گل و گیاه گیاهان دارویی

  • شروع کننده موضوع hiva-shz
  • بازدیدها 3,377
  • پاسخ ها 97
  • تاریخ شروع

hiva-shz

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2013/12/17
ارسالی ها
1,931
امتیاز واکنش
622
امتیاز
356
فلوس Cassia


نام علمی : Cassia Fistula


كليات گياه شناسي

فلوس درختي است به ارتفاع 10-15 متر كه به حالت خودرو در بشتر نقاط گرمسير دنيا مانند آفريقا ، هند و جنوب مي رويد . فلوس در بعضي از نواحي ايران به نام خرنوب هندي و خيار شنبر نيز معروف است .

ميوه فلوس به طول 30 تا 50 سانتيمتر و به قطر 3-2 سانتيمتر است . اگر فلوس درقسمت طول آن شكافته شود تيغه هاي متعدد در آن ديده مي شود كه فلوس را به خانه هاي متعدد گاهي تا 100 خانه تقسيم مي كند .


i68892_1.jpg



در داخل اين خانه ها مايع چسبنده تيره رنگي وجود دارد كه عسل خيار شنبر ناميده مي شود . طعم اين مايع كمي شيرين ولي نامطبوع است . براي استفاده از فلو غلاف آنرا كمي روي آتش گرم مي كنند تا عسل خارج شود . معمولا اين عسل با روغن بادام مخلوط شده و به عنوان مسهل استفاده مي شود البته مي توان مغز فلوس را با قند يا شكر مخلوط كرده و در درجه حرارت معتدلي پخت كه به آن فلوس پخته مي گويند .

تركيبات شيميايي:

مغز فلوس داراي اكسي آنتراكينون ، مواد قندي ،صمغ ، اسانس و مواد روغني است . خاصيت مسهلي فلوس مربوط به چند ماده شيميايي است كه از مشتقات آنتراكينون مي باشد .


جوشانده فلوس :

10 گرم عسل فلوس را با يك ليتر آب جوش مخلوط كرده و آنرا صاف مي كنند و به مريض مي دهند . اين جوشانده مسهل خوبي است . مقدر عسل فلوس را مي تواندر مورد يبوستهاي سخت تا 60 گرم ني افزايش داد . البته براي بهتر كردن طعم آن مي توان مقدري شربت گيلاس يا انجير به آن اضافه كرد .

مرباي فلوس :5 گرم عسل فلوس را با همان مقدر آب مقطر مخلوط كرده و سپس مقدر 125 گرم قند كوبيده را به آن اضافه كنيد بعد آنرا حرارت دهيد تا به آرامي آب آن بخار شود و وزن آن به 100 گرم برسد و غليظ شود . اين مربا نيز مسهل بسيار خوبي است مقدر مصرف آن 50-100 گرم در روز است .

خواص داروئي:

فلوس از نظر طب قديم ايران كمي گرم و تر است

1)يكي از بهترين داروها براي رفع يبوست مي باشد زيرا مصرف آن عوارضي ندارد بنبراين حتي براي زنان حامله و اطفال مناسب نيست

2)براي درد مفاصل و نقرس فلوس را به موضع دردبماليد

3)براي كليه ها مفيد است مخصوصا آنهايي كه كليه شان سنگ ساز است درصورت استفاده از آن مبتلا به سنگ كليه نمي شوند

4)جوشانده پوست درخت فلوس اسهال خوني را رفع مي كند

5)نرم كننده سينه است

6)براي باز كردن گرفتگي روده و دل پيچه ، فلوس را مخلو ط با ريشه ختمي بكار بريد .

7)براي معالجه ديفتير ، فلوس را با آبّ گشنيز مخلوط كرده و به بيمار بدهيد تا غرغره كند .


مضرات :

فلوس براي معده مضر است چون به روده ها مي چسبد و ايجاد دل درد و ناراحتي هاي روده مي كند بنابراين بهتر است با مصطكي و انيسون روغن بادام خورده شود .
 
  • پیشنهادات
  • hiva-shz

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2013/12/17
    ارسالی ها
    1,931
    امتیاز واکنش
    622
    امتیاز
    356
    باقلا

    Vicia faba


    باقلا گیاهی است علفی و یکساله که ارتفاع آن تا 80 سانتیمتر می رسد .
    برگهای آن متناوب و مرکب است که دارای برگچه هایی بشکل تخم مرغ می باشد .
    گلهای باقلا درشت و سفید که دارای لکه های سیاه و یا بنفش است .
    میوه آن که همان باقلا است دارای غلافی پوشیده از کرک بطول تقریبا 12 سانتیمتر است .
    در هر غلاف تعدادی دانه قرار دارد .
    گل و شاخه گلدار ، میوه و تخم باقلا مصارف طبی دارند



    i68954_102336119112624520110010620214461128125182170.jpg


    تركيبات شيميايي:


    در صد گرم دانه باقلا سبز و خام مواد زير موجود است :

    آب 72 گرم

    پروتئين 8/4 گرم

    مواد چرب 0/4 گرم

    نشاسته 15/8 گرم

    كلسيم 28 ميلي گرم

    فسفر 155 ميلي گرم

    آهن 2/2 ميلي گرم

    سديم 40 ميلي گرم

    پتاسيم 470 ميلي گرم

    ويتامين آ 220 ميلي گرم

    ويتامين ب 1 0/3 ميلي گرم

    ويتامين ب 2 0/18 ميلي گرم

    ويتامين ب 3 1/5 ميلي گرم

    ويتامين ث 30 ميلي گرم

    ارسنيك 0/02 ميلي گرم

    ضمنا باقلا داراي ماده اي بنام فيتين Phytine مي باشد كه بسيار مغذي است و تقويت كننده بدن است .
    اين ماده كلسيم بدن را تامين مي كند باقلا غذاي خوبي است براي دوران نقاهت .



    خواص داروئي:


    باقلا از نظر طب قديم ايران سرد و تر است و گل آن گرم مي باشد

    1)دم كرده گل باقلا ضد تشنج و ادرار آور است .

    2)دم كرده گل باقلا سنگ كليه را دفع مي كند و براي قولنج هاي كليوي مفيد است.

    3)جوشانده باقلا براي ورم مثانه مفيد است.

    4)جوشانده باقلا اثر خوبي در رفع رماتيسم درد .

    5)از جوشانده باقلا براي درمان نقرس استفاده كنيد.

    7)باقلا را اگر با آب سركه و آب بپزيد و با پوست بخوريد اسهال مزمن را درمان مي كند.

    8)براي رفع گرفتگي صدا در باقلا را با روغن بادام و قند مخلوط كنيد و بخوريد .

    9) براي رفع كوفتگي و روم پستان ، در باقلا را با آب جو مخلوط كرده و با سركه و نعناع بپزيد و ضمادي را كه بدست مي آيد روي ورم و كوفتگي قرار دهيد .

    10)ضماد در باقلا را با شنبليله و عسل براي نرم كردن دمل و ورم بناگوش و زير چشم مفيد است.

    11)جوشانده باقلا شكم روشهاي مزمن را برطرف مي كند.

    12)ضماد باقلا جوش و كورك را مي رساند و چرك را خارج مي كند.

    13)براي درمان تكرر ادرار از جوشانده ريشه باقلا استفاده كنيد.

    14)جوشانده سر شاخه هاي باقلا مستي مشروبات الكلي را برطرف مي كند.

    15)براي رفع التهاب و درد نوك انگشتان و ناخن بايد يك مشت برگ باقلا را با نيم ليتر آب جوشانيد و بگذاريد كمي سرد شود و انگشتان خود را بمدت دو ساعت در آن قرار دهيد تا برطرف شود.

    16)نان خوشمزه بمقدر 2% در باقلا بآن اضافه كنيد.


    مضرات :

    باقلا در بعضي از اشخاص توليد نفخ و سنگيني سر و معده مي كند براي جلوگيري از اين عوارض بايد ابتدا باقلا را پوست كنده و بجوشانيد و آب آنرا دور بريزيد .
    سپس بان مقدري آب اضافه كرده و بعد از پختن با روغن بادام و ادويه گرم مانند درچين و فلفل بخوريد .


    مصرف باقلاي تازه ممكن است توليد مسموميت و حساسيت شديد بكند كه گاهي موجب مرگ مي شود بنابراين بايد در خوردن باقلاي تازه و خام احتياط كنيد .
    معمولا اشخاصي كه به باقلاي تازه حساسيت دارند فاقد يك آنزيم مخصوص هستند.
     

    hiva-shz

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2013/12/17
    ارسالی ها
    1,931
    امتیاز واکنش
    622
    امتیاز
    356
    خواص : پسته Pistachio

    نام علمی Pistaca



    گياه شناسي



    • پسته درخت دوپايه اي است كه ارتفاع آن به حدود پنج متر مي رسد و بحالت خودرو در ايران و افغانستان مي رويد .



    • برگهاي درخت پسته متناوب و مركب از 2 يا 3 برگچه نوك تيز با يك برگچه انتهايي است وبرنگ سبز روشن مي باشد . گلهاي آن خوشه اي است گل نر آن فاقد گلبرگ است .


    ترکیبات شیمیایی در صد گرم مغز پسته مواد زیر موجود است:

    آب
    2.5 گرم
    پروتئین
    20 گرم
    مواد چرب
    54 گرم
    مواد نشاسته ای
    15 گرم
    کلسیم
    130 میلی گرم
    فسفر
    500 میلی گرم
    آهن
    5.7 میلی گرم
    پتاسیم
    950 میلی گرم
    ویتامین آ
    230 واحد
    ویتامین ب1
    7.0 میلی گرم
    ویتامین ب3
    5.1 میلی گرم



    خواص داروئي:

    مغز پسته




    • مغز پسته به علت داشتن آهن خون ساز است و آنهایی که مبتلا به کم خونی هستند باید حتما روزانه مقداری پسته بخورند.
    • خوردن پسته نیروی جنـ*ـسی را تقویت میکند.
    • مغز و ذهن را تقویت میکند.
    • برای آرامش قلب و آرام کردن اعصاب مفید است.
    • برای باز کردن مجاری کبد مصرف پسته توصیه میشود.
    • پسته معده را تقویت میکند.
    • برای تسکین سرفه مفید است.
    • اسهال معمولی و اسهال خونی را درمان میکند.
    • جوشانده پوست درخت پسته برای برطرف کردن خارش اعضای تناسلی زنان مفید است.
    • جوشانده پوست و برگ درخت پسته برای رفع درد و خارش مقعد مفید است.


    خواص پوست سفيد پسته




    • پوست سفيد پسته براي بواسير و بيرون زدن مقعد مفيد است . براي درمان اين بيماري بايد پوست سفيد پسته را در آب بجوشانيد و آنرا داخل لگني بريزيد و شخصي را كه اين بيماري را دارد براي چند دقيقه در آن بنشيند . باعث تسكين درد و تخفيف بيماري مي شود .


    pistacia3.JPG


    خواص پوست سبز پسته



    • بهترین دارو رای رفع بوی بد دهان است.
    • جویدن آن باعث التیام زخمهای داخل دهان میشود.
    • برای استحکام لثه آنرا روی لثه بمالید و یا بجوید.
    • دم کرده پوست سبز پسته حالت دل بهم خوردگی و استفراغ را از بین میبرد.
    • دم کرده آن برای رفع اسهال مفید است.
    • برای رفع سکسکه پوست سبز پسته را دم کنید و یک فنجان از آنرا بنوشید. خواص




    pistacia2.JPG

    مضرات

    مغز پسته چربی زیادی دارد و بنابراین برای معده مناسب نیست و کسانی که معده ضعیف دارند باید آنرا با زرد آلو بخورند. ضمنا مغز پسته گرم و خشک است خوردن زیاد آن باعث گرمی بدن و کهیر و دانههای قرمز رنگ در پوست میشود. برای رفع گرمی و خشکی باید سرکه ، انار ترش و یا برگه زردآلوی ترش مصرف نمود.
     

    hiva-shz

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2013/12/17
    ارسالی ها
    1,931
    امتیاز واکنش
    622
    امتیاز
    356
    قهوه Coffee

    نام علمی : Coffea arabica


    كليات گياه شناسي

    قهوه درختي است كه ارتفاع آن تا هشت متر ميرسد داراي ساقه اي استوانه اي شكل و برگهاي نوك تيز ، متقابل ، بيضوي و هميشه سبز مي باشد . گلهاي قهوه برنگ سفيد و بطور رگوهي در كنار برگها ظاهر مي شود . ميوه آن كه به نام قهوه معروف است بشكل تخم مرغي و برنگ سبز بوده كه تدريجا زرد و سپس قرمز مي شود . بهترين نوع قهوه ، قهوه گیاهی عربي است كه بحالت خودرو در حبشه ،سودان و مناطق استوائي آفريقا وجود دارد ولي اكنون كشت آن در برزيل ، ونزوئلا ، جزائر آنتيل و ديگر مناطق آمريكاي جنوبي مرسوم است .


    i69180_9.jpg



    i69179_8.jpg



    تركيبات شيميايي:

    در بازار دو نوع قهوه وجود دارد كه بنام قهوه سبز (خام ) و قهوه بو داده معروف است و از نظر تركيب شيميايي با هم متفاوتند .

    در صد گرم قهوه مواد زير موجود است :

    آب 10 گرم
    چربي 8 گرم
    مواد قندي 7 گرم
    سلولز 15 گرم
    كافئين 1/5 گرم

    البته مقدر كافئين نسبت به نوع آن مختلف است و بين 0/7 درصد تا 1/5 درصد تغيير مي كند . هر فنجان قهوه معمولا داراي 80 ميلي گرم كافئين مي باشد .

    البته در قهوه بغير از كافئين ، آلكالوئيدهاي ديگري مانند آدنين ، گزانتين ،هايپوگزانتين و گوانين وجود دارد .
    قهوه اي كه به مصرف نوشيدن مي رسد قهوه بو داده است زيرا قهوه سبز را نمي توان مصرف كرد .
    قهوه پس از بودادن عطري مطبوع پيدا مي كند وبرنگ قهو ه اي در مي آيد و تغييرات شيميايي بسياري در آن بوجود مي آيد .

    قهوه بو داده را بايد در ظروف در بسته نگاهدري كرد زيرا تدريجا رطوبت خود را از دست داده و اكسيذمي شود و بوي مطبوع آن از بين می رود .

    چون قهوه براي مبتلايان به بيماري قلبي و عصبي ضرر درد بنابراين براي اينگونه افراد قهوه بدون كافئين كه بنام Decafinated Coffee معروف است ودر بازار كرده اند كه ضرر آن بيش از قهوه معمولي است زيرا براي رگفتن كافئين از حلال هاي شيميايي نظير دي كلرواتيلن ، تري كلور اتيلن و كلرور اتيلن استفاده مي كنند كه مقدري از آن در قهوه مي ماند و اين مواد سمي و سرطان زا هستند

    خواص داروئي:

    قهوه از نظرطب قديم ايران سرد و خشك است و چون جزء دسته آلكالوئيدها مي باشد بنابراين بايد در مصرف آن احتياط كرده و فقط آنرا بعنوان دارو مصرف كرد. كسانيكه به آن معتاد هستند بايد سعي در ترك آن داشته باشند .

    1)قهوه محرك است و هضم را آسان مي كند
    2)تب بر است مخصوصا تب هاي نوبه اي را برطرف مي كند
    3)به بدن نيروي كاذب مي دهد
    4)سردرد را برطرف مي كند
    5)مسموميت هاي نشاي از مصرف الكل زياد را درمان مي كند
    6)براي برطرف كردن يرقان مفيد است
    7)ادرار آور است
    8)در درمان سرفه اي كه با بلغم همراه باشد موثر است
    9)دردهاي عصبي را درمان مي كند
    10)در درمان سياه سرفه مفيد است
    11)ضد عفوني كننده است
    12)گرد قهوه براي سوختگي ها مفيد است
    13)قهوه ضد افسردگي است
    14)مقاومت ورزشكاران رازياد مي كند
    15)برونشها را باز مي كند براي مبتلايان به بيماري آسم مفيد است
    16)براي برطرف كردن تب يونجه مفيد است
    17)از كرم خوردگي دندان جلوگيري مي كند

    مضرات :

    1-قهوه فشار خون را بالا مي برد و آنهائيكه فشار خونشان بالاست بايد از نوشيدن قهوه خورددي كنند
    2-باعث تحريك و ضعيف شدن قلب مي شود
    3-باعث بيماري قلبي مي شود . تجربه ثابت كرده است كسانيكه قهوه مي نشوند احتمال بيماير قلبي در آنها سه برابر كساني است كه قهوه نمي خورند .
    4-كلسترول خون را افزايش مي دهد .
    5-زنان باردار به هيچ وجه نبايد قهوه مصرف كننذ زيرا باعث عوارض خطرناك براي كودك مي شود
    6-خوردن قهوه در خانم ها ممكن است باعث كيست در سينه شود
    7-ايجاد سردرد مي كند
    8-قهوه بيخوابي مي آورد
    9-ممكن است باعث حركات غير دري عضلاني شود
    10-ايجاد ناراحتي هاي روده اي و معده اي مي كند
    11-لرزش و رعشه مي آورد
    12-سوء هاضمه مي آورد
    13-دربرخي مصرف زياد توليد اسهال مي كند
    14-باعث تضعيف قواي جنسي مي شود .
     

    hiva-shz

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2013/12/17
    ارسالی ها
    1,931
    امتیاز واکنش
    622
    امتیاز
    356
    گوجه فرنگی Tomato

    نام علمی Lycopersicum esculentum

    كليات گياه شناسي


    گوجه فرنگي از هزاران سال پيش وجود داشته است ولي البته باندازه يك گيلاس بوده است و كم كم در اثر پرورش درشت تر شده است .

    وطن اصلي اين گياه آمريكاي جنوبي است . درقرن شانزدهم در كشور پرو به مقدر زياد كشت مي شده است . در قرن هفدهم گوجه فرنگي به انگلستان و هلند راه يافت و چون بسيار گران بود فقط مردم ثروتمند مي توانستند از آن استفاده كنند و بنام سيب عشق معروف شد .

    گوجه فرنگي در حال حاضر در تمام مناطق دنيا كشت مي شود و تقريبا در تمام فصول سال وجود دارد گوجه فرنگي انواع مختلف درد و در حدود شانزده نوع آن در بازار بفروش مي رسد .
    يك نوع آن گوجه فرنگي سفيد است كه داراي اسيد نمي باشد .


    i69415_2.jpg



    گوجه فرنگي را بايد هنگاميكه كاملا رسيده استداز بوته چيد و مصرف كرد زيرا گوجه فرنگي نارس و سبز است و براي بدن مخصوصا كليه ها مضر است البته در كشورهاي صنعتي گوجه فرنگي را كال مي چينند تا هنگاميكه به مقصد مي رسد و يا در انبار مي رسد و قرمز مي شود . اگر گوجه فرنگي كاملا قرمز باشد ولي هنگاميكه آنرا باز مي كنند تخم آن سبز باشد نشانه اين است كه گوجه فرنگي را كال چيده اند و بعدا رسيده است .

    گوجه فرنگي گياهي است يكساله داراي شاخه هاي زياد كه ارتفاع آن تا حدود يك متر مي رسد . گلهاي آن زرد رنگ است كه از كنار شاخه ها و يا ساقه آن بيرون مي آيد . مويه آن گرد و يا تخم مرغي و برنگ زرد و يا قرمز ديده مي شود .

    خواص داروئي

    گوجه فرنگي گر چه داراي اسيد سيتريك است اما بدن را قليايي مي كند .

    1)گوجه فرنگي درجه قليايي بودن خون را بالا بـرده و به دفع مواد سمي خون كمك مي كند بطور كلي تصفيه كننده خون است

    2)به دفع سايد اوريك كمك مي كند

    3)گوجه فرنگي ملين است

    4)براي درمان ورم ملتحمه چشم مفيد است

    5)سنگ كليه را دفع مي كند

    6)آقايان با خوردن مرتب گوجه فرنگي مي توانند خود را در مقابل سرطان پروستات بيمه كنند

    7)گوجه فرنگي از ورم آپانديس جلوگيري مي كند


    i69414_1.jpg



    8)براي رفع دندان درد ، ريشه و شاخه برگهاي گوجه فرنگي را با آب بجوشانيد و اين جوشانده را مضمضه كنيد .

    9)از جوشانده برگ گوجه فرنگي براي دفع شته و حشرات مي توانيد استفاده كنيد . بدين منظور بايد يك كيلو گرم برگ تازه گوجه فرنگي را در يك ليتر سركه خيس كرده و در داخل ظرفي كه 2 ليتر آب جوش درد بريزيد و ظرف را روي چراغ قرار داده وبمدت 15 دقيقه بجوشانيد ظرف را از روي چراغ برداشته بگذاريد تا مدت دو روز بماند و گاهگاهي آنرا هم بزندي سپس آنرا با فشار صاف كنيد

    10)گوجه فرنگي براي مبتلايان به نقرس و رماتيسم مفيد است

    11)گوجه فرنگي ورم مفاصل را برطرف مي كند

    12)از تصلب شرائين جلوگيري مي كند و حتي مصرف آن براي اين مرض مفيد است

    13)اوره خون را پائين مي آورد

    14)ورم مخاط روده را رفع مي كند

    15)براي تميز كردن خون بايد از آّ گوجه فرنگي و كرفس به نسبت مساوي و بمقدر سه فنجان در روز قبل از غذا و بمدت سه هفته استفاده كنيد .

    16)براي تميز كردن لكه جوهر بر روي لباس يك تكه پنبه را در داخل آب گوجه فرنگي بـرده و لكه جوهر را با آن مالش دهيد و سپس آنرا بشوئيد

    17)اگر پوست شما كك و مك درد هر روز آنرا با ّآ گوجه فرنگي تميز كنيد كم كم كك و مكك ها را از بين مي برد

    مضرات :

    در بعضي از اشخاص هضم گوجه فرنگي با اشكال صورت مي گيرد آنهائيكه معده حساس دارند نبايد درخوردن گوجه فرنگي افراط كنند .

    بعضي از افراد نسبت به گوجه فرنگي حساسيت دارند اينگونه افراد نيز نبايد گوجه فرنگي بخورند
     

    hiva-shz

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2013/12/17
    ارسالی ها
    1,931
    امتیاز واکنش
    622
    امتیاز
    356
    جاشیر ( جوشیر )

    نام علمی : prangos ferulacea


    متعلق به خانواده چتریان ( umbellifeae ) می باشد . این جنس در ایران 15 گونه گیاه دائمی دارد که همگی ارزش علوفه ای قابل توجه ای دارند .

    این گیاه اصولاً در ارتفاعات رویش دارد و دارای گلهای زرد با ساقه های بلند است . دیگر گونه های آن علاوه بر ایران در قسمتهایی از فلات آناتولی ، قفقاز و آسیای مرکزی پراکنده اند .


    i69614_2.JPG



    i69613_1.jpg



    خواص درمانی :

    - این گیاه یكی از داروهایی است كه برای بیماریهای كلیوی استفاده می شود. ادرار آور است و حتی در مواردی بند آمده ها را باز می كند و قطره قطره ادرار كردن كه از مشكلات مجاری ادراری است توسط این گیاه قابل درمان است و بطور كلی باز كننده ی مجاری ادرار می باشد.

    - مقوی سیستم دستگاه عصبی است. برای سرد مجازها، داروی خوبی است كه در رابـ ـطه با لقوه و رعشه استفاده می شود.

    - از سرشاخه های این گیاه به صورت سبزیهای خوراكی استفاده می شود.

    - از كوبیده ی برگ و عصاره آنها برای درمان دندان درد استفاده می شود.

    - از عصاره ریشه آن استفاده های صنعتی می شود مثل تهیه مواد آرایشی یا تهیه مسكن.

    - این گیاه را همراه مرزن جوش استفاده می كنند زیرا مرزن جوش عوارضی را كه این گیاه می تواند بوجود آورد تعدیل كرده یا كاهش می دهد.

    مضررات :

    این گیاه مثل بعضی از گیاهان، گیاهی سمی است بنابراین مقدار مصرف، زمان مصرف و دوره درمانی آن باید توسط پزشك تعیین شود.
     

    BAD CAT-1

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2014/01/13
    ارسالی ها
    2,989
    امتیاز واکنش
    550
    امتیاز
    427
    محل سکونت
    تهران
    [h=1]گیاه تره کوهی چه خواصی دارد؟
    [/h]
    263919798.jpg


    این گیاه از ارزش غذایی فراوانی برخوردار است . با دانستن این فواید حتما آن را در سبد روزانه مصرف خانگی خود می افزایید. تره کوهی، گیاهی شبیه به تره فرنگی، دارای طعم تند مانند پیاز و سیر است.

    کولین موجود در این گیاه به عنوان پیام آور شیمیایی در مغز عمل می کند. گنجاندن مقدار کافی کولین دررژیم غذایی قدرت یادگیری را در کودکان و بزرگسالان افزایش می دهد.

    تره کوهی حاوی فولات است که نوعی ویتامین B لازم برای حفظ میزان هوموسیستئین در بدن است. هوموسیستئین نوعی پروتئین موجود در خون است که در صورت بالا بودن باعث سکته می شود.

    این گیاه منبع غنی پلی فنولز است و از قلب محافظت می کند. حاوی ترکیب سولفوری ازجمله کمپفیرول است. این ماده از جداره رگ های خونی در برابر آسیب دیدگی محافظت و به کبد در دفع کلسترول نیز کمک می کند.

    تره کوهی سرشار از آهن است. آهن اکسیژن را به سلول ها منتقل می کند، از سیستم ایمنی بدن حمایت می کند و میزان انرژی را بالا می برد.

    ۳۰ درصد نیاز ویتامین A بدن را تامین می کند. ویتامین A برای حفظ سلامت پوست ، استخوان و بافت های نرم لازم است.علاوه بر آن با تولید رتینول، به بینایی نیز کمک می کند.


    ۲۰ درصد نیاز روزانه ویتامین C بدن را تامین می کند. ویتامین C به بدن در تولید کلاژن کمک می کند. از بروز آب مروارید پیشگیری می کند، سیستم ایمنی بدن را بهبود می بخشد و خطر بروز برخی انواع سرطان را کاهش می دهد.


    فولیک اسید در این گیاه به بدن در تولید سلول های جدید کمک می کند. احتمال بروز بیماری قلبی و سرطان روده بزرگ را کاهش می دهد.
     

    ساینا

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    1970/01/01
    ارسالی ها
    4,376
    امتیاز واکنش
    775
    امتیاز
    396
    خواص دارویی زرشک
    ساعت24- یک کارشناس گیاهان دارویی گفت: زرشک در گذشته بیشتر به عنوان گیاهی دارویی مورد استفاده بوده اما آرام آرام به شکل خوراکی و چاشنی غذاها مورد استفاده قرار گرفت.

    660.jpg




    کلثوم فرضی اظهارکرد: زرشک گیاهی دارویی است که دارای طبیعتی سرد و خشک است و در رفع حرارت جگر و اندامهای داخلی بسیار تاثیر گذار است.

    وی افزود: یکی از ترکیبات زرشک که میتواند سهم مهمی در اثربخشی دارویی آن ایفا کند، رنگدانههای غذایی است.

    این کارشناس گیاهان دارویی عنوان کرد: یکی از ویتامینهایی که به وفور در این میوه خوشرنگ دیده میشود، ویتامین c است؛ اما در گونههای مختلف و بسته به روش خشک کردن میوه، میزان این ویتامین بسیار متغیر است.

    وی تصریح کرد: در طب قدیم زرشک را چه به صورت خوراکی و چه به صورت مرهم در مداوای عفونتها به کار میبردند.

    فرضی خاطرنشان کرد: این گیاه همچنین در بیماریهای کلیوی بسیار موثر و در برخی موارد نیز سنگهای کلیوی را کاهش می دهد.

    وی در پایان یادآور شد: کبد یکی از ارگانهای بدن است که مصرف زرشک برای عملکرد بهتر آن سودمند میباشد و در سم زدایی کبد نیز بسیار موثر است.

     

    برخی موضوعات مشابه

    بالا