دستور پخت استاک چیست ؟ | طرز تهیه استاک قهوه ای | استاک سفید | انواع استاک

مهربانوی ایرانی

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2018/11/30
ارسالی ها
6,382
امتیاز واکنش
14,554
امتیاز
898
سن
27
استاک چیست ؟ | طرز تهیه استاک قهوه ای | استاک سفید | انواع استاک
tasvirezendegi-ir-578.jpg

دستور درست کردن استاک قهوه ای و سفید

در این پست با طرز تهیه استاک قهوه ای و استاک سفید آشنا می شوید. استاکها یکی از ارکان اصلی آشپزی هستند که به عنوان یک طعم دهنده بسیار قوی در آشپزی استفاده میشوند.


استاک یا آب گوشت ، مرغ ، ماهی یا سبزیجات از حرارت دادن استخونها به همراه سبزیجات ساقه ای و تعداد محدودی ادویه تهیه می شوند. استاکها در انواع سوپ ، انواع سس و البته بسیاری از غذاهای دیگر مورد استفاده قرار گرفته و تاثیر بسیاری در طعم و مزه غذاها دارند.

شاید به جرأت بتوان گفت که در بعضی از غذاها یک استاک خوب و اصولی پنجاه درصد طعم و کیفیت غذای شماست. پس آشنایی با این گروه مهم و تهیه درست و اصولی آن یکی از اصول ابتدایی و بسیار مهم در آشپزی میباشد .



استاک در حالت کلی به دو دسته اصلی تقسیم میشوند :

1 – استاک قهوه ای (brown stock)

2 – استاک سفید (white stock)





مواد لازم برای تهیه استاک :
یک قابلمه بزرگ

یک صافی مناسب

ظروف کوچک فریزری

سبزیجات و ادویه جات مناسب با استاک مورد نظر



tasvirezendegi-ir-586.jpg




طرز تهیه استاک قهوه ای :
استاکهای این دو دسته ارتباطی به نوع ماده اصلی (گوشت – مرغ – ماهی) استفاده شده در آن ها ندارند و تنها به روش تهیه و پخت شان بستگی دارند .

در استاک قهوه ای استخوان را پس از اینکه در فر قرار میدهند در چند مرحله آن را خارج کرده و مخلوطی از رب گوجه فرنگی که با آب رقیق شده روی استخوان ها کشیده و دوباره در فر قرار میدهند . این ترکیب که در فرانسوی به آن NAPPE میگویند باعث تیره شدن استک پس از تهیه میشود . استاک قهوه ای را با استخوان مرغ ، گوسفند و گوساله تهیه میکنند .

استاک سفید مرحله رب زدن بر روی استخوان ها را نداشته و از پختن استخوان ها به همراه سبزیجات و ادویه آغاز میشود و در آخر با صاف کردن آن به پایان خواهد رسید . که این مرحله پخت و صاف کردن در هر دو نوع استاکها مشترک میباشد . استاک سفید را با استخوان مرغ ، ماهی یا حیوانات دریایی ، گاو گوسفند و البته سبزیجات تهیه میکنند .



استاکها در مرحله بعد به چهار دسته تقسیم میشوند :

1 – beef stock استاک گوشت

2 – chicken stock استاک مرغ

3 – fish stock استاک ماهی و حیوانات دریایی

4 – vegetable stock استاک سبزیجات

در استاکها دو دسته مواد استفاده میشوند که برای طعم دهی و بیشتر عطر دهی و از بین بردن بوی stock مورد استفاده قرار میگیرند . یک دسته سبزیجات ساقه ای یا mirepoix هستند و دسته دیگر ادویه های عطر دار یا bouquet garni میباشند .



tasvirezendegi-ir-654.jpg




mirepoix چیست ؟

سبزیجات ساقه ای و عطر دار هستند که در حرارت زیاد و طولانی له نشده و از بین نمیروند . زیرا این مسئله بسیار در استاک مهم است که سبزیجات پوره نشوند و با آن مخلوط نگردند .

این سبزیجات باید به نسبت درست در استاک استفاده شوند تا عطر و طعم بیش از اندازه به آن ندهند.

این سبزیجات را به همراه نسبت استفاده ار آنها در زیر می بینید:

پیاز….به نسبت 4….به طور مثال 100 گرم

هویج….به نسبت 2…. به طور مثال 50 گرم

تره فرنگی …. به نسبت 1….به طور مثال 25 گرم

کرفس …. به نسبت 1….به طور مثال 25 گرم

برش این سبزیجات در تهیه استاک اهمیت چندانی ندارد زیرا استاکها پس از تهیه صاف شده و مورد استفاده قرار می گیرند.

توجه کنید در صورت نبود تره فرنگی می توانید نصف میزان تره فرنگی از سیر استفاده کنید



bouquet garni چیست؟

ادویه های استفاده شده در استاکها تنها برای از بین بردن بوی بد آن مورد استفاده قرار می گیرند و نباید این ادویه ها طعمی مشخص به استک دهند این ادویه ها عبارتند از :

آویشن نکوبیده

برگ بو

دانه فلفل نکوبیده

شاخه جعفری

در تهیه استاکها معمولاً این ادویه ها را در پوسته ای از تره فرنگی قرار داده و با نخ می بندند تا در آن پخش نشود اما اگر استاک را از صافی مناسب می گذرانید این کار لزومی ندارد.

در تهیه استاکها باید به یکسری نکات توجه خاص کرد تا حاصل کار استاکی مناسب و شفاف باشد:



tasvirezendegi-ir-655.jpg




1 – زمان تهیه هر استاک مشخص بوده و بیشتر از آن باعث کدر شدن و کمتر آن باعث بی مزه شدن آن می شود.

استک گوشت …. 6 تا 8 ساعت

استک مرغ …. 2 ساعت

استک ماهی …. 20 دقیقه

استک سبزیجات …. 45 دقیقه



2 – استفاده از سبزیجاتی که پس از حرارت و طی مدت تهیه استاک پوره شده و در آن پخش می شوند نیز باعث کدر شدن استاکها می شود به طور مثال گوجه فرنگی ، سیب زمینی و…

3 – توجه کنید که در زمان تهیه استاکها باید به طور مداوم کف روی آن را جمع کرد که این کار تاثیر بسیار مهمی در شفافیت آن ها دارد.

4 – استخوانها باید قبل از پخت تمیز شسته شوند و چربی ها و اضافات آنها گرفته شود

5 – استخوانهای بزرگ در صورتی که به تکه های کوچکتر تقسیم شوند بسیار سریع تر طعم و عصاره خود را پس می دهند

6 – به این نکته توجه کنید که به هیچ عنوان در تهیه استاکها از نمک استفاده نکنید زیرا استاکها در غذاهای مختلف و سس های مختلف استفاده می شود و میزان نمک در این غذاها متفاوت است و بهتر است میزان نمک در هر غذا در آخرین مرحله بررسی و تعیین گردد.

7 – در تهیه استاک استخوانها را ابتدا در آب سرد به همراه سایر مواد ریخته و حرارت را زیاد کرده تا آب جوش بیاید زمانیکه آب جوش آمد حرارت را کم کرده و زمان لازم را به آن می دهیم تا آماده شود.

8 – استاکها را پس از تهیه با دقت از صافی گذرانده و به سریعترین روش آن را خنک می کنیم سپس در ظروف مناسب فریزری ریخته و نگهداری می کنیم



شرایط نگهداری استاک :
استاکها را می توان به مدت 24 ساعت در یخچال و به مدت 3 ماه در فریزر نگه داشت در صورتیکه دسترسی به فریزر منهای 30 درجه داشته باشید می توانید آن را را تا 8 ماه نگهداری کنید.



منبع : پیمونه

مجله تصویر زندگی
 
  • پیشنهادات
  • مهربانوی ایرانی

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/11/30
    ارسالی ها
    6,382
    امتیاز واکنش
    14,554
    امتیاز
    898
    سن
    27
    طرز تهیه استاک گوشت | طرز تهیه استاک قهوه ای (brown stock)
    طرز تهیه استاک گوشت (استاک قهوه ای)
    تهیه استاک گوشت یا استاک قهوه ای نسبت به سایر استاک ها کمی سخت تر بوده و زمان بیشتری نیاز دارد، ولی به همین اندازه نیز طعم و مزه بیشتری در خود دارد. در انواع سوپ های قهوه ای و سس هایی که برای گوشت قرمز استفاده می شوند،کاربرد زیادی دارد.


    tasvirezendegi-ir-656.jpg

    شما با دانستن این دستور میتوانید سایر استاک های قهوه ای را نیز تهیه کنید.



    مواد اولیه برای تهیه استاک گوشت :
    استخوان گوساله یا گوسفند 1 کیلو
    پیاز 100 گرم
    هویج 50 گرم
    کرفس 25 گرم
    آب 0.5 لیتر
    تره فرنگی (جابه جایی سیر 2 حبه) 25 گرم
    گوجه فرنگی (رب) 3 ق.غ
    ادویه های عطردار (مراجعه شود به آشنایی با انواع استاک) میزان لازم



    طرز تهیه استاک گوشت :
    استخوان ها را شسته و در سینی فر قرار داده و به مدت 40 دقیقه در فر 180 درجه قرار دهید.

    رب را کمی با آب نرم کرده و روی استخوان ها با قلم مو بکشید و به مدت 10 دقیقه دیگر در فر قرار دهید.
    این کار را یک یا دو بار دیگر تکرار کنید.

    tasvirezendegi-ir-657.jpg
    استخوان ها را به همراه روغن کف ظرف در قابلمه ریخته آب سرد روی آن ریخته و پس از جوش آمدن سبزیجات و

    ادویه های عطر دار را اضافه کرده و به مدت 5 تا 6 ساعت حرارت دهید.

    tasvirezendegi-ir-658.jpg
    در این مدت در ظرف را نبسته و کف روی آن را جمع کنید.

    پس از پختن استاک را از صافی گذرانده،سرد کرده و در یخچال قرار دهید.
    می توانید در همین زمان آن را در ظروف کوچک فریزری ریخته و در فریزر قرار دهید.
    اما بهتر است که ابتدا در یخچال قرار دهید تا چربی آن روی استاک بیاید و سفت شود.
    سپس چربی ها را دور ریخته و سپس مواد باقی مانده را در فریزر قرار دهید.
    پس از خارج کردن استخوان ها از فر و انتقال آن همراه روغن کف سینی به داخل قابلمه می توانید با کمی آب یا نوشید*نی قرمز (جایه جایی سرکه قرمز ) کف سینی را که عصاره گوشت ها چسبیده است را پاک کنید و بتراشید.
    ماده حاصل Glaze نام دارد که بسیار مناسب برای استفاده در سس ها و غذاهای گوشتی است.



    منابع :پیمونه/سوران

    مجله تصویر زندگی
     

    برخی موضوعات مشابه

    پاسخ ها
    0
    بازدیدها
    177
    بالا