- عضویت
- 2015/04/15
- ارسالی ها
- 86,552
- امتیاز واکنش
- 46,640
- امتیاز
- 1,242
عدس پلو از اون دسته از غذاهایی هست که خیلی راحت و بدون دردسر درست میشه. عدس منبع غنی آهن و پروتئین گیاهیه که برای بدن لازمه. اما به دلیل طبع سردی که داره، بهتره همراه با گرمی جات استفاده بشه به همین دلیل هست که در این غذا معمولاً کشمش و خرما هم سرو میشه. این بار من به جای استفاده از گوشت قرمز در تهیه عدس پلو از گوشت مرغ استفاده کردم که طعم متفاوت و البته خوشمزه ای داشت. در ادامه پیشنهاد امروز من رو با هم می بینیم.
عدس پلو با گوشت مرغ
مواد لازم برای تهیه عدس پلو با مرغ
![IMG_8102-540x360.jpg](http://2nafare.com/wp-content/uploads/2017/01/IMG_8102-540x360.jpg)
عدس پلو با گوشت مرغ
مواد لازم برای تهیه عدس پلو با مرغ
- برنج 2 پیمانه
- عدس 1 پیمانه
- سـ*ـینه مرف 1 عدد (پخته شده)
- کشمش 1 پیمانه
- خرما 10 عدد
- پیاز متوسط 1 عدد
- زعفران 1/4 قاشق چایخوری
- کره 1 قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه عدس پلو با مرغ
یکی دوساعت قبل از شروع به آشپزی برنج رو همراه با مقداری آب و نمک خیس می کنیم. همچنین عدس رو هم در ظرفی جداگونه همراه با مقداری آب خیس می کنیم. بعد از این مدت و برای شروع کار اول عدس خیس رو آبکش می کنیم و توی یک قابلمه همراه با مقداری آب روی حرارت ملایم می پزیم. در اواسط پختمون مقداری نمک بهش اضافه می کنیم و بعد اون رو مجدداً آبکش می کنیم. سپس توی یک قابلمه دیگه مقداری آب می ریزیم و روی شعله قرار می دیم. بعد از اینکه جوش اومد آب روی برنج رو خالی می کنیم و اون رو توی آب در حال جوش می ریزیم و همراه با مقداری زردچوبه و کمی زعفران برای ده تا دوازده دقیقه می پزیم.
پخت اولیه برنج همراه با کمی زردچوبه و زعفران
بعد از این مدت عدس رو به برنج اضافه می کنیم. با همدیگه مخلوط می کنیم و بعد همراه با هم آبکش می کنیم.
اضافه کردن عدس پخته به برنج در حال پخت
سپس مخلوط برنج و عدس رو در قابلمه ای حاوی مقداری روغن بریزید و میریزیم و اجازه می دیم تا دم بکشه.
دم کردن مخلوط برنج و عدس پخته شده
حالا تو یک ماهیتابه مقداری روغن می ریزیم. پیاز هایی رو که خلالی کردیم رو به روغن داغ اضافه می کنیم و اجازه می دیم تا طلایی بشن. مرغ رو ریش ریش می کنیم و به پیاز داغمون اضافه می کنیم و یکی دو دقیقه با هم تفت می دیم،
اضافه کردن گوشت مرغ پخته و ریش شده به پیاز داغ
بعد نمک و زردچوبه و فلفل رو بهش اضافه می کنیم و خوب با موادمون مخلوط می کنیم و بعد بقیه زعفرون رو که با یک قاشق غذاخوری آب جوش دم کردیم به مرغ اضافه می کنیم و دوباره خوب هم میزنیم و بعد شعله گاز رو خاموش می کنیم.
اضافه کردن ادویه به مخلوط گوشت مرغ و پیاز داغ
حالا کره رو توی یک ماهیتابه میریزیم و با شعله خیلی ملایم ذوبش می کنیم. یادمون باشه که دمای ذوب کره خیلی پایین تر از روغنه و به همون نسبت خیلی سریع تر می سوزه. حالا کشمش ها رو قبلاً با آب ولرم خیس کردیم و حالا آبکش کردیم رو به کره اضافه می کنیم و تا جایی که کمی پف کنن و رنگشون شفاف و براق بشه تفتشون می دیم.
تفت دادن کشمش همراه با کره
بعد اون ها رو از تابه خارج می کنیم و حالا خرما ها رو تفت می دیم به همون صورت.
تفت دادن خرما
وقتی برنج و عدس دم کشید، اون رو داخل ظرف سرور می کشیم و بعد روی اون رو یک ردیف از مخلوط مزغ و پیاز داغ، یک ردیف کشمش و یک ردیف خرما تزیین می کنیم و باز به همین ترتین تکرار می کنیم و سپس سرو می کنیم.
نکاتی در مورد پخت عدس پلو
یکی دوساعت قبل از شروع به آشپزی برنج رو همراه با مقداری آب و نمک خیس می کنیم. همچنین عدس رو هم در ظرفی جداگونه همراه با مقداری آب خیس می کنیم. بعد از این مدت و برای شروع کار اول عدس خیس رو آبکش می کنیم و توی یک قابلمه همراه با مقداری آب روی حرارت ملایم می پزیم. در اواسط پختمون مقداری نمک بهش اضافه می کنیم و بعد اون رو مجدداً آبکش می کنیم. سپس توی یک قابلمه دیگه مقداری آب می ریزیم و روی شعله قرار می دیم. بعد از اینکه جوش اومد آب روی برنج رو خالی می کنیم و اون رو توی آب در حال جوش می ریزیم و همراه با مقداری زردچوبه و کمی زعفران برای ده تا دوازده دقیقه می پزیم.
![IMG_8079-540x360.jpg](http://2nafare.com/wp-content/uploads/2017/01/IMG_8079-540x360.jpg)
پخت اولیه برنج همراه با کمی زردچوبه و زعفران
بعد از این مدت عدس رو به برنج اضافه می کنیم. با همدیگه مخلوط می کنیم و بعد همراه با هم آبکش می کنیم.
![IMG_8081-540x360.jpg](http://2nafare.com/wp-content/uploads/2017/01/IMG_8081-540x360.jpg)
اضافه کردن عدس پخته به برنج در حال پخت
سپس مخلوط برنج و عدس رو در قابلمه ای حاوی مقداری روغن بریزید و میریزیم و اجازه می دیم تا دم بکشه.
![IMG_8082-540x360.jpg](http://2nafare.com/wp-content/uploads/2017/01/IMG_8082-540x360.jpg)
دم کردن مخلوط برنج و عدس پخته شده
حالا تو یک ماهیتابه مقداری روغن می ریزیم. پیاز هایی رو که خلالی کردیم رو به روغن داغ اضافه می کنیم و اجازه می دیم تا طلایی بشن. مرغ رو ریش ریش می کنیم و به پیاز داغمون اضافه می کنیم و یکی دو دقیقه با هم تفت می دیم،
![IMG_8076-540x360.jpg](http://2nafare.com/wp-content/uploads/2017/01/IMG_8076-540x360.jpg)
اضافه کردن گوشت مرغ پخته و ریش شده به پیاز داغ
بعد نمک و زردچوبه و فلفل رو بهش اضافه می کنیم و خوب با موادمون مخلوط می کنیم و بعد بقیه زعفرون رو که با یک قاشق غذاخوری آب جوش دم کردیم به مرغ اضافه می کنیم و دوباره خوب هم میزنیم و بعد شعله گاز رو خاموش می کنیم.
![IMG_8077-540x360.jpg](http://2nafare.com/wp-content/uploads/2017/01/IMG_8077-540x360.jpg)
اضافه کردن ادویه به مخلوط گوشت مرغ و پیاز داغ
حالا کره رو توی یک ماهیتابه میریزیم و با شعله خیلی ملایم ذوبش می کنیم. یادمون باشه که دمای ذوب کره خیلی پایین تر از روغنه و به همون نسبت خیلی سریع تر می سوزه. حالا کشمش ها رو قبلاً با آب ولرم خیس کردیم و حالا آبکش کردیم رو به کره اضافه می کنیم و تا جایی که کمی پف کنن و رنگشون شفاف و براق بشه تفتشون می دیم.
![IMG_8085-540x360.jpg](http://2nafare.com/wp-content/uploads/2017/01/IMG_8085-540x360.jpg)
تفت دادن کشمش همراه با کره
بعد اون ها رو از تابه خارج می کنیم و حالا خرما ها رو تفت می دیم به همون صورت.
![IMG_8087-540x360.jpg](http://2nafare.com/wp-content/uploads/2017/01/IMG_8087-540x360.jpg)
تفت دادن خرما
وقتی برنج و عدس دم کشید، اون رو داخل ظرف سرور می کشیم و بعد روی اون رو یک ردیف از مخلوط مزغ و پیاز داغ، یک ردیف کشمش و یک ردیف خرما تزیین می کنیم و باز به همین ترتین تکرار می کنیم و سپس سرو می کنیم.
![IMG_8090-540x360.jpg](http://2nafare.com/wp-content/uploads/2017/01/IMG_8090-540x360.jpg)
نکاتی در مورد پخت عدس پلو
- هیچ موقع هنگام خیس کردن عدس به اون نمک اضافه نمی کنیم چون کلاً در مورد حبوبات، خیساندن اون ها همراه با نمک، حبوبات رو سفت می کنه.
- عدس پلو از او دسته از غذاهایی هست که با پیاز داغ بسیار لذیذ تر میشه پس اگر طعم پیاز داغ رو می پسندین از اون بیشتر استفاده کنین.
- از تمامی قسمتهای مرغ در تهیه این غذا میشه استفاده کرد.
- موقع تفت دادن کشمش به یاد داشته باشیم که تفت دادن بیش از حد اون باعث از بین رفتن اب میان بافتی کشمش میشه و اون رو خشک خواهد کرد..