وبسایت همشهری آنلاین: تیرامیسو دسر محبوب ایتالیائیهاست که به شکلهای مختلف تهیه میشه. این بستنی دسری بسیار خوشمزه و خوش طعمه و یک راه خوبه برای مصرف بستنی وانیلی باقی مونده تو فریزر.
مواد اولیه:
آب ۱۵۰ میلیلیتر
شکر ۱۵۰ گرم
پنیر ماسکارپونه ۲۵۰ گرم
کرم فرش (یا خامه ترش ) ۲۵۰ گرم
عصاره وانیل يك قاشق چایخوری
قهوه فوری ۳ قاشق چایخوری
آب داغ ۳ قاشق غذاخوری
پودر کاکائو جهت تزئین
بیسکويت (لیدی فینگر) ۹۰ گرم
طرز تهیه:
1. آب و ۱۱۵ گرم از شکر را در یک قابلمه کوچک روی حرارت به جوش آورید تا شکر حل شود.
2. اجازه دهید شربت خنک شود و آنرا داخل یخچال قرار دهید.
3. در یک کاسه کرم فرش fraiche یا خامه ترش ، وانیل و پنیر ماسکارپونه را باهم مخلوط کنید.
4. شربت شکر خنک شده را اضافه و خیلی مختصر هم بزنید.
5. قهوه را با آب و شکر باقی مانده حل کنید و اجازه دهید خنک شود.
6. مخلوط کرمی را در یک قالب پلاستیکی به مدت ۴ ساعت در یخچال قرار دهید.
7. ۲ ساعت که گذشت قالب را بیرون آورید هم بزنید و دوباره در یخچال قرار دهید.
8. بعد از این زمان در دستور گفته شده است که بستنی را در دستگاه بستنی ساز بریزید و آنرا بزنید در حدی که فقط غلظت و ثبات پیدا نماید.
من این آیتم رو برای خودم حذف کردم.
9. به بستنی که باید در فریزر بمونه زمان بیشتری دادم و چند بار آنرا هم زدم تا سفت نشود.
10. یک قالب را با نایلون بسته بندی بپوشانید
11. بیسکویتها را دو قسمت کنید.
12. ۱/۳ از ترکیب کرمی آماده شده را دا خل قالب بریزید و آنرا با لیسک پهن نمایید روی آنرا بیسکویت بچینید و قالب را با ترکیب کرمی و بیسکويت پر نمایید.
13. روی قالب را بپوشانید و آنرا در فریزر قرار دهید.
14. برای سرو کردن قالب را بیرون آورید.
15. اجازه دهید بستنی هم دما با محیط شود ( یک زمان کوتاه ).
16. قالب را روی ظرف مورد نظر برگردانید و نایلون را جدا نمایید.
17. روی آنرا پودر کاکائو الک کنید و به تکههای دلخواه برش دهید.
طرز تهیه تیرامیسوی لیوانی؛ دسری شیک و خوشمزه
تیرامیسوی لیوانی دسری بسیار خوشمزه و شیک است که تجربه ی طعمش بسیار دلپذیر خواهد بود.
مواد لازم:
لیدی فینگر ترد 10 عدد
قهوه دم کشیده غلیظ نصف فنجان
خامه ترش نصف فنجان
پنیر خامه ای 115 گرم
شکر 3 ق غ
وانیل 1 ق چ
پودر کاکائو کمی
شکلات چیپسی یا مرواریدی تعدادی
طرز تهیه:
1- 5 عدد بیسکویت های لیدی فینگر را تکه تکه کنید و در 4 لیوان به طور مساوی تقسیم نمایید.
2-روی هر کدارم یک قاشق غذاخوری قهوه بریزید و کناری بگذارید.
3-پنیر خامه ای ، خامه ترش ، شکر و وانیل را با هم مخلوط نموده و یک قاشق روی هر کدام از لیوان ها روی بیسکویت ها بکشید.
4- 5 عدد بیسکویت دیر را تکه کرده روی ترکیب پنیر بگذارید رویشان یک قاشق قهوه ریخته و رویشان را با باقیمانده مخلوط پنیر را که یک ساعت در یخچال گذاشته اید سرد شده در قیف ریخته اید تزئین نمایید و کمی پودر کاکائو روی لیوان ها پاشیده و تعدادی شکلات چیپسی یا مرواریدی رویشان بگذارید و 1 ساعت در یخچال بگذارید استراحت کنند سپس سرو نمایید.
مواد لازم برای تیرامیسو شکلاتی
کیک شکلاتی به میزان لازم
خامه فرم گرفته 200 گرم
شکلات صبحانه فندقی یا نوتلا 100 گرم
پنیر خامه ای 100 گرم
قهوه دم کرده غلیظ به میزان لازم
خامه رو فرم بدید و پنیر خامه ای رو که به دمای محیط رسیده بهش اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست بشه.
نوتلا رو هم که باز باید تو دمای محیط باشه به بقیه مواد اضافه کنید و هم بزنید.
برای این دسر میتونید از باقیمونده کیک های شکلاتی تون هم استفاده کنید. اگه مدل کیکتون جوری باشه که به راحتی پودر بشه ظاهر کارتون زیباتر هم میشه. این کیک شکلاتی برای این دسر کاملا مناسبه و البته شما میتونید از هر کیک شکلاتی دیگه ای و حتی کیک شیفون شکلاتی هم استفاده کنید.
کف ظرف سروتون رو با یک لایه کیک بپوشونید. من از لیوان استفاده کردم.
روی کیک رو با کمی قهوه مرطوب کنید و بعد روش رو با یک لایه کرم بپوشونید. بهتره ضخامت کیک و کرم یکی باشه.
یک لایه دیگه از کیک بریزید و دوباره با قهوه مرطوبش کنید.
و در نهایت لایه آخری باید کرم باشه و با یه کاردک کوچیک روشو کمی صاف کنید.تیرامیسو بهتره قبل از سرو حداقل دو ساعت داخل یخچال بمونه تا طعم ها با هم ترکیب بشن. قبل از سرو میتونید روی دسر رو با پودر کاکائو، شکلات شیو شده و یا فندق تزئین کنید.
من یک مقدار خامه ساده روی دسرهام ریختم و با کمی پودر نسکافه تزئینش کردم.
تیرامیسو یکی از محبوب ترین دسر های ایتالیایی است که انواع مختلفی دارد. در این مطلب طرز تهیه تیرامیسوی لیمویی را آورده ایم.
مواد لازم:
آب لیموترش: یک و یک دوم پیمانه
آب: یک پیمانه
شکر: یک پیمانه
خامه فرم گرفته: یک پیمانه
پنیر خامه ای: 450 گرم
لیمو سنگی (پوست رنده شده): یک عدد
بیسکویت لیدی فینگر: 30 عدد
طرز تهیه:
1. یک پیمانه آب لیموترش، آب و شکر را در ظرف مناسبی روی حرارت قرار دهید و مرتب مواد را هم بزنید تا شکر حل شود. ظرف را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید سیروپ به دست آمده خنک شود.
2. خامه فرم گرفته، پنیر خامه ای، مقداری پوست رنده شده لیموترش و یک دوم پیمانه آب لیموترش را در ظرف مناسبی با همزن به خوبی بزنید تا صاف و یکدست شود.
3. بیسکویت های لیدی فینگر را در سیروپ لیمو قرار دهید تا خیس بخورند و سپس یک لایه از آنها کف قالب بچییند.
4. لایه ای از مخلوط خامه فرم گرفته روی مواد پخش کنید. این کار را با بقیه مواد تکرار کنید.
5. قالب را حدود یک ساعت در یخچال قرار دهید و سپس روی تیرامیسو پوست رنده شده لیموترش بریزید و سرو کنید.
طرز تهیه تیرامیسو با پتی بور در منزل
برای تهیه دسر تیرامیسو ابتدا باید قهوه ای غلیظ نظیر قهوه ترک و یا قهوه اسپرسو را در منزل تهیه کنید اگر هیچ کدام از این قهوه ها را در دسترس نداشتید می توانید از نسکافه برای طرز تهیه تیرامیسو با پتی بور استفاده کنید سپس به قهوه ای که آماده کرده کردید به اندازه دلخواه خود مقداری شکر بیفزایید.
در مرحله بعدی طرز تهیه تیرامیسو با بیسکوییت پتی بور خامه فرم گرفته شده را تهیه کنید می توانید خامه فرم گرفته را به صورت آماده نیز خریداری کنید سپس خامه را با پنیر ماسکارپونه درون ظرف مناسبی بریزید و با کمک همزن مخلوط این مواد را هم بزنید تا کرم مانند و یکدست شوند.
در این مرحله از دستور تهیه تیرامیسو با کمک قلم مویی مناسب قهوه را روی سطح بیسکویت ها بمالید سپس بیسکویت ها را به صورت تکی تکی درون ظرفی مناسب بچینید می توانید برای آغشته کردن سطح بیسکویت ها آن ها را به صورت تکی تکی درون قهوه خنک شده فرو ببرید و به سرعت خارج کنید که در این صورت ممکن است بیسکویت ها بیش از اندازه خیس و له شوند.
بعد از اینکه ته ظرف را با کمک بیسکویت ها به طور کامل پوشاندید با کمک قاشق مقداری از کرم خامه ای را روی سطح بیسکویت ها بریزید سپس با قاشق روی سطح بیسکویت ها را صاف کنید.
دوباره یک لایه دیگر از بیسکویت های خیس خورده را روی کرم خامه ای بچینید. با توجه به بزرگی ظرف دسر و میزان مواد لازم به روشی که گفته شد چند لایه بیسکویت پتی بور و کرم خامه ای روی یکدیگر قرار دهید تا مواد تمام شوند توجه داشته باشید که لایه بالایی این دسر باید کرم خامه ای باشد سپس در انتها مقداری پودر کاکائو الک شده را روی دسر تیرامیسو الک کنید.
در مرحله آخر طرز تهیه دسر تیرامسو با پتی بور روی ظرف دسر را با کمک سلفون بپوشانید و دسر را به مدت یک شب در یخچال قرار دهید تا طعم همه مواد دسر به خوبی با یکدیگر مخلوط شود سپس بعد از مدت زمان ذکر شده دسر را از یخچال بیرون آورید.
نکات طلایی برای تهیه دسر تیرامیسو با بیسکویت
۱. برای طرز تهیه تیرامیسو می توانید از بیسکویت ساقه طلایی و یا بیسکویت لیدی فینگر نیز استفاده کنید.
۲. دسر تیرامیسو را می توانید با تی تاب و کیک اسفنجی و یا با کیک نازک و سبکی نیز در منزل تهیه کنید. توجه داشته باشید که تیرامیسو با تی تاب طعم فوق العاده ای پیدا می کند.
۳. برای اینکه ظاهر دسر زیبا و خاص شود می توانید در طرز تهیه تیرامیسو با پتی بور از ترکیب بیسکویت پتی بور کاکائویی با بیسکویت ساده استفاده نمایید.
۴. برای اینکه دسر تیرامیسو را از یک رنگی در آورید می توانید در طرز تهیه تیرامیسو با بیسکوییت پتی بور مقداری کاکائو به کرم خامه ای بیفزایید.
۵. برای راحت برش خوردن دسر تیرامیسو با پتی بور باید توجه داشته باشید که بیسکویت ها را بیش از حد با قهوه خیس نکنید.
۶. دسر تیرامیسو هر چقدر بیشتر درون یخچال بماند طعم و مزه بی نظیری پیدا می کند.
مواد لازم:
خامه: 200 میلی لیتر
پودر قهوه فوری: به مقدار لازم
شکلات چیپسی: به مقدار لازم
پودر کاکائو: به مقدار لازم
زرده تخم مرغ: 2 عدد
پنیر خامه ای: 400 گرم
بیسکویت لیدی فینگر: 36 عدد
پودر شکر: 6 تا 7 قاشق غذاخوری
وانیل شکری: 1/4 قاشق چای خوری
خامه را با 2 قاشق پودر قند مخلوط کنید مدت 15 دقیقه در فریزر قرار دهید .پنیر خامه ای و 4 قاشق پودرشکر را با همزن یا چنگال بزنید تا نرم شود. 2 عدد زده تخم مرغ را با 1 قاشق پودر قند مخلوط کنید و روی یک ظرف آب در حال جوش قراردهید و با چنگال مرتب هم بزنید تا کرم رنگ و کشدار شود در آخر وانیل (اسانس موز) را به آن اضافه کنید.خامه را با همزن با دور تند به مدت 10 دقیقه بزنید. سپس خامه فرم گرفته، پنیر خامه ای و زرده تخم مرغ را با هم مخلوط کنید کنار بگذارید. دو طرف بیسکویت (لیدی فینگر) را با قهوه غلیظ کمی مرطوب کنید. کف قالب را با پلاستیک بپوشانید و بیسکویت ها را کنار هم قرار دهید. کرم را روی آن بمالید سپس پودر شکلات و تکه های شکلات را روی آن بریزید و لایه بعد را تکرار کنید و در آخر روی کرم را پودر کاکائو بریزید و در یخچال به مدت 10 تا 24 ساعت قرار دهید تا بیسکویت ها نرم شود. سپس از قالب به آرامی جدا کنید و برای دور کیک،بیسکویت (لیدی فینگر) را بسته به ارتفاع دسر به دو نیم کرده و با کمی از کرم به دیواره کیک بچسبانید سپس با پودر قند و شکلات بدلخواه تزیین کنید.
نکته
در این دسر از پنیر ماسکارپونه، نوعی پنیر بی نمک با خامه زیاد استفاده می شود. چون در ایران این پنیر به راحتی یافت نمی شود بهترین گزینه استفاده از پنیر خامه ای مارک کاله است . برای اینکه نمک آن را کم کنید لازم است یک روز در آب سرد قراردهید.
نکته
می توانید تخم مرغ را حذف کنید.
نکته
به جای لیدی فینگر می توانید از کیک اسفنجی یا شیفون استفاده کنید.
نکته
می توانید مقدار شکر آن را بیشتر یا کمتر کنید. بسته به ذائقه شما دارد.
نکته
بهتر است بیسکویت ها را خیلی با قهوه خیس نکنید. مخصوصا اگر زمان بیشتری تا سرو دسر دارید.برای اینکه به صورت قالبی راحت تر از قالب جدا شود تنها روی بیسکویت های لایه اول را با قهوه مرطوب کنید.
نکته
می توانید به جای تکه های شکلات از شکلات رنده شده استفاده کنید.
روش اول: تیرامیسو با بیسکویت پتی بور و شکلات تلخ مواد لازم (برای ۶ نفر و بیشتر)
بیسکویت پتی بور ۳ بسته شیر ۲ لیوان شکر ۱ لیوان پودر کاکائو ۲ قاشق کره ۵۰ گرم خامه ۴ قاشق غذاخوری موز( دلخواه) ۱ عدد شکلات تلخ ۵۰ گرم آرد ۲ قاشق غذاخوری زمان لازم برای آماده شدن دسر حداقل ۵ ساعت دستور تهیه
آرد را الک کنید.
پودر کاکائو را الک کنید.
شیر و شکر را با هم در یک ظرف بریزید و آن را روی حرارت بگذارید تا شکرها حل شوند.
سپس آرام آرام آرد و پودر کاکائو را به آن اضافه کرده و خوب هم بزنید تا مواد حل شوند.
شکلات تلخ را همراه با کره و خامه به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا شکلاتها آب شوند، سپس حرارت را خاموش کنید.
کف یک ظرف (ترجیحا پیرکس) یک پلاستیک فریزر پهن کنید.
یک ردیف بیسکویت پتی بور بچینید و روی آن یک لایه از سس شکلاتی که تهیه کردید، بریزید. سپس دوباره یک ردیف بیسکویت و سپس یک لایه موز حلقه شده بچینید.
این کار ادامه دهید تا بیسکویتها تمام شوند و لایهی آخر سس شکلاتی باشد.
در پایان روی آن را با شکلات رنده شده تزئین کنید.
ظرف را به مدت حداقل ۵ ساعت در یخچال بگذارید تا مواد به خورد بیسکویتها بروند.
سپس آن را از یخچال خارج کرده و به کمک پلاستیک آن را به ظرف مورد نظر برای پذیرایی منتقل کنید.
تیرامیسو با بیسکویت پتی بور آماده سرو است ... نوش جان ...
روش دوم: طرز تهیه تیرامیسو با بیسکویت پتی بور مواد لازم
خامه صبحانه ۲۰۰ گرم بیسکویت پتی بور دو بسته پنیر ماسکارپونه یک بسته پودر شکر ۶ قاشق غذاخوری پودر کاکائو یک قاشق سوپ خوری شکلات تختهای در صورت دلخواه برای تزیین به مقدار لازم زمان لازم برای آماده شدن دسر ۵ ساعت دستور تهیه
خامه را به مدت دو ساعت در فریزر بگذارید. سپس آن را از فریزر خارج کنید و با نصف مقدار شکر (سه قاشق) آن را مخلوط کنید و با دور تند همزن به مدت ۵ دقیقه خوب بزنید تا خامه فرم بگیرد.
پنیر ماسکارپونه را با باقیمانده شکر خوب مخلوط کنید و بزنید تا یکدست شوند. سپس خامه فرم گرفته را به آن اضافه کنید و مواد را خوب با هم مخلوط کنید تا کاملا یکدست شده و سس اصلی تیرامیسو آماده شود.
یک ظرف مستطیلی شکل را انتخاب کنید و کف آن یک پلاستیک فریزر پهن کنید.
کمی از سس تهیه شده در کف ظرف بریزید و سپس یک ردیف بیسکویت پتی بور روی آن بچینید و دوباره روی آن سس شکلاتی بریزید و خوب پخش کنید.
این کار ادامه دهید تا بیسکویتها تمام شوند و لایهی آخر سس شکلاتی باشد.
سپس باقی مانده پلاستیک را روی آن بکشید و ظرف را به مدت حداقل ۵ ساعت در یخچال بگذارید تا مواد به خورد بیسکویتها برود.
سپس آن را از یخچال خارج کنید و دسر را با کمک پلاستیک به ظرف مورد نظر برای سرو منتقل کنید.
روی دسر را با شکلات تختهای رنده شده تزئین کنید و در اندازههای دلخواه برش بزنید.
نوش جان ...
نکات پایانی!
میتوانید به جای خامه صبحانه از خامه فرم گرفته شده آماده استفاده کنید.
دسر تیرامیسو هر چقدر بیشتر در یخچال بماند خوشمزهتر میشود.
گاها از بسکویت لیدی فینگر به جای بیسکویت پتی بور هم استفاده میکنند.
میتوانید قسمتی از سس دسر را ساده و قسمتی را کاکائویی درست کنید و روی دسر یک لایه سس سفید، بعد یک لایه بیسکویت و یک لایه سس شکلاتی بریزید تا دسر قشنگتر شود.
اگر دوست داشتید،میتوانید از بیسکویت پتی بور ساده و کاکائویی با هم استفاده کنید تا ترامیسوی شما زیباتر شود.
تیرامیسو یکی از دسرهای خوشمزه و معروف ایتالیایی میباشد. از این دسر میتوانید برای پذیرایی مهمانان استفاده کنید. حتی کودکان نیز یکی از طرفدارهای اصلی این دسر میباشند. تیرامیسو را میتوانید با کمترین مواد اولیه و در خانه تهیه کنید. این دسر یک دسر مدرن و کلاسیک میباشد که در دهه ۵۰ در ایتالیا اختراع شد و همه را شگفت زده کرد.
درست کردن تیرامیسو خیلی راحت است و شما میتوانید با رعایت نکات لازم به راحتی آن را طبخ کنید، ولی باید برای آن صبر کنید و حوصله به خرج دهید. تمام زحمت و تلاشی که برای تهیه این دسر میکشید ارزش دارد، زیرا یک دسر خوشمزه و با طعمی عالی تهیه میشود.
تیرامیسو دارای شکر است و به افرادی که دارای بیماری دیابت هستند پیشنهاد نمیشود. اگر به جای شکر از عسل استفاده کنید دسر سالم و مقوی خواهید داشت. شکلات مورد استفاده در دسر باید درصد کاکائو بالایی داشته باشد و شکلات تیره باشد.
یک تکه از دسر تیرامیسو دارای ۴۰۹ کالری است. به جز وجود کالری دارای پروتئین، چربی و کربوهیدرات نیز میباشد، در نتیجه تیرامیسو یک دسر مقوی میباشد. از تیرامیسو میتوان به عنوان دسر و یا میان وعده استفاده کرد. این دسر برای کودکان بسیار مقوی میباشد همچنین به دلیل وجود شکلات در این دسر در بین کودکان دارای جایگاه ویژهای میباشد. مواد اولیه اصلی تیرامیسو شکلات تلخ، بیسکویت، تخممرغ و پنیر ماسکارپونه است.
شما میتوانید به جای این پنیر از انواع پنیرهای دیگر خامهای استفاده کنید، ولی باید مطمئن باشید که تازه و دارای بافت خامهای باشند. بعد از درست کردن این دسر شاید طعم آن مشابه بازاری آن نباشد دلیل آن هم این است که آنها از خامههای فرم گرفته و مواد افزودنی شیمیایی استفاده میکنند، ولی تیرامیسویی که در خانه تهیه میکنید سالمتر و مقویتر است همچنین ارزش غذایی بالاتری دارد.
مواد لازم:
بیسکویت پتیپور: نصف بسته
خامه صبحانه: نصف بسته (۵۰ گرم)
پنیر خامهای: ۱ بسته (۵۰ گرم)
زرده تخممرغ: ۱ عدد
وانیل: نصف قاشق چایخوری
شکر: ۱/۲ پیمانه
قهوه: ۱ قاشق چایخوری
آب: یک لیوان
مراحل پخت: ۱. ابتدا زرده تخممرغ را همراه با وانیل به مدت ۴ دقیقه با همزن برقی هم میزنیم تا رنگش تغیر کند و حالت کشدار پیدا کند. سپس شکر را اضافه میکنیم (همه شکر را اضافه نکنید. ۲ قاشق غذا خوری را نگه دارید) و به مدت ۵ تا ۶ دقیقه هم میزنیم.
۲. ظرف شکر و تخممرغ را روی حرارت بخار کتری قرار میدهیم تا به مدت ۱۵ دقیقه با بخار آب کتری حرارت ببیند و کمی غلیظ شود و به رنگ کرم تبدیل شود. کمی هم از ته آن را هم میزنیم تا ته نگیرد و به رنگ زرد پررنگ درنیاید.
۳. خامه صبحانه را همراه با یک قاشق غذاخوری شکر باقی مانده داخل ظرفی با همزن خوب هم میزنیم. همزدن را ادامه میدهیم تا زمانی که وقتی ظرف را برگرداندیم خامه تکان نخورد.
۴. مخلوط زرده تخممرغ را به خامه اضافه میکنیم و حدود ۲ دقیقه هم میزنیم.
۵. پنیر را همراه با یک قاشق غذا خوری شکر در ظرفی جداگانه به مدت ۴ دقیقه با همزن برقی هم میزنیم. (زیاد هم نزنید، چون ممکن است پنیر آب شود و دسر را خراب کند). سپس به مخلوط خامه و تخممرغ اضافه میکنیم و حدود ۳ دقیقه با درجه کم هم میزنیم تا مواد سفتی خود را از دست ندهد و همه مواد کامل مخلوط و صاف و یکدست شوند.
۶. برای آماده کردن بیسکویت داخل دسر باید اول قهوه را آماده کنیم.
۷. یک قاشق چایخوری سر پر قهوه را همراه با یک لیوان آب داخل قهوه ساز روی حرارت خیلی ملایم بگذارید تا بجوشد و رویش کف کند. سپس بگذارید تا کمی سرد شود.
۸. مخلوط آماده ترامیسو را در ظرف دلخواه برای سرو بریزید.
۹. بیسکویتها را یکی یکی داخل قهوه فرو کنید تا کمی نرم شود، سپس روی مواد را با یک لایه از بیسکویت بپوشانید. کمی دیگر از مواد را روی بیسکویتها بریزید و دوباره همین کار را تکرار کنید تا ظرف پر شود.
۱۰. تیرامیسو را به مدت ۴ ساعت در یخچال قرار دهید تا سفت شود. پس از این مدت میتوانید نوش جان کنید.
نکات:
برای درست کردن قهوه اگر قهوه ساز ندارید میتوانید از قوری استفاده کنید. البته اگر از قوری استفاده میکنید باید حتما از شعله پخش کن استفاده کنید.
بجای بیسکویت پتی بور میتوانید از هر نوع بیسکویت ساده دیگر استفاده کنید.
یکیاز معروفترین بیسکویتهای تیرامیسو بیسکوییت لیدی فینگر است که به علت بافت سفت بسیار توصیه میشود.