- عضویت
- 2015/04/15
- ارسالی ها
- 86,552
- امتیاز واکنش
- 46,640
- امتیاز
- 1,242
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
[FONT=IRANSans, Tahoma, Arial][/FONT]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]هر شهر و استانی برای خودش نشانه هایی دارد که به نحوی شناسنامه آن شهر محسوب می شوند. از صنایع دستی گرفته تا مکان های گردشگری و غذاهای محلی، همه و همه نمادی از یک شهر و استان محسوب می شوند که اتفاقا مردمان آن منطقه تعصب خاصی نسبت به آنها دارند. البته گاهی به دلیل سیر و سفرهایی که همیشه باب بوده، این تحفه ها دست به دست چرخیده و به شهرهای دیگر قرض داده شده اند. برای مثال غذاهای محلی هر شهر و استانی، ممکن است در مکان هایی دیگر پخته و استفاده شوند و حتی دست مایه تغییر شده باشند. اما باید این نکته را به خاطر سپرد هر غذایی شناسنامه و اصالتی برای خودش دارد که همیشه با آن باقی می ماند.
[/BCOLOR][FONT=IRANSans, Tahoma, Arial][/FONT]
در این سری مجموعه مطالب خوشمزه قصد کرده ایم غذاهای محلی و معروف هر استان را به تفکیک به شما معرفی کرده و آموزش دهیم. امروز با غذاهای محلی استان گیلان ما را همراهی کنید.
[FONT=IRANSans, Tahoma, Arial][/FONT]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]باقالا قاتق گیلانی
[FONT=IRANSans, Tahoma, Arial][/FONT]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]مواد لازم:
[FONT=IRANSans, Tahoma, Arial][/FONT]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]- باقالی خشک کشاورزی(پاچ باقلا رشتی) 100 گرم
- شوید(شبت) خشک 2 قاشق غذاخوری
- سیر 3 الی 4 حبه
- تخم مرغ 2 عدد
- روغن 2 قاشق غذاخوری
- آب 2 لیوان
- زردچوبه, نمک وفلفل به میزان دلخواه
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
[/BCOLOR]
[FONT=IRANSans, Tahoma, Arial][/FONT]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
[/BCOLOR][BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
![905079_554.jpg](http://cdn.bartarinha.ir/files/fa/news/1395/4/13/905079_554.jpg)
[FONT=IRANSans, Tahoma, Arial][/FONT]
طرز تهیه:
[FONT=IRANSans, Tahoma, Arial][/FONT]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]1. ابتدا باقالی خشک را 5 الی 6 ساعت قبل (معمولا یک شب تا صبح) را در آب خیس کرده تا پوست آن به راحتی جدا شود. سپس پوست آن را جدا کرده و می شوریم. روغن را در یک قابلمه داغ نموده.
[FONT=IRANSans, Tahoma, Arial][/FONT]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]2. سپس باقالی و سیر خشک خرد شده یا رنده شده را در آن تفت می دهیم.بعد از کمی تفت دادن شوید خشک و نمک- فلفل- زردچوبه را اضافه کرده و کاملا هم می زنیم و در روغن تفت می دهیم. وقتی کاملا بخار جمع شد.
[FONT=IRANSans, Tahoma, Arial][/FONT]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]3. 2 لیوان آب ولرم را به قابلمه اضافه کرده و می گذاریم تا باقالی ها پخته شوند.(دقت شود که باقالی له نشود.) در آخر تخم مرغ ها را در خورش می شکنیم و در ظرف را می گذاریم تا خورش یک جوش بخورد و تخم مرغ ها ببندد.
[FONT=IRANSans, Tahoma, Arial][/FONT]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]نکات:
[FONT=IRANSans, Tahoma, Arial][/FONT]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]1. تخم مرغ ها را بعد از شکستن در خورش نباید هم زد. کافیست کمی زرده آن را شل کنید تا به همان شکل کامل ببندد.
[FONT=IRANSans, Tahoma, Arial][/FONT]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]2. می توان از تخم مرغ به تعداد نفرات در این خورش استفاده کرد. می توان به جای شوید خشک، از شوید تاز ه خرد شده در این خورش استفاده کرد. عطر و طعم بهتری خواهد داشت.
[FONT=IRANSans, Tahoma, Arial][/FONT]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]3. بجای سیر خشک هم می توان از برگ سیر تازه خرد شده استفاده نمود. در خطه شمال کشور این غذا را به همراه چلو یا کته، سیر ترشی، ماهی شور و زیتون پرورده سرو می کنند.
[FONT=IRANSans, Tahoma, Arial][/FONT]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
[/BCOLOR][FONT=IRANSans, Tahoma, Arial][/FONT]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]دو نوع میرزا قاسمی
[FONT=IRANSans, Tahoma, Arial][/FONT]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]میرزا قاسمی یکی از پر طرفدار ترین غذاهای گیلان و مازندران میباشد که در سراسر ایران این غذا محبوبیت خاصی دارد و به عنوان پیش غذا نیز سرو می شود.
[FONT=IRANSans, Tahoma, Arial][/FONT]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]تاریخچه میرزا قاسمی
[FONT=IRANSans, Tahoma, Arial][/FONT]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]میرزا قاسمی توسط محمد قاسم خان که در زمان ناصرالدین شاه قاجار والی حاکم رشت بود ابداع شده و توسط وی گسترش یافت و به نام او نیز نام گذاری شد.
[FONT=IRANSans, Tahoma, Arial][/FONT]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]2 دستور پخت از میرزا قاسمی برای شما آماده نمودیم که ادامه مطلب می خوانید.
[FONT=IRANSans, Tahoma, Arial][/FONT]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]دستور پخت اول
[FONT=IRANSans, Tahoma, Arial][/FONT]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]مواد لازم:
[FONT=IRANSans, Tahoma, Arial][/FONT]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]- بادمجان 5 عدد متوسط
- گوجه فرنگی تازه 2 عدد
- سیر یک بوته
- تخم مرغ 3 عدد
- روغن و فلفل و نمک به مقدار لازم
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
![905080_950.jpg](http://cdn.bartarinha.ir/files/fa/news/1395/4/13/905080_950.jpg)
[FONT=IRANSans, Tahoma, Arial][/FONT]
طرز تهیه:
[FONT=IRANSans, Tahoma, Arial][/FONT]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]1. در ابتدا بادمجان ها را کباب می کنیم ( شما می توانید بادمجان ها را داخل فر و یا روی آتش کباب کنید ) سپس پوست آنها را کنده و سرهای بادمجان ها را جدا می کنیم؛ پس از آن بادمجان ها را ساطوری می نماییم.
[FONT=IRANSans, Tahoma, Arial][/FONT]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]2. حال نوبت به گوجه ها می رسد؛ گوجه فرنگی ها را در آب جوش ریخته و پوست آنها را میگیریم و سپس خرد می کنیم.
[FONT=IRANSans, Tahoma, Arial][/FONT]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]3. سیر را کوبیده و داخل روغن داغ که از قبل درتابه و روی اجاق آماده شده است میریزیم تا کمی سیر ها سرخ شود.
[FONT=IRANSans, Tahoma, Arial][/FONT]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]4. سپس بادمجان ها و گوجه های آماده شده را به همان تابه اضافه کرده و سرخ می کنیم ؛ این کار را تا زمانی که آب آنها کشیده شده و کمی روغن بیافتد ادامه می دهیم.
[FONT=IRANSans, Tahoma, Arial][/FONT]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]5. حال کمی نمک و فلفل به آن اضافه می کنیم و مایه را در یک طرف تابه قرار می دهیم و در طرف دیگر خالی تابه تخم مرغ ها را شکسته و مخلوط می کنیم و انقدر هم می زنیم تا بسته شده و سرخ شود
[FONT=IRANSans, Tahoma, Arial][/FONT]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]6. بعد بادمجان ها و تخم مرغ ها (یعنی تمام محتویات تابه) را با هم مخلوط می کنیم.
[FONT=IRANSans, Tahoma, Arial][/FONT]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]7. میرزا قاسمی ما آماده شده و می توانید آنرا در دیس کشیده و سرو کنید.
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
دستور پخت دوم
[FONT=IRANSans, Tahoma, Arial][/FONT]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]مواد لازم:
[FONT=IRANSans, Tahoma, Arial][/FONT]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]- بادمجان شرین و قلمی 4 عدد
- سیر تازه 1 بوته و اگر تازه نیود نصف بوته
- گوجه فرنگی تازه و رنده شده 5 عدد متوسط
- رب گوجه فرنگی 1/2 قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل به میزان لازم
- لیمو ترش 1 عددد
- تخم مرغ 4 عدد
- زرد چوبه 1 قاشق چای خوری پر
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
![905081_557.jpg](http://cdn.bartarinha.ir/files/fa/news/1395/4/13/905081_557.jpg)
[FONT=IRANSans, Tahoma, Arial][/FONT]
طرز تهیه:
[FONT=IRANSans, Tahoma, Arial][/FONT]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]1. ابتدا بادمجان ها را کباب کنید (تا زمانی که پوست بادمجان ها ذغال نشود میبایست روی آتش بماند و اگر یک سیخ چوبی به بادمجان ها بزنیم به راحتی داخل بادمجان فرو رود) بعد از این عمل بادمجان ها را کنار گذاشته تا سرد شوند.
[FONT=IRANSans, Tahoma, Arial][/FONT]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]2. گوجه را رنده کرده و سیر را ساطوری کنید؛ سپس 1 استکان روغن زیتون داخل تابه بریزید و تا حدی که روغن زیاد داغ نشود تابه را روی شعله بگذارید بماند؛ سپس سیر ساطوری و زردچوبه را به روغن اضافه کنید و 10 ثانیه با شعله متوسط تفت بدهید.
[FONT=IRANSans, Tahoma, Arial][/FONT]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]3. بلافاصله بادمجان ها را که پوست کنده و ساطوری شده اند را به مواد اضافه کنید. سپس 1 دقیقه تفت بدهید و بعد از آن پوره گوجه را به مواد اضافه کنید و درب تابه را گذاشته و شعله اجاق را کمی پایین بیاورید و اجازه بدهید تا آب مواد کشیده شود.
[FONT=IRANSans, Tahoma, Arial][/FONT]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]4. سپس آب لیمو و رب را اضافه کنید و 1 دقیقه تفت دهید و در آخر نمک و فلفل را اضافه کنید.
[FONT=IRANSans, Tahoma, Arial][/FONT]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]5. حال نوبت تخم مرغ ها است که البته توجه کنید تخم مرغ ها را روی مواد شکسته و بدون این که هم بزنید درب تابه را گذاشته و شعله کم کنید تا تخم مرغ ها نیز بسته شود.
[FONT=IRANSans, Tahoma, Arial][/FONT]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]6. بعد از پختن کامل تخم مرغ ها؛ آنها را تکه تکه کنید و میرزا قاسمی را هم بزنید.