا ضعیف (کم) بودن صدا.
4. رنگ/ طنین/ شیوش (timbre): تفاوت صدای ایجاد شده توسط پیانو و ویولون و یا دو انسان که دارای نواک و دیرند و شدت یکسان باشد.
برای نگارش موسیقی باید از خطی استفاده کنیم که قابلیت پیاده شدن این ویژگی ها روی آن وجود داشته باشد.
صوت[/paste:font]
صوت (صدا): در نتیجه ی ارتعاش یک جسم تولید می شود و در محیط مادی مانند هوا یا آب، به صورت موج انتشار می یابد و به گوش ما می رسد.
ویژگی های صوت:
1. بسامد (فرکانس): تعداد حرکت تناوبی ارتعاشی در واحد زمان را گویند که با واحد هرتز (Hz) سنجیده می شود. هرچه بسماد بیشتر باشد، صدا زیرتر است و بعکس. گوش انسان صداهای بین حدود 20 تا 20000 هرتز را می شنود.
2. طول موج: به فاصله ی افقی یک دوره تناوب گویند که با واحد متر (m) اندازه گیری می شود. هر چه طول موج بیشتر باشد، صدا بم تر است و بعکس.
3. دامنه: حداکثر فاصله ی یک دوره تناوب موج از خط میانی تعادل. هرچه دامنه بلندتر باشد، صدا شدیدتر (بلندتر) است و بعکس.
4. طنین/ رنگ/ شیوش صدا: برای مثال اگر یک بسامد معین را با طول موج و دامنه ی یکسان توسط سازهای ویولون و پیانو ادا کنیم، تفاوت ایجاد شده ناشی از تفاوت رنگ صدایی آن هاست.
انواع صوت:
1. صداهای غیرموسیقیایی: صداهای ناگهانی و یا ممتد و...
2. صداهای موسیقیایی: صداهایی جز موارد بالا که عموما توسط سازهای موسیقی تولید می شوند.
بحث ما درباره ی صداهای موسیقیایی است، ابتدا باید ویژگی های این اصوات را بشناسیم تا برای پیاده کردن آن ها از خط و زبان مناسب استفاده کنیم.
ملودی: سیر خطی موسیقی که از تعدادی نت به دنبال هم تشکیل شده و در ساده ترین حالت خود نیز وابسته به دو عامل زیروبمی و کشش صداست.
آکورد: تعدادی (معمولا ۳ یا بیشتر) نت یا صدا که به صورت هم زمان شنیده می شوند.
گام: تعدادی نت که با نظمی مشخص به صورت متوالی پشت سر هم قرار گیرند.
هارمونی: علم بررسی و پیوند آکوردها (خط عمودی موسیقی) که از مبانی آهنگسازی به شمار می رود.
کنترپوآن: علم پیوند ملودی های مجزا با یکدیگر که از مبانی آهنگسازی به شمار می رود.
تعدادی از منابع مورد استفاده قرار گرفته در این تاپیک به شرح زیر هستند:
- کتاب تئوری بنیادی موسیقی، پرویز منصوری
- کتاب تئوری موسیقی، مصطفی کمال پورتراب
- کتاب سلفژ و تئوری موسیقی، علیرضا فریفته
- کتاب فرهنگ تفسیری موسیقی، بهروز وجدانی
- کتاب سازشناسی، پرویز منصوری
- دایرة المعارف آزاد اینترنتی Wikipedia
- دایرة المعارف Britannica
و...........
ممنون از توجهتون:)
خب این تاپیکو صرفا برای آگاهیه موسیقی دوستان زدم هر چند وقت مطالب جدید براتون میذارم سعی کردم از بهترین مطالب باشه همچنین از استعداد خودمم تو این زمینه استفاده کردمو چندتا مطلب اضافه کردم بهش.
سوالاتونو میتونم داخل پیوی جواب بدم البته بیشتر از این سطحی که میذارم باشه چون تاحده ابتدایو میذارم ممنون از توجه تون:)
درآمد: ویژگی های صوت موسیقیایی
1. نواک/ زیروبمی/ زیرایی (pitch): برای مثال صدای کودکان و خانم ها از صدای آقایان زیرتر است و یا کلاویه های سمت راست پیانو از کلیدهای سمت چپ آن زیرترند.
2. دیرند/ کشش/ امتداد (duration): به مدت زمانی که یک صدا طول می کشد گویند.
3. شدت/ دینامیک (dynamics): میزان قوی (بلند) و یا ضعیف (کم) بودن صدا.
4. رنگ/ طنین/ شیوش (timbre): تفاوت صدای ایجاد شده توسط پیانو و ویولون و یا دو انسان که دارای نواک و دیرند و شدت یکسان باشد.
برای نگارش موسیقی باید از خطی استفاده کنیم که قابلیت پیاده شدن این ویژگی ها روی آن وجود داشته باشد.
صوت[/paste:font]
صوت (صدا): در نتیجه ی ارتعاش یک جسم تولید می شود و در محیط مادی مانند هوا یا آب، به صورت موج انتشار می یابد و به گوش ما می رسد.
ویژگی های صوت:
1. بسامد (فرکانس): تعداد حرکت تناوبی ارتعاشی در واحد زمان را گویند که با واحد هرتز (Hz) سنجیده می شود. هرچه بسماد بیشتر باشد، صدا زیرتر است و بعکس. گوش انسان صداهای بین حدود 20 تا 20000 هرتز را می شنود.
2. طول موج: به فاصله ی افقی یک دوره تناوب گویند که با واحد متر (m) اندازه گیری می شود. هر چه طول موج بیشتر باشد، صدا بم تر است و بعکس.
3. دامنه: حداکثر فاصله ی یک دوره تناوب موج از خط میانی تعادل. هرچه دامنه بلندتر باشد، صدا شدیدتر (بلندتر) است و بعکس.
4. طنین/ رنگ/ شیوش صدا: برای مثال اگر یک بسامد معین را با طول موج و دامنه ی یکسان توسط سازهای ویولون و پیانو ادا کنیم، تفاوت ایجاد شده ناشی از تفاوت رنگ صدایی آن هاست.
انواع صوت:
1. صداهای غیرموسیقیایی: صداهای ناگهانی و یا ممتد و...
2. صداهای موسیقیایی: صداهایی جز موارد بالا که عموما توسط سازهای موسیقی تولید می شوند.
بحث ما درباره ی صداهای موسیقیایی است، ابتدا باید ویژگی های این اصوات را بشناسیم تا برای پیاده کردن آن ها از خط و زبان مناسب استفاده کنیم.
ملودی: سیر خطی موسیقی که از تعدادی نت به دنبال هم تشکیل شده و در ساده ترین حالت خود نیز وابسته به دو عامل زیروبمی و کشش صداست.
آکورد: تعدادی (معمولا ۳ یا بیشتر) نت یا صدا که به صورت هم زمان شنیده می شوند.
گام: تعدادی نت که با نظمی مشخص به صورت متوالی پشت سر هم قرار گیرند.
هارمونی: علم بررسی و پیوند آکوردها (خط عمودی موسیقی) که از مبانی آهنگسازی به شمار می رود.
کنترپوآن: علم پیوند ملودی های مجزا با یکدیگر که از مبانی آهنگسازی به شمار می رود.
تعدادی از منابع مورد استفاده قرار گرفته در این تاپیک به شرح زیر هستند:
- کتاب تئوری بنیادی موسیقی، پرویز منصوری
- کتاب تئوری موسیقی، مصطفی کمال پورتراب
- کتاب سلفژ و تئوری موسیقی، علیرضا فریفته
- کتاب فرهنگ تفسیری موسیقی، بهروز وجدانی
- کتاب سازشناسی، پرویز منصوری
- دایرة المعارف آزاد اینترنتی Wikipedia
- دایرة المعارف Britannica
و...........
ممنون از توجهتون:)
آخرین ویرایش: