۱. مارگارین
مارگارین نوعی روغن گیاهی است و در مقایسه با روغن حیوانی، چربی اشباع کمتری دارد، به همین خاطر مردم تصور میکنند مارگارین جایگزین مناسبی برای روغن حیوانی است.
مارگارین از اسیدهای چرب ترانس تشکیل شده است؛ این اسیدها را در مواد مبتنی بر پایهی چربیِ گیاهی میتوان یافت. اسیدهای چرب ترانس در رژیم غذایی ما موجب مسدودشدن شریانهای حیاتی بدن میشوند. درنتیجه عبور جریان خون غنی از اکسیژن به قلب دچار اختلال میشود و همین مسئله ممکن است احتمال حملات قلبی را بیشتر کند.
در گزارش سال ۲۰۱۱ نشریهی بیوشیمیِ تغذیهای اعلام شد تغذیهی ۲۴هفتهایِ موشها با غذاهایی که اسید چرب ترانس بالایی دارند، موجب تشکیل پلاکهایی در رگهای آنها شده است.
پژوهشگران به این نتیجه رسیدهاند که اسیدهای چرب ترانس فعالیت پروتئینهای حیاتی را مختل میکنند؛ این پروتئینها وظیفهی بازسازی سلولی و تقویت ایمنی قلب در برابر بیماریها را برعهده دارند.
مارگارین نوعی روغن گیاهی است و در مقایسه با روغن حیوانی، چربی اشباع کمتری دارد، به همین خاطر مردم تصور میکنند مارگارین جایگزین مناسبی برای روغن حیوانی است.
مارگارین از اسیدهای چرب ترانس تشکیل شده است؛ این اسیدها را در مواد مبتنی بر پایهی چربیِ گیاهی میتوان یافت. اسیدهای چرب ترانس در رژیم غذایی ما موجب مسدودشدن شریانهای حیاتی بدن میشوند. درنتیجه عبور جریان خون غنی از اکسیژن به قلب دچار اختلال میشود و همین مسئله ممکن است احتمال حملات قلبی را بیشتر کند.
در گزارش سال ۲۰۱۱ نشریهی بیوشیمیِ تغذیهای اعلام شد تغذیهی ۲۴هفتهایِ موشها با غذاهایی که اسید چرب ترانس بالایی دارند، موجب تشکیل پلاکهایی در رگهای آنها شده است.
پژوهشگران به این نتیجه رسیدهاند که اسیدهای چرب ترانس فعالیت پروتئینهای حیاتی را مختل میکنند؛ این پروتئینها وظیفهی بازسازی سلولی و تقویت ایمنی قلب در برابر بیماریها را برعهده دارند.