با خوشمزه ترین پیش غذاهای گرجستان آشنا شوید

  • شروع کننده موضوع Diba
  • بازدیدها 228
  • پاسخ ها 1
  • تاریخ شروع

Diba

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2015/04/15
ارسالی ها
86,552
امتیاز واکنش
46,640
امتیاز
1,242
افسانه های گرجی می گویند: «خدا مشغول آفرینش زمین بود که ناگاه گرسنه شد و تصمیم به سرو شامی بی نظیر گرفت. او به قدری سرگرم صرف شام بود که مقداری از غذایش بر روی بلندترین قله های منطقه قفقاز افتاد و پس از آن نیز تکه هایی از غذا بر روی سرزمین های اطراف پخش شد. بدین ترتیب سرزمین قفقاز و گرجستان به غذاهای بهشتی برکت یافت.»

گرچه این تنها داستانی عوامانه و رایج در میان مردم است، اما از حق که نگذریم طعم غذاهای خوشمزه گرجستان را می توان بهشتی نامید. از آن جا که این کشور چندان فاصله جغرافیایی با کشور عزیز ما، ایران ندارد؛ بنابراین عجیب نیست که با نگاهی به بهترین غذاهای گرجستان شباهات زیادی با غذاهای خودمان بیابیم.

1141306_484.jpg


با نگاه به ۱۵۰ نوع غذای گرجی، خواهیم دریافت که فرهنگ غذایی گرجستان با تنوع، سبک پخت و میزآرایی مخصوص خود شناخته شده و در اغلب این غذاها همواره گوشت بره و گوساله و سبزیجات تازه استفاده می شود. جالب است بدانید که غذاهای گرجی عمدتا از دیگر فرهنگ های غذایی آسیا تأثیر پذیرفته اند و استفاده از محصولات لبنی به همراه غذا در این کشور رایج است.

چند وقت پیش رفتیم سراغ خوشمزه های کشور گرجستان و ۱۰ تا از بهترین غذاهای اصلی را معرفی کردیم. همان طور که گفته بودیم، امروز بهترین پیش غذاهای گرجستان را به همراه تصاویرشان معرفی می کنیم. تمام این لیست ۱۳ تایی را اکثرا به همراه غذاهای دیگر و به عنوان وعده ای سبک در نظر می گیرند.
1141307_720.jpg


برای اطلاعات بیش تر از شهرهای معروف گرجستان، می توانید راهنمای سفر به تفلیس و راهنمای سفر به باتومی را ببینید.

فرهنگ غذایی گرجستان در واقع سبکی از طبخ غذاست که از گرجی های پیشین و باستانی، فرهنگ غذایی اروپایی و فرهنگ های نزدیک آسیایی تأثیر پذیرفته است. می توان گفت غذاهای گرجی ترکیبی از مزه های کشورها و تمدن هایی است که به هنگام تجارت به این شهر رفت و آمد می کردند. گرجی ها در غذای خود به استفاده زیاد از گوشت تمایل دارند، اما با این حال طیف متفاوتی از انواع غذاهای گیاهی نیز در فرهنگ غذایی گرجی ها به چشم می خورد.

جالب آن که در طی قرن بیستم، رستوران های گرجی در روسیه به شدت توسعه یافتند به گونه ای که هم اکنون اغلب رستوران های روسی در شهرهای این کشور غذاهای گرجی را سرو می کنند.

یکی از بهترین موقعیت هایی که می توانید مجموعه کاملی از غذاها و نوشیدنی های گرجی را از نزدیک ببینید، جشنواره غذا سوپراست. در این جشن تمام غذاهای گرجی به چشم می خورند و در نهایت به برنده لقب تامادا «tamada» اهدا می شود.

۱) خاچاپوری | Khachapuri

هیچ جشن گرجستانی بدون خاچاپوری تکمیل نمی شود و به اعتقاد بسیاری خاچاپوری یکی از بهترین نان های کلاسیک و پنیری این کشور است.

1141303_293.jpg



شکل و بافت این غذا منطقه به منطقه متفاوت است. ممکن است قطر ضخیم یا نازکی داشته باشد، چندین لایه یا تک لایه باشد، ممکن است گرد، مثلثی و یا مربع باشد و اندازه و شکل های متفاوتی از قایقی تا دیگر انواع دارد. بسیاری خاچاپوری را با تخم مرغی در وسط طبخ می کنند که اغلب در منطقه آجاپور و سواحل دریای سیاه مانند شهر باتومی مرسوم است.

1141304_847.jpg


1141305_293.jpg





۲) پی خالی | Pkhali

پی خالی پیش غذایی سرد و محبوب برای در میان گرجی هاست.

1141308_945.jpg



این غذای خوشمزه ترکیبی از خمیر ادویه دار گردویی، سبزیجات معطر و طعم دهنده های تازه است که به مخلوطی از سبزیجات آب پز شده یا سرخ شده افزوده می شوند. در انتها پس از ترکیب شدن شکل داده شده و به صورت گلوله هایی کوچک و خنک سرو می شوند. برای تزئین و چاشنی دار کردن پی خالی از دانه های انار استفاده می شود.

1141309_253.jpg



۳) جون جولی | Jonjoli

جون جولی نوعی پیش غذای سنتی و محبوب گرجی است که در واقع نوعی ترشی محسوب می شود.

1141312_134.jpg



جون جولی ترکیبی از جوانه های ترشی انداخته هستند. گرچه ممکن است جون جولی قیافه چندان جذابی نداشته باشد، اما طعم فوق العاده ای دارد و مقداری شبیه زیتون شور ما ایرانی هاست.


۴) بادریجانی نیگواتیز | Badrijani Nigvzit

بادریجانی پیش غذایی خوشمزه و ترکیبی از بادمجان است که شکل وسوسه کننده و مزه بی نظیری دارد.

1141314_338.jpg



برای این غذا ابتدا لایه های بادمجان را سرخ کرده و بعد با مواد مورد نظر پر می کنند. گردو خرد شده، گشنیز و رب انار را با روغن زیتون مخلوط کرده و با آن درون بادمجان های رول شده را پر می کنند. اغلب با دانه های انار روی بادریجانی را تزئین می کنند.

1141315_815.jpg


1141316_262.jpg





۵) کوچماچی | Kuchmachi

یکی دیگر از پیش غذاهای سنتی گرجی، کوچماچی می باشد.

1141317_542.jpg



این غذا ترکیبی از جگر، قلوه و قلب مرغ است که با رب انار و گردو ترکیب می شود. در نهایت نیز روی این غذا را به دانه انار مزین می کنند. کوچماچی اغلب در جشن ها و تعطیلات گرجی مورد استفاده قرار می گیرد.

1141318_127.jpg


1141319_975.jpg




۶) آبخازورا | Abkhazura

آبخازورا توعی سوسیس از گوشت قیمه ای است که بر روی منقل سرخ می شود و به صورت داغ به همراه سس گرجی از آلو به نام تکمالی (Tkemali) سرو می شود.

1141320_486.jpg
 
  • پیشنهادات
  • Diba

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2015/04/15
    ارسالی ها
    86,552
    امتیاز واکنش
    46,640
    امتیاز
    1,242
    [BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
    ۷) بادریجنیس خیزیلالا | Badrijnis khizilala
    بادریجنیس نوعی پیش غذاست که از تکه های سرخ شده بادمجان تهیه می شود.​
    [/BCOLOR]​
    [BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
    [/BCOLOR]
    [BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
    1141322_590.jpg

    برای طبخ این پیش غذا اغلب از موادی چون پیاز، سیر، انار، پودر فلفل قرمز تند، روغن سبزیجات و گشنیز تازه استفاده شده و در نهایت با چند دانه انار تزئین می شود.​
    [/BCOLOR]​
    [BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
    [/BCOLOR]
    [BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
    1141323_859.jpg

    ۸) نادوگی | Nadugi
    این ساندویچ های کوچک پیچیده شده نمونه بارز استفاده از محصولات لبنی در وعده های غذایی گرجی است.​
    [/BCOLOR]​
    [BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
    [/BCOLOR]
    [BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
    1141325_900.jpg

    برخلاف ظاهر که این تصور را ایجاد می کند پنیر در میان خمیر پیچیده شده، نادوگی ترکیبی از پنیر و نعناست که در لایه هایی نازک از پنیر سولگانی پیچیده شده است.​
    پنیر سولگانی نوعی پنیر مخصوص گرجستان است که طعمی شور و ترش و بافت متفاوت دارد.​
    [/BCOLOR]
    [BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
    ۹) لوبیانی | Lobiani
    لوبیانی نوعی غذای نانی است که درون آن با لوبیا پر می شود. این غذای سنتی گرجستای به خصوص در یکی از مناسبت های گرجستان، روز سنت باربارا در ۱۷ دسامبر پخته و سرو می شود.​
    [/BCOLOR]​
    [BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
    [/BCOLOR]
    [BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
    1141326_474.jpg


    علاوه بر لوبیا، از موادی چون گوشت دودی گاو، کره، سیر، سبزیجات و نمک استفاده می شود. برای طبخ لوبیانی ابتدا لوبیا را با گوشت دودی می پزند که این کار طعم به خصوصی به لوبیا اضافه می کند. پس از تهیه خمیر با استفاده از آرد و تخم مرغ، مواد را داخل خمیر گذاشته، آن ها پهن و صاف کرده و درون فر پخت می کنند.
    [/BCOLOR]
    [BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
    ۱۰) سوکو کژ | Soko Kecze
    گرچه اغلب غذاهای گرجی خورشتی گوشتی هستند که به آرامی و بر روی شعله کوچک گاز پخته می شوند، اما در این بین غذاهای گیاهی و سبزیجاتی پیدا می شوند که در نوع خود بی نظیرند. سوکو کژ یکی از این غذاهای بی نظیر است که فاکتور اصلی غذایی آن قارچ است.​
    [/BCOLOR]​
    [BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
    [/BCOLOR]
    [BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
    1141327_495.jpg

    قارچ ها را در ظرفی سفالی به همراه پنیر گرجی و ادویه های مخصوص می پزند.​
    [/BCOLOR]​
    [BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
    [/BCOLOR]
    [BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
    1141328_934.jpg


    1141329_681.jpg


    [/BCOLOR]​
    [BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
    [/BCOLOR]
    [BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
    ۱۱) آجاپصندلی | Ajapsandali
    یکی دیگر از غذاهای سنتی و پرطرفدار گرجی، آجاپصندلی نوعی غذای سبزیجات است که با استفاده از بادمجان، گوجه فرنگی، فلفل دلمه، سیر، گشنیز و ادویه طبخ می شود. البته برخی ها علاوه بر سبزیجات یاد شده، آجاپصندلی را با استفاده از سیب زمینی و فلفل قرمز می پزند.​
    [/BCOLOR]​
    [BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
    [/BCOLOR]
    [BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
    1141330_923.jpg
    [/BCOLOR]​
    [BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
    تمام مواد اولیه این غذا از جمله سبزیجت معمول گرجستان است و اغلب همگی در تابستان به راحتی در دسترس قرار می گیرند.​
    [/BCOLOR]​
    [BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
    [/BCOLOR]
    [BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
    1141331_721.jpg

    1141332_223.jpg
    [/BCOLOR]​
    [BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
    [/BCOLOR]
    [BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
    ۱۲) ایسپاناخی | Ispanakhi
    ایسپاناخی نوعی پیش غذا و سالاد گرجستانی محسوب می شود که بسیار به بورانی ما شباهت دارد.​
    [/BCOLOR]​
    [BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
    [/BCOLOR]
    [BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
    1141333_277.jpg

    برای طبخ اسپیناخی ابتدا اسفناج را خرد کرده و سپس آن را با ماست می پزند و در هنگام سرو به آن سیر، نمک و گشنیز اضافه می کنند.​
    [/BCOLOR]​
    [BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
    [/BCOLOR]
    [BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
    1141334_546.jpg
    [/BCOLOR]​
    [BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
    [/BCOLOR]
    [BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]

    ۱۳) لوبیو | Lobio
    همان طور که از نامش می توان حدس زد، لوبیا غذایی متشکل از لوبیاست که به همراه پیاز و برخی از سبزیجات معطر برگی طبخ می شود.​
    [/BCOLOR]​
    [BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
    [/BCOLOR]
    [BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
    1141335_529.jpg

    این غذا را به عنوان پیش غذا و یا به همراه وعده اصلی سرو می کنند.​
    [/BCOLOR]​
    [BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
    [/BCOLOR]
    [BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
    1141336_982.jpg

    برخی لوبیو را غلیظ و کم آب و برخی رقیق سوپ مانند تهیه کرده و در نهایت به صوت سنتی در ظرفی سفالین برای صرف آماده می کنند.
    [/BCOLOR]​
     
    آخرین ویرایش:

    برخی موضوعات مشابه

    بالا