نعنا داغ یکی از طعم دهنده های عالی و پایه اصلی تزیین غذاها و آش های ایرانی است که معمولا در هر مجلسی بر روی ظرف سرو آش به چشم می خورد. در این مقاله با طرز تهیه نعنا داغ مجلسی عالی و جدیدترین ایده های خلاقانه تزیین آش آشنا شوید.
نعنا، گیاهی با طبیعت گرم و خشک است که به صورت تازه، خشک، دم کرده و یا بصورت عرق مورد استفاده قرار میگیرد. این گیاه خوش عطر برای درمان سوء هاضمه، کاهش کلسترول خون، تنظیم غلظت خون، جلوگیری از یرقان، تقویت اعصاب، تقویت نیروی جنـ*ـسی، رفع تهوع ناشی از سردی مزاج، درمان روماتیسم، افزایش فشار خون و ... موثر است. اما نباید فراموش کرد که داروهای گیاهی باید با نظر پزشک و به صورت کاملا کنترل شده مصرف گردند و استفاده بیش از حد از آنها ممکن است عوارض خطرناکی در پی داشته باشد.
نعنا داغ یکی از چاشنیهایی است که در تهیه غذاهای ایرانی و مخصوصا انواع آش جایگاه خاصی دارد. این طعم دهندهی خوشمزه معمولا به همراه کشک، و برای تزیین آشهای پرطرفداری مانند ، آش قلمکار، ، و غذاهای خوشمزهای مانند ، حلم بادمجان، و ... مورد استفاده قرار میگیرد.
تهیه این طعم دهنده عالی، بسیار ساده و پیش افتاده است و با حداقل مواد ممکن درست میشود. برای درست کردن نعنا داغ به نعنا خشک و روغن نیاز دارید و برای اینکه رنگ سبز خوشرنگ تری پیدا کند، میتوانید مقداری زردچوبه به آن اضافه کنید. نکته مهم در تهیه نعنا داغ این است که روغن نباید زیاد حرارت ببیند و پس از اضافه کردن نعنا به روغن، باید بلافاصله از روی حرارت برداشته شود؛ زیرا حرارت زیاد باعث تلخ شدن، تیره شدن و بدبو شدن نعنا میگردد.