گل و گیاه گیاهان دارویی

  • شروع کننده موضوع hiva-shz
  • بازدیدها 3,379
  • پاسخ ها 97
  • تاریخ شروع

hiva-shz

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2013/12/17
ارسالی ها
1,931
امتیاز واکنش
622
امتیاز
356
زیره گیاهی است یکساله کوچک و علفی که ارتفاع آن 60 سانتیمتر است ریشه آن دراز و باریک برنگ سفید ، ساقه آن راست و برگهایش به شکل نوار باریک و نخی شکل و برنگ سبز می باشد .
گلهای زیره سفید یا صورتی بصورت چتری در انتهای ساقه ظاهر می شود . این گیاه بطور وحشی در مناطق مدیترانه می روید . زیره برنگهای زرد تیره ، سبز و خاکستری وجود دارد .

ترکیبات شیمیایی

زیره دارای تانن ، روغن زرین و اسانس است .
اسانس زیره را از تقطیر میوه له شده تحت اثر بخار آب بدست می آورند . این اسانس مایعی است بیرنگ که در اثر ماندن ابتدا برنگ زرد و سپس قهو ه ای رنگ می شود .
بوی زیره مربوط به آلدئیدی بنام کومینول است . مقدر کومینول در زیره بسته به محل کشت آن بین 30 تا 50 درصد است .




  1. قابض و خشک کننده است .
  2. ضد تشنج است .
  3. برای برطرف کردن بیماری صرع مفید است.
  4. در دفع گاز معده موثر است .
  5. قاعده آور است .
  6. عرق آور است.
  7. برای رفع برونشیت از دم کرده زیره استفاده کنید .
  8. برای برطرف کردن سوءهاضمه مفید است.
  9. ترشحات زنانگی را برطرف می کند.
  10. برای تحـریـ*ک اشتها زیره سبزه را با سرکه و آب مخلوط کرده و قبل از غذا بخورید .
  11. برای برطرف کردن قطره قطره ادرار کردن زیره را تفت داده و سرخ کنید سپس با آب بخورید .
  12. برای رفع نفخ روده و معده می توانید دم کرده زیره را تنقیه کنید .
  13. برای التیام زخم چشم ، دانه های له شده زیره سبز را در آب برنج خام خیس کرده و سپس مایع بدست آمده را قطره قطره روی زخم چشم بریزید.
  14. هنگامیکه اطفال شیر خوار دل درد دارند و نفخ در شکم شان پیچیده چند قطره اسانس زیره را با روغن بادام مخلوط کرده و با آن شکم آنها را ماساژ دهید .
  15. و بالاخره زیره را در غذاهایی که نفاخ هستند مخصوصا حبوبات استفاده کنید .


cumin_seeds.jpg



طرز استفاده

دم کرده زیره : مقدار 5 گرم زیره را در یک لیتر آب جوش ریخته و بمدت 10 دقیقه دم کنید .
مخلوط با عسل : گرد زیره را به مقدر یک گرم عسل مخلوط کرده و استفاده کنید .
اسانس زیره : این اسانس را می توانید از فروشگاههای گیاهان دارویی و یا برخی از داروخانه ها خریداری کنید . مقدار مصرف آن 2 قطره در یک لیوان آب نیم گرم می باش
 
  • پیشنهادات
  • hiva-shz

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2013/12/17
    ارسالی ها
    1,931
    امتیاز واکنش
    622
    امتیاز
    356
    سویا قرنهاست که غذای مردم آسیا مخصوصا چین بوده است و چینی آن را همراه با برنج بعنوان غذای اصلی خود مصرف می کنند . ایالات متحده آمریکا بزرگترین تولید کننده سویا می باشد و تقریبا دو سوم محصول کل دنیا را تولید می کند . سویا در ایران بنام (لوبیا روغنی ) ،( لوبیا چینی ) سوژا و دانه سویا معروف است . سویا گیاهی است یکساله دارای ساقه پرشاخه ، برگهای آن بیضی ، نوک تیز و سبز رنگ می باشد . میوه آن شبیه لوبیا سات که در هر غلاف آن سه تا پنج دانه جدا از یکدیگر وجود دارد . رنگ دانه سویا بر حسب انواع مختلف متفاوت است و برنگهای زرد ، سفید ،سیاه ، خاکستری و خالدار دیده می شود . دانه سویا به بزرگی یک نخود کمی مسطح و گرد است . دانه سیاه سویا بیشتر در طب گیاهی مصرف درد ولی از دانه زرد رنگ آن بیشتر برای روغن گیری استفاده می کنند . سویا بعلت داتشن پروتئین و مواد مغذی در تغذیه انسان بکار می رود . سویا از چین به نقاط دیگر دنیا راه یافته است و بطور وحشی در آن کشور وجود دارد . سویا در حدود 3500 نوع مختلف دارد که هر کدام آب و هوای مخصوصی را می خواهد .

    ترکیبات شیمیایی: سویا از نظر ویتامین های گروه B بسیار غنی است و دارای مقدری ویتامین های C,D,E,K و کمی کاروتن می باشد . سویا همچنین دارای کلروفیل و آنتی بیوتیکی بنام کاناوالین نیز هست ‏،دانشمندان موفق شده اند که از لوبیای سویا یک نوع آنتی بیوتیک ارزان قیمت تهیه کنند که مورومیکس نامیده می شود و باکتریهای مضر روده را از بین می برد .جدول زیر مواد موجود در صد گرم دانه خشک و رسیده ،جوانه سویا ، شیر سویا و سبوس سویا را نشان می دهد:


    i58229_1.JPG



    همانطور که گفته شد سویا از نظر مواد پروتئینی بسیار قوی است و در کشورهای فقیر از آن بعنوان جانشین گوشت استفاده می کنند . در جدول زیر سویا با گوشت مقایسه شده است:

    i58228_2.JPG


    بنابر این همانطور که در جدول بالا دیده می شود مقدار پروتئین سویا 1/5 برابر گوشت گاو می باشد و منبعی غنی از پروتئین است . برای درست کردن شیر سویا ، دانه سویا را له کرده و بمدت 24 ساعت تحت تاثیر آب قرار می دهند سپس آنرا صاف می کنند و بدین ترتیب نوشابه ای مانند شیر بدست می آید که منبع غذایی خوبی است که می توان بجای شیر گاو مصرف کرد .روغن سویا که از فشردن دانه های له شده سویا بدست می آید رنگ زرد مایل به قرمز درد و دارای بوی مخصوصی شبیه بوی لوبیا است و در حرارت 15 در جه منجمد می شود ولی درجه حرارت معمولی حالت روان درد.

    خواص داروئی: سویا مقوی و باد شکن است.



    1. دانه سویا ، مدر ، تب بر و ضد سم است .
    2. در چین دانه سویا را بعنوان ضد سم مصرف می کنند.
    3. شیر سویا غذای مفیدی برای کودکان است.
    4. نان سویا برای مبتلایان به بیماری قند بسیار مناسب است زیرا اولا ارزش غذایی زیادی درد ثانیا مواد نشاسته ای که تبدیل به قند می شود در آن کم است.
    5. دانه های سبز سویا را له کرده و بصورت ضماد در آورید این ضماد برای زخم های آبله و سایر زخم ها مفید است همچنین برای رفع التهاب و قرمزی پای بچه ها که در اثر ادرار بوجود آمده مفید است .
    6. سویا برای مبتلایان به نقرس و رماتیسم و اشخاص ضعیف البنیه بسیار مفید است.
    7. سوس سویا برای تحـریـ*ک اشتها بکار می رود.
    8. سوس سویا را برای از بین بردن بوی گوشت بکار می برند.
    9. سوس سویا را به غذاهایی که تردید درید سالم باشد بزنید سم آنرا خنثی می کند.
    10. سوس سویا ملین ، خنک کننده و ضد سم است.
    11. اگر زن حامله در معرض خطر سقط جنین باشد به او سوس سویا بدهید.
    12. اگر ادرار کسی بخون آلوده است سوس سویا درمان آن است.
    13. سوس سویا برای سوختگی پوست مفید است.
    14. فرآورده های سویا برای پیشگیری سرطان مفید است.
    15. سویا به فعالیت روده ها و دفع منظم سموم کمک می کند.
    16. سویا مقدار کمی گلیسیدر خون را پائین می آورد.
    17. برای تمیز کردن شریانها از فرآورده های سویا استفاده کنید حتی مبتلا به شرائین و در معرض خطر قلبی هستند اگر از سویا استفاده کنند و گوشت را از برنامه غذایی خود حذف کنند بزودی شریانهای آنها تمیز و جوان خواهد بود .
    18. سویا سنگ کیسه صفرا را شکسته و خارج می سازد و اگر از فرآورده های سویا استفاده کنید در بدن شما سنگ کیسه صفرا تولید نخواهد شد اگر سنگ کیسه صفرا درید رژیم خود رابه سویا تغییر دهید.
    19. سویا برای سلامت روده بزرگ و تنظیم تخلیه و دفع مواد زائد بسیار مفید است.
    20. سویا موثر برای درمان سرطان کولون است.
    21. سویا از سرطان سـ*ـینه جلوگیری می کند.
    22. سویا منبع غنی هورمون استروژن است بنابراین می توان جانشین هورمونهای مصنوعی در دوران یائسگی باشد . پس خانم ها در دوران یائسگی بهتر است از فرآورده های سویا استفاده کنند .

    طرز استفاده: فرآورده های سویا زیاد است و بسته به نوع سلیقه می توانید از آنها استفاده کنید مانند شیز سویا ، شیر بریده سویا ، در سویا ،بلغور سویا ، سویای بو داده ،پروتیئن سویا ، سوس سویا ، سویای تخمیر شده ،جوانه سویا و غیره......
     

    hiva-shz

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2013/12/17
    ارسالی ها
    1,931
    امتیاز واکنش
    622
    امتیاز
    356
    زنجبیل از قدیم الایام مورد مصرف مردم ایران ، هند و چین بوده است .

    خواص داروئی:این گیاه همراه با گیاهان دیگر بعنوان تقویت کننده معده و بدن ، بادشکن و ضد نفخ بکار میرود . همچنین پزشکان چینی جدیدا کشف کرده اند که شربت زنجبیل بهترین دارو برای معالجه زخم معده می باشد.
    زنجبیل تازه وشربت زنجبیل با چای زنجبیل در بدن گرما تولید کرده و بدین وسیله مواد سمی و زائد بدن را بصورت عرق از بدن خارج می سازد . این گیاه برای خانم هائیکه عادت ماهیانه آنها عقب می افتند تجویز شده است .
    زنجبیل بهترین داروی سرماخوردگی و گلو درد میباشد . هنگامی که حس کردید دچار سرماخوردگی شده اید چند بار چای زنجبیل بنوشید و اگر گلو درد دارید علاوه بر آنکه چای آنرا میل می نمائید با آن نیز قرقره کنید .
    زنجبیل را حتی برای کمپرس نیز می توان استفاده کرد که سموم بدن را خارج می سازد . برای این منظور ابتدا چای زنجبیل استفاده کنید دستمالی را با آن آغشته و آب اضافی آنرا فشار داده در محل زخم یا درد بگذارید .


    Zanjabil-kh53-az-300.jpg




    شربت زنجبیل برای زخم معده بسیار مفید است .مبتلایان به زخم معده باید هر روز قبل از غذا یک قاشق چایخوری از این شربت را همراه با کمی آب بنوشند زخم معده آنهاپس از مدتی التیام خواهد یافت .

    طرز استفاده: یک قاشق چایخوری پودر خشک زنجبیل و یا دو قاشق چایخوری زنجبیل رنده شده تازه را در داخل قوری ریخته روی آن آب جوش بریزید و به مدت پنج دقیقه آنرا با حرارت ملایم دم کنید و سپس آنرا با عسل شیرین کرده و میل کنید .
    چای زنجبیل هر چقدر بیشتر بماند و دم بکشد تند تر می شود .حتی می توان چای زنجبیل را بعد از سرد شدن در داخل یخچال گذاشت و خنک کرد و مانند یک نوشابه سرد استفاده نمود .

    برای تهیه شربت زنجبیل یک قسمت زنجبیل رنده شده را با سه قسمت عسل مخلوط کرده و در شیشه دربسته در یخچال نگهداری کنید و هر موقع خواستید مصرف کنید .
     

    hiva-shz

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2013/12/17
    ارسالی ها
    1,931
    امتیاز واکنش
    622
    امتیاز
    356
    شنبلیله سبزی اصلی قورمه سبزی ، غذای مطبوع ایرانی است. این گیاه در نواحی مختلف ایران ، هند ، الجزیره ، ایتالیا و اسپانیا میروید. شنبلیله دارای مواد چرب ، مواد نشاستهای ، مواد ازته ، مواد فسفره و مادهای به نام گونللین میباشد.

    ترکیبات شیمیایی

    البته این گیاه دارای طعم و اسانس معطر میباشد. تحقیقات جدید نشان داده است که شنبلیله دارای اسید نیکوتینیک یا نیاسین میباشد. این ویتامین عامل جلوگیری کننده از بیماری پلاگر میباشد و همچنین اثر گشاد کننده عروق را نیز دارا است.



    shanbalile1.jpg


    خواص داروئی

    یکی از دانشمندان با تحقیقات زیادی که روی شنبیلیه انجام داد دریافت که شنبلیله در رفع سل استخوانی اطفال بسیار موثر است. شنبلیله در طی قرون گذشته در ایران برای بسیاری از بیماریها مصرف میشده است. برای این منظور حتی از دانه شنبلیله استفاده شده است و بیماریها سریعا بهبود پیدا میکند. شنبلیله چون دارای مواد فسفره ، آهن ، ازت میباشد تقویت کننده لوزوالمعده نیز میباشد.

    بنابراین دستگاه هاضمه را بکار انداخته و لاغریهای مفرط را از بین میبرد. شنبلیله بطور کلی شفادهنده بیماریهای روحی و جسمی است و حتی اثرات مفیدی در اشخاص مبتلا به مرض قند و سل ریوی و استخوانی دارد. در قدیم شنبلیله برای مداوای بیماری قند بکار میرفته است. دانه شنبلیله با این همه خواص مفید دارای بوی ناپسند است بنابراین برای استفاده از آن دانه آنرا با مواد معطر باید مخلوط میکنند که بوی بد آن را تا اندازهای برطرف کنند.

    طرز استفاده

    برای تهیه پماد شنبلیله 3 تا 4 قاشق سوپخوری در دانه شنبلیله را با سرکه مخلوط کرده و برای رفع التهابهای سطحی پوست بدن مصرف کنید. برای تقویت عمومی بدن بهتر است که دانه شنبلیله و گیاه آن را قبل از غذا مصرف کرد.
     

    hiva-shz

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2013/12/17
    ارسالی ها
    1,931
    امتیاز واکنش
    622
    امتیاز
    356
    سنبلالطیب گیاهی است علفی و چند ساله که ساقه آن بطور عمودی تا ارتفاع دو متر بالا میرود. این گیاه به صورت وحشی در جنگلهای کم درخت ، در حاشیه جویبارها و گودالها در بیشتر مناطق آسیا و ایران میروید. سنبلالطیب دارای بویی مطبوع است و گربه بوی این گیاه را از فاصل دور تشخیص داده و به طرف آن میرود و در اطراف آن به جست و خیز میپردازد و از بوی آن مـسـ*ـت میشود.

    گلهای سنبلالطیب به رنگ سفید یا صورتی و به صورت خوشهای میباشد. قسمت مورد استفاده این گیاه ریشه آن است و معمولا از ریشه گیاهی که بیش از سه سال عمر دارد استفاده میشود. سنبلالطیب پس از خشک شدن به رنگ قهوهای درمیآید. طعم آن تلخ ولی خوشبو و معطر است. عطر آن پس از خشک شدن بیشتر میشود.



    valerianaceae1.JPG


    ترکیبات شیمیایی

    ریشه سنبلالطیب حاوی 1 درصد اسانس است. این اسانس در ریشه تازه بیشتر است و به تدریج که ریشه خشک میشود مقدار اسانس آن کاهش یافته ولی بوی آن قویتر میشود. اسانس تازه به رنگ سبز مایل به زرد است ولی در اثر ماندن غلیظ میشود. آثار دارویی ریشه تازه آن سه برابر خشک شده آن است. سنبلالطیب باید در حرارت کم خشک شود و در حرارت بالا تمام اثر دارویی آن از بین میرود.

    خواص داروئی


    • اثر ضد تشنج دارد.
    • در رفع ناراحتیهای عصبی و هیستری مفید است.
    • ضد اسپاسم و آرام بخش است.
    • تببر است.
    • در معالجه بیماری صرع اثر مفید دارد.
    • بیخوابی را درمان میکند.
    • ضد کرم معده و روده است.
    • گاز معده را از بین میبرد.
    • ضد هیجان است.
    • میگرن را برطرف میکند.



    valerianaceae2.JPG



    • سردردهای ناشی از سیگار کشیدن و مصرف الـ*کـل را رفع میکند.
    • برای برطرف کردن دلهره و تشویش و نگرانی مفید است.
    • در درمان بیماری مالیخولیا اثر مفید دارد.
    • در برطرف کردن درد سیاتیک موثر است.
    • درد معده را برطرف میکند.
    • سکسکه مداوم را از بین میبرد.
    • تقویت کننده نیروی جنـ*ـسی است.
    • ترشح ادرار را زیاد میکند.
    • درد سـ*ـینه را برطرف میکند.
    • استفراغ را برطرف میکند.
    • دهان را خوشبو میکند.
    • در معالجه مرض قند موثر است.
    • گرد سنبلالطیب را روی زخمها بپاشید التیام یابند.

    طرز استفاده


    • گرد سنبل الطیب: ریشه سنبلالطیب را خرد کرده و در حرارت 40 درجه خشک کنید. سپس آن را آسیاب کنید و از الک ریز رد کنید. این گرد به عنوان ضد تشنج بکار میرود. مقدار مصرف آن 5-10 گرم در روز است.

    • مخلوط سنبل الطیب: 4 گرم گرد ریشه سنبلالطیب را با 4 گرم رازیانه و 4 گرم قند سائیده و مخلوط کنید این مخلوط را چهار قسمت کرده و در طول روز به فواصل مساوی بخورید.
     

    hiva-shz

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2013/12/17
    ارسالی ها
    1,931
    امتیاز واکنش
    622
    امتیاز
    356
    اسم این گیاه خارشتر هستش که عرق اون بسیار برای کلیه و مثانه مفیده و شستشو دهنده اونهاست و در دفع سنگ کلیه بسیار بسیار بسیار موثر هستش ( من خودم معجزه این عرق گیاهی رو در دفع سنگ کلیه دیدم ) از دلستر خیلی مفید تره
    3.gif



    Camelthorn.jpg




    خارشتر Alhagi psuedalhagi Camelthorn


    خارشتر گیاهی است علفی و چند ساله از خانوادهLeguminosae،تکثیر ان توسط بذر و ریزوم صورت میگیرد. دارای شاخه هایی انبوه و در هم، ساقه سبز رنگ است. این گیاه برگهای ساده ای دارد که 2تا4 میلیمتر عرض و 2تا10 میلیمتر طول دارند. برگها به شکل بیضی کشیده هستند که در پایه خارها قرار گرفته اند. گلها به طور منفرد یا دوتایی در طرفین شاخه ها قرار دارند. کاسه گل تقریبا 2 میلیمتر طول دارد و بدون کرک است.دندانه های کاسه نوک تیز و تخمدان نیز بدون کرک است. میوه این گیاه باریک و بدون کرک بوده سطح رویی ان صاف و سطح زیرش بند بند است.رنگ گلها صورتی یا صورتی مایل به بنفش است. دمگل 1 تا 3 میلیمتر است.

    خارشتر از نظر پزشکی سنتی دارای طبع سرد است


    خواص دارویی :




    • عرق خارشتر، درمان کننده اختلالات کليه و مجاري ادرار و دفع کننده سنگ کليه و مثانه است .
    • تصفیه کننده خون و کبد
    • تب بر و ضد سرفه
    • ضماد خارشتر، درمان کننده بواسير و زخمهاي مقعدي است.
    • خاکستر خارشتر، التيام دهنده و ترميم کننده جراحات و زخمها ميباشد.


    طرز استفاده :

    قبل از هر وعده غذایی 1 استکان مصرف نمایید .
     

    hiva-shz

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2013/12/17
    ارسالی ها
    1,931
    امتیاز واکنش
    622
    امتیاز
    356
    گیاهی است که به حالت خودرو در مناطق مدیترانه ، در شمال آفریقا و بعضی مناطق آسیا می روید . ساقه این گیاه پوشبده از خارهای ریز می باشد و ارتفاع آن تا حدود دو متر می رسد .
    روناس با استفاده از خارهای ریزی که دارد به دیوار و درختان می چسبد و بالا می رود .

    i58401_ronas.jpg


    برگهای آن بیضی ، نوک تیز و دراز بوده که به صورت گروهی و به شکل چتر از کنار ساقه بیرون می آید . گلهای روناس کوچک و به رنگ زرد مایل به سبز می باشد . میوه آن گوشتی و به رنگ تیره است .
    ریشه آن به نام روناس معروف است به رنگ قرمز تیره و به صورت دراز ، باریک و استوانه ای می باشد . دارای طعمی تلخ و گس بوده و قسمت مهم این گیاه از نظر طبی محسوب می شود .
    از ریشه روناس در قدیم برای رنگرزی پارچه و نخ استفاده می شده است .


    ترکیبات شیمیایی

    ریشه روناس دارای ماده ای رنگی به نام آلیزارین می باشد که برای رنگرزی بکار می رفت ولی بعد از اینکه توانستند این ماده را به طریقه شیمیایی تهیه کنند کشت آن برای تهیه آلیزارین متوقف گردید .


    خواص داروئی
    روناس از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است .

    باز کننده گرفتگی ها در بدن است.
    ادرار آور است و حبس البول را درمان می کند .
    برای معالجه بیماری فلج آنرا با عسل مخلوط کرده و به بیمار بدهید .
    ترشح شیر راز یاد می کند.
    درد سیاتیک را رفع می کند.
    یبوست های سخت را معالجه می کند .
    اشتها آور است.
    قاعده آرو است .
    خارش پوست را برطرف می کند بدین منظور می توان از ضماد استفاده کرد و یا اینکه جوشانده آنرا در وان حمام بریزید و مدتی در آن استراحت کنید .
    اوره خون را پائین می آورد .
    جوش خوردن استخوان شکسته را تسریع می کند .
    تورم را در بدن از بین می برد .
    از کمپرس جوشانده روناس برای رفع بیماریهای پوستی استفاده کنید .

    طرز استفاده
    دم کرده : یک قاشق مربا خوری ریشه خرد شده روناس را در یک لیوان آب جوش ریخته . بگذارید به مدت 10 دقیقه دم بکشد . مقدار مصرف آن نصف فنجان سه بار در روز است .
    جوشانده روناس : 10 گرم ریشه روناس را د یک لیتر آب ریخته و بگذارید برای مدت ده دقیقه بجوشد . این جوشیده را در وان حمام بریزید و برای رفع بیماریهای پوستی در آن استراحت کنید .

    مضرات : همانطور که گفته شد روناس ترشح ادرار را زیاد می کند و فشار آنرا بالا می برد بنابرین ممکن است در اثر استفاده زیاد ایجاد خون در ادرار کند و در اینصورت بهتر است که روناس با کتیرا خورده شود .
     

    hiva-shz

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2013/12/17
    ارسالی ها
    1,931
    امتیاز واکنش
    622
    امتیاز
    356
    250px-Gentiana-verna2.jpg



    چون اولین بار پادشاه روم بنام جنتیوس که در سالهای 167-180 قبل از میلاد حکومت می کرد بوسیله این دارو شفا یافت نام آنرا جنطیانا گذاشتند . محمد بن زکریای رازی پزشک مشهور ایرانی نیز از این گیاه برای مداوای بسیاری از امراض استفاده می کرد . کوشاد گیاهی است علفی ، چند ساله و بسیار زیبا ، دارای ساقه ای استوانه ای و سبز که بلندی آن به حدود 1/5 متر می رسد . این گیاه بحالت خودرو در دشت ها و کوهستانهای اروپا و آُسیا می روید . برگهای کوشاد سبز رنگ ، نوک تیز و مثلثی است که دو برگ با هم بوسیله دمبرگ کوتاهی به ساقه چسبیده اند و برگهای بالای ساقه بدون دمبرگ می باشد . گلهای آن زرد رنگ بوده که به تعداد زیاد در اواخر بهار در کنار برگهای ظاهر می شود . از نظر طبی ریشه این گیاه قسمت مورد استفاده آن است . این ریشه ضخیم ، گوشتی و برنگ زرد تیره و یا قهو ه ای قرمز بوده که دارای طعمی بسیار تلخ و بویی نامطبوع است . برای مصارف طبی ریشه کوشاد باید اقلا سه ساله باشد تا اثر داشته باشد .


    ترکیبات شیمیایی:

    کوشاددارای ماده ای شیمیایی بنام آماروجنتین می باشد که بسیار تلخ است . بطوریکه اگر این ماده را با 5000 قسمت آب مخلوط کنیم هنوز هم طعم تلخ آن حس می شود . ترکیبات دیگر این گیاه بشرح زیر می باشد : جنتوپیکرین ، جنتوپیکروزید ، جنتامارین ، جتی سین ، اسید جنتی سیک و جنتونوسید . کوشاد همچنین دارای مقدری تانن ، اسانس ، پکتین و چربی می باشد.


    خواص داروئی:


    کوشاد از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است.


    1. اشتها را تحـریـ*ک می کند .
    2. کوشاد گلبولهای قرمز و سفید خون را زیاد می کند بنابراین برای معالجه کم خونی و بیماریهای عفونی بکار می رود .
    3. اثر ضد تورم درد و برای رفع آرتروز و رماتیسم مصرف می شود.
    4. تب بر است.
    5. بیماری مالاریا را برطرف می کند .
    6. درد نقرس را برطرف می کند.
    7. حرارت و رطوبت را زا بدن خارج می سازد .
    8. فشار خون را پائین می آورد.
    9. ناراحتی های کبدی را برطرف می کند.
    10. تقویت کننده معده و بدن است.
    11. اختلالات عادت ماهیانه را درمان می کند.
    12. گرفتگی روده ها را باز می کند .
    13. ادرار آور است .
    14. ضماد کوشا با سرکه برای از بین ژبردن لکه های پوست مفید است.
    15. عصاره این گیاه مسکن تمام دردها است.
    16. ورم طحال را برطرف می کند.
    17. خون را تصفیه و تمیز می کند.
    18. درمان کننده زردی و یرقان است.



    طرز استفاده:

    مقدار 20 گرم ریشه خرد شده کوشا را در یک لیتر آبجوش ریخته بگذارید برای مدت 20 دقیقه بآرامی بجوشد ، سپس آنرا صاف کنید . مقدار مصرف این جوشانده یک فنجان قبل از هر غذا است . دم کرده : مقدار 5 گرم ریشه کوشاد را در یک لیتر آبجوش ریخته و بگذارید چند ساعت بمانذ . سپس آنرا صاف کرده و استفاده کنید . تنطور : این تنطور را می توانید از فروشگاههای گیاهان دارویی و یا برخی از داروخانه ها خریداری کنید . مقدار مصرف آن 10-15 قطره همراه با آب سه بار در روز است .

    مضرات :
    مصرف بیش از حد کوشاد ممکن است باعث تحـریـ*ک معده و بوجود آوردن حالت استفراغ و دل بهم خوردگی شود . زنان باردار و مادران شیر ده نباید از این گیاه استفاده کنند .
     

    hiva-shz

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2013/12/17
    ارسالی ها
    1,931
    امتیاز واکنش
    622
    امتیاز
    356
    marchoobeh2.jpg


    مارچوبه گیاهی است علفی و چند ساله که ارتفاع آن تا چند متر می رسد و دارای شاخه های نسبتا چوبی و صاف می باشد . مارچوبه بصورت وحشی در اکثر نقاط دنیا می روید برگهای آن فلسی شکل بوده که از کنار آنها شاخه هایی باریک و دراز و سبز رنگ بصورت دسته های 3 تا 8 تائی خارج می شود . بعلت زیبا بودن این گیاه را بصورت تزئینی در باغچه ها می کارند مار چوبه را در اوائل پائیز می چینند .این گیاه از قدیم الایام مورد استفاده بشر بوده است و حتی در اهرام ثلاثه مصر نقاشی هایی وجود دارد که مارچوبه را نشان می دهد .مارچوبه را می توان بصورت مختلف مصرف کرد . باید مارچوبه را با کمی آب و حرارات کم در ظرف های ضد زنگ پخت و تقریبا نیمه خام آنرا برداشت . آب مارچوبه را دور نریزید و از آن برای سوپ استفاده کنید زیرا دارای ویتامین و املاح می باشد . وقتیکه مارچوبه می خرید دقت کنید تازه باشد . شاخه های مارچوبه تازه راست و نرم بوده و نوک آن نباید باز شده باشد و اگر فلسهای نوک آن باز باشد نشانه این است که گیاه مدت زیادی مانده و کهنه شده است .



    ترکیبات شیمیایی:



    مارچوبه دارای آسپاراژین و کونی فرین ، اینوزیت ، تانن ، اسدی گالیک ، آسپاراگوز ، و اسید سوکسی نیک می باشد دانه آن دارای 15 درصد مواد روغنی می باشد این روغن زرد مایل به قرمز است . درصد مواد موجود در مارچوبه بصورت زیر است .


    i58414_1.jpg



    خواص داروئی:


    از نظرطب قدیم ایران مارچوبه گرم و خشک است بنابراین آنهایی که سرد مزاج هستند باید آنرا با عسل بخورند و آنهایی که گرم مزاج هستند باید آنرا با سرکه بخورند .مارچوبه گیاهی است ادرار آور و دارای خواص زیادی است.


    1. خوردن آن دید چشم را تقویت می کند.
    2. برای تقویت نیروی جنـ*ـسی مفید است.
    3. ضعف مثانه را برطرف می کند.
    4. برای تقویت قلب مفید است.
    5. ملین است و یبوست را برطرف می کند.
    6. تب بر است.
    7. مارچوبه بعلت داشتن کلروفیل خونساز است و کسانیکه کم خون هستند باید از آن استفاده کنند .
    8. مارچوبه به ساختن گلبولهای قرمز خون کمک می کند.

    طرز استفاده: برای نگاهداری مارچوبه آنرا در پارچه های مرطوب ببندید و در یخچال قرار دهید زیرا گرما و خشکی آنرا از بین میبرد مارچوبه را نیز می توان در سالاد ریخت و یا از آن سوپ تهیه کرد . مورد دیگر استفاده از مارچوبه غیر از پختن آن بصورت دم کرده آن است دم کرده مارچوبه را به این صورت تهیه کنید :چند شاخه مارچوبه را در داخل یک لیتر آبجوش بریزید و مقدری هم رازیانه و جعفری به آن اضافه کنید و بگذارید مدت پنج دقیقه دم بکشد . از این دم کرده بمقدار دو تا سه فنجان در روز برای تسکین و آرامش قلب استفاده کنید .

    مضرات : مارچوبه را نباید آنهایی که مبتلا به ورم مجاری ادرار هستند و یا اشخاص عصبی مصرف کنند . مارچوبه همچنین برای مبتلایان به رماتیسم و سنگ کلیه خوب نیست .
     

    hiva-shz

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2013/12/17
    ارسالی ها
    1,931
    امتیاز واکنش
    622
    امتیاز
    356
    چغندر یکی از گیاهان دو لپه میباشد. خانواده چغندر که نام علمی آن chenopodiaceae است، با حدود 105 جنس و 1400 گونه و دارای پراکندگی وسیع در سطح دنیاست و از نظر تنوع و تعداد گونهها ، دومین مقام را بین خانوادههای گیاهی دنیا دارد. خانواده chenopodiaceae از خانوادههای بزرگ در ایران و دارای پراکندگی وسیعی در اکثر نقاط کشور ، بخصوص در مناطق شور ، از خاکهای شورها و بیابانها ، تا سواحل شور دریاها و دریاچههای شور (دریای خزر ، خلیج فارس ، دریاچه نمک و ...) میباشد. اغلب گیاهان این خانواده ، هالوفیت و پساموفیت هستند و دارای اهمیت اکولوژیکی فراوان و همچنین اهمیت اقتصادی میباشند. اغلب گیاهان هالوفیت که پوشش گیاهی کویرهای ایران را تشکیل میدهند، به خانواده chenopodiaceae تعلق دارند.



    chenopodiaceae3.JPG


    مشخصات گیاه شناسی

    گیاهان خانواده Chenopodiaceae عمدتا علفی و یکسالهاند ولی در میان آنها انواع چند ساله ، درختچهای و بندرت درختی هم مشاهده میشود. بسیاری از اعضای این خانواده ، دارای ساقههای گوشتی و آبدار ، . شبیه کاکتوسها هستند. تعداد معدودی از گیاهان این خانواده ، بالا روندهاند. برگهای گیاهان خانواده چغندر ، اغلب ساده و در بسیاری از آنها بسیار ریز و فلس مانند و یا تحلیل رفته هستند. اکثر اعضای این خانواده ، تک پایه و برخی از آنها دو پایه میباشند. گل آذین ، گرزنهای مجتمع و کوچک و گاه سنبله دم گربهای است که در مسیر تکامل در این خانواده ، تغییر از گل آذین گرزن دو سویه به گرزن یک سویه و سپس به گل آذینهای کروی و فشرده مشاهده میشود.

    گلها دو جنـ*ـسی و یا تک جنـ*ـسی و دارای 5 کاسبرگ معمولا گوشتی و فاقد گلبرگ هستند. گلهای برهنه (فاقد گلبرگ و کاسبرگ) نیز در این گیاهان دیده میشود. گلها عمدتا 5 پرچم دارند که گاه به 2 یا 3 پرچم کاهش یافته است. مادگی معمولا 5 برچهای و گاه 3 - 2 برچهای و تخمدان در همه اعضای خانواده ، تک خانهای و فوقانی و دارای یک تخمک است.
    میوه در گیاهان خانواده Chenopodiaceae معمولا فندقه است و اغلب بالههای رنگینی دارند که از رشد کاسبرگها بوجود آمدهاند. دانهها دارای نشاسته ، دو و بندرت سه لپهای ، و دارای رویان خمیدهاند و رویش دانهها به صورت رو زمینی است (لپهها همراه با ساقهچه از خاک بیرون میآیند.)



    chenopodiaceae2.JPG


    خواص دارویی

    مفیدترین و بهترین اعضای چغندر برگ آن است و بعد ساقههای آن و بعد از آن ریشه که پخته آن لبو نام دارد. قند ریشه چغندر برای مبتلایان به دیابت مضر است. خوردن پخته چغندر رعشه را معالجه میکند. برگ سرخ رنگ آن اگر خام با سرکه و خردل خورده شود طحال را باز میکند و ورم آن را فرو مینشاند. جهت درد پشت و مثانه و امراض مقعد مفید است. آب برگ چغندر برای جهت درد مفاصل و نقرس سودمند است. خوردن آب برگ آن جهت سردرد و دندان درد مفید است. ضماد برگ با اسید بوریک باعث بهبود کک و مک و طاسی میشود.

    مالیدن برگ پخته چغندر پس از سرد شدن درمان سوختگی آتش و آب جوش است و آفتاب زدگی را معالجه میکند. چغندر به علت داشتن
    ارسنیک و روبیدیوم از بیماری جذام جلوگیری میکند. و به علت داشتن فسفر غذای مغز بوده و نیروی حافظه را زیاد میکند. اعصاب و استخوان بندی را تقویت میکند. برای درد کلیه مفید است. آب لبو برای بهبود التهاب مثانه ، رفع یبوست و بیماریهای پوست مصرف میشود. بو داده پوست ریشه چغندر را میتوان مانند قهوه دم کرد و نوشید.
     

    برخی موضوعات مشابه

    بالا