طرز تهیه کمپوت زردآلو لذیذ در شیشه

Diba

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2015/04/15
ارسالی ها
86,552
امتیاز واکنش
46,640
امتیاز
1,242
طرز تهیه کمپوت زردآلو در شیشه

مواد لازم
زردآلوی رسیده و سالم
2 کیلوگرم
شکر1-1.5 کیلوگرم
آب3 لیتر​

دستور تهیه

  1. زردآلو‌ را شسته، از وسط به دو نیم تقسیم کنید و هسته آن‌ها را خارج کنید.

    265583_464.jpg


  2. آب و شکر را در قابلمه‌ای ریخته و روی متوسط حرارت قرار دهید، صبر کنید تا شربت به جوش آید و شکر در آب حل شود، سپس حرارت را خاموش کنید.
  3. شیشه‌ها را تمیز بشویید و اجازه دهید کاملا خشک شوند، سپس به مدت ۲۰-۱۵ دقیقه در فر گرم شده روی حرارت ۲۲۵ درجه فارنهایت (۱۰۰ درجه سانتیگراد) قرار دهید تا استریل شوند.

    265584_635.jpg


  4. شیشه‌ها را پس از استریل شدن با استفاده از یک انبر از فر خارج کنید، سپس تکه‌های زردآلو را در شیشه‌های داغ بریزید.

    265585_411.jpg


  5. شربتی که قبلا تهیه کردید روی زردآلوی موجود در شیشه‌ها بریزید تا کاملا روی زردآلو‌ها با شربت پوشیده شود.

    265586_356.jpg


  6. بهتر است ابتدا شیشه‌ها را تا نیمه با شربت پر کنید تا شیشه و شربت هم دما شوند، سپس شیشه‌ها را از شربت پر کنید طوریکه ۱ تا ۱/۵ سانتیمتر از سر شیشه خالی بماند (این نکته خیلی مهم است، چون پر کردن شیشه‌ها از شربت به صورت لب به لب، مانع از مهر و موم شدن درب شیشه‌ها پس از کنسرو شدن خواهد شد).

    265587_788.jpg


  7. پس از پر کردن شیشه‌ها با شربت، درب آن‌ها را محکم ببندید و در حمام آب قرار دهید.
  8. به منظور درست کردن حمام آب، به یک قابلمه بزرگ و یک پایه فلزی نیاز دارید که شیشه‌ها روی آن قرار گیرند و مستقیما با کف قابلمه در تماس نباشند. در صورت عدم دسترسی به پایه فلزی، می‌توانید کف قابلمه را با لایه‌ای از پارچه یا حوله نخی به ضخامت ۲ الی ۳ سانتیمتر بپوشانید، سپس شیشه‌ها را روی آن بچینید و قابلمه را با آب پر کنید طوریکه سطح آب به ۲ الی ۳ سانتیمتر زیر درب شیشه‌ها برسد.

    265588_567.jpg


  9. قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و صبر کنید تا آب موجود در آن به جوش آید.
  10. وقتی آب موجود در قابلمه به نقطه جوش رسید، ۱۵ تا ۲۰ دقیقه زمان دهید تا کمپوت زردآلو آماده شود، سپس حرارت را خاموش کنید.
  11. شیشه‌ها را به دقت با استفاده از یک انبر از قابلمه خارج کنید، روی آن‌ها را با یک پتو بپوشانید و صبر کنید تا کاملا خنک شوند. پوشاندن شیشه‌ها با پتو باعث می‌شود شیشه‌ها به آهستگی خنک شوند. علاوه بر این، این نوع پوشاندن به فرآیند مهر و موم شدن درب شیشه‌ها نیز کمک می‌کند.
  12. پس از اینکه شیشه‌ها کاملا خنک شدند، اگر درب شیشه‌ها مهر و موم نشده بود فرایند حمام آب (کنسرو کردن) را دوباره تکرار کنید. در صورت عدم تکرار فرایند کنسرو کردن، باید کمپوت زردآلو را در یخچال نگهداری کنید، چون در صورت نگهداری آن در خارج از یخچال، کمپوت کپک زده و خراب می‌شود.
  13. در صورتی که فرایند کنسرو کردن کمپوت زردآلو به درستی انجام شده و درب شیشه‌ها کاملا مهر و موم شود، می‌توانید کمپوت را به مدت طولانی در کابینت و خارج از یخچال نگهداری کرده و در موقع لزوم مورد استفاده قرار دهید.
نکته: میزان شکر مورد استفاده برای تهیه کمپوت زردآلو بسته به میزان شیرینی میوه و ذائقه شما می‌تواند بین ۱ تا ۱/۵ کیلوگرم متفاوت باشد.

265589_310.jpg

خواص کمپوت زردآلو


خاصیتعلت
جلوگیری از سرطان و پیریوجود کارتنوئید‌ها
جلوگیری از بیماری‌های قلبی - عروقی و سکتهوجود بتاکاروتن و لیکوپن
تقویت بینایی چشم و جلوگیری از آب مرواریدوجود بتاکاروتن
تنظیم قند خون و کاهش کلسترولوجود فیبر محلول در آب
جلوگیری از یبوست و بیماری‌های روده ایوجود فیبر
رفع بواسیروجود فیبر
هضم غذا و بهبود عملکرد دستگاه گوارشوجود فیبر​

کمپوت زردآلو و دستگاه گوارش حساس


زردآلو حاوی مقادیر بالایی فیبر است که حرارت دادن آن نه تنها باعث از بین رفتن این ترکیبات مغذی نمی‌شود بلکه باعث جذب بیشتر آن توسط بدن خواهد شد. به همین دلیل افرادی که دستگاه گوارش حساسی دارند، کمپوت زردآلو را بهتر از زردآلوی تازه تحمل کرده و از فیبر موجود در آن راحت‌تر استفاده می‌کنند.
 
  • پیشنهادات
  • Zahra_rad

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2019/02/21
    ارسالی ها
    3,789
    امتیاز واکنش
    8,283
    امتیاز
    827
    سن
    21
    محل سکونت
    Shiraz
    طرز تهیه کمپوت زردآلو در شیشه
    مواد لازم
    زردآلوی رسیده و سالم
    2 کیلوگرم
    شکر 1-1.5 کیلوگرم
    آب 3 لیتر

    دستور تهیه
    1. زردآلو‌ را شسته، از وسط به دو نیم تقسیم کنید و هسته آن‌ها را خارج کنید.

      265583_464.jpg


    2. آب و شکر را در قابلمه‌ای ریخته و روی متوسط حرارت قرار دهید، صبر کنید تا شربت به جوش آید و شکر در آب حل شود، سپس حرارت را خاموش کنید.
    3. شیشه‌ها را تمیز بشویید و اجازه دهید کاملا خشک شوند، سپس به مدت ۲۰-۱۵ دقیقه در فر گرم شده روی حرارت ۲۲۵ درجه فارنهایت (۱۰۰ درجه سانتیگراد) قرار دهید تا استریل شوند.

      265584_635.jpg


    4. شیشه‌ها را پس از استریل شدن با استفاده از یک انبر از فر خارج کنید، سپس تکه‌های زردآلو را در شیشه‌های داغ بریزید.

      265585_411.jpg


    5. شربتی که قبلا تهیه کردید روی زردآلوی موجود در شیشه‌ها بریزید تا کاملا روی زردآلو‌ها با شربت پوشیده شود.

      265586_356.jpg


    6. بهتر است ابتدا شیشه‌ها را تا نیمه با شربت پر کنید تا شیشه و شربت هم دما شوند، سپس شیشه‌ها را از شربت پر کنید طوریکه ۱ تا ۱/۵ سانتیمتر از سر شیشه خالی بماند (این نکته خیلی مهم است، چون پر کردن شیشه‌ها از شربت به صورت لب به لب، مانع از مهر و موم شدن درب شیشه‌ها پس از کنسرو شدن خواهد شد).
     
    آخرین ویرایش توسط مدیر:

    Zahra_rad

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2019/02/21
    ارسالی ها
    3,789
    امتیاز واکنش
    8,283
    امتیاز
    827
    سن
    21
    محل سکونت
    Shiraz
    1. 265587_788.jpg


    2. پس از پر کردن شیشه‌ها با شربت، درب آن‌ها را محکم ببندید و در حمام آب قرار دهید.
    3. به منظور درست کردن حمام آب، به یک قابلمه بزرگ و یک پایه فلزی نیاز دارید که شیشه‌ها روی آن قرار گیرند و مستقیما با کف قابلمه در تماس نباشند. در صورت عدم دسترسی به پایه فلزی، می‌توانید کف قابلمه را با لایه‌ای از پارچه یا حوله نخی به ضخامت ۲ الی ۳ سانتیمتر بپوشانید، سپس شیشه‌ها را روی آن بچینید و قابلمه را با آب پر کنید طوریکه سطح آب به ۲ الی ۳ سانتیمتر زیر درب شیشه‌ها برسد.

      265588_567.jpg


    4. قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و صبر کنید تا آب موجود در آن به جوش آید.
    5. وقتی آب موجود در قابلمه به نقطه جوش رسید، ۱۵ تا ۲۰ دقیقه زمان دهید تا کمپوت زردآلو آماده شود، سپس حرارت را خاموش کنید.
    6. شیشه‌ها را به دقت با استفاده از یک انبر از قابلمه خارج کنید، روی آن‌ها را با یک پتو بپوشانید و صبر کنید تا کاملا خنک شوند. پوشاندن شیشه‌ها با پتو باعث می‌شود شیشه‌ها به آهستگی خنک شوند. علاوه بر این، این نوع پوشاندن به فرآیند مهر و موم شدن درب شیشه‌ها نیز کمک می‌کند.
    7. پس از اینکه شیشه‌ها کاملا خنک شدند، اگر درب شیشه‌ها مهر و موم نشده بود فرایند حمام آب (کنسرو کردن) را دوباره تکرار کنید. در صورت عدم تکرار فرایند کنسرو کردن، باید کمپوت زردآلو را در یخچال نگهداری کنید، چون در صورت نگهداری آن در خارج از یخچال، کمپوت کپک زده و خراب می‌شود.
    8. در صورتی که فرایند کنسرو کردن کمپوت زردآلو به درستی انجام شده و درب شیشه‌ها کاملا مهر و موم شود، می‌توانید کمپوت را به مدت طولانی در کابینت و خارج از یخچال نگهداری کرده و در موقع لزوم مورد استفاده قرار دهید.
    نکته: میزان شکر مورد استفاده برای تهیه کمپوت زردآلو بسته به میزان شیرینی میوه و ذائقه شما می‌تواند بین ۱ تا ۱/۵ کیلوگرم متفاوت باشد.

    265589_310.jpg

    خواص کمپوت زردآلو

    خاصیت علت
    جلوگیری از سرطان و پیری وجود کارتنوئید‌ها
    جلوگیری از بیماری‌های قلبی - عروقی و سکته وجود بتاکاروتن و لیکوپن
    تقویت بینایی چشم و جلوگیری از آب مروارید وجود بتاکاروتن
    تنظیم قند خون و کاهش کلسترول وجود فیبر محلول در آب
    جلوگیری از یبوست و بیماری‌های روده ای وجود فیبر
    رفع بواسیر وجود فیبر
    هضم غذا و بهبود عملکرد دستگاه گوارش وجود فیبر
     

    برخی موضوعات مشابه

    بالا