غذای ایرانی غذاهای خوشمزه تبریز ؛ از هر نوع که بخواهید

Zahra_rad

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2019/02/21
ارسالی ها
3,789
امتیاز واکنش
8,283
امتیاز
827
سن
21
محل سکونت
Shiraz
لیست غذاهای محلی خوشمزه تبریز، قلب آذربایجان شرقی
از دیر باز تاکنون تبریز به عنوان یک شهر تاریخی با قدمت دیرینه خودنمایی می کند و با جاذبه های گردشکری بی نظیرش همواره توریست های زیادی را پذیرا میگردد اما تنها جاذبه های دیدنی این شهر زیبا، دعوت کننده ی مهمانان نیست بلکه غذاهای خوشمزه و سنتی این شهر نیز فرهنگ دیرینه و کهن این شهر زیبا را به نمایش می گذارد.


تبریز شهر غذاهای متنوع و دلپذیر می باشد تنوع غذاهای خوشمزه به قدری زیاد است که انتخاب را مشکل ساز می کند. غذاهای محلی و سنتی تبریز به خوشمزه و پر رنگ و لعاب بودن شهره اند و اکثرشان با هر ذائقه ای سازگارند.

شما هم می توانید با مسافرت به این شهر پرآوازه، از غذاهای خوشمزه ی این شهر که لیست آنها را در این بخش از آشپزخانه نمناک آورده ایم چشیده و لـ*ـذت کافی را ببرید. وقتی وارد تبریز بشوید و از غذاهای خوشمزه تبریز نوش جان کنید محال است که طعم دلپذیر و خوشمزه ی آن را از یاد ببرید چرا که غذای سنتی تبریز با صبر و حوصله ی فراوان طبخ و مهیا می گردد.

عطر غذاهای تازه پخته شده مشام هر رهگذر گرسنه ای را قلقک می دهد و میل فرد را برای خوردن افزون می کند حتی خاطره انگیز بودن سفر نیز به خوردن غذاهای آن شهر می باشد. با اینکه از تاوا کبابی و کبابهای خوشمزه ی تبریز به هیچ عنوان نمی توان چشم پوشی کرد ولی ما پیشنهاد می کنیم که دیگر غذاهای محلی و سنتی را نیز امتحان کنید.
%D8%AA%D8%A7%D9%88%D8%A7-%DA%A9%D8%A8%D8%A7%D8%A8%DB%8C-%D8%AA%D8%A8%D8%B1%DB%8C%D8%B2.jpg


دسرهای تبریز با طعم عالی و متفاوت
دسر ها و پیش غذاها خیلی مواقع باعث می شوند که مسافران به خوردن غذای اصلی هم میـ*ـل داشته باشند در واقع زمانی که دسر ها رنگ و بوی خوبی دارند پس در جذابیت خوراک های بعدی هم نقش دارند. با ما همراه باشید تا با چند مورد از دسر های شهر تبریز آشنا شوید.
 
  • پیشنهادات
  • Zahra_rad

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2019/02/21
    ارسالی ها
    3,789
    امتیاز واکنش
    8,283
    امتیاز
    827
    سن
    21
    محل سکونت
    Shiraz
    خاگینه یا قیقاناخ
    خاگینه به عنوان یک دسر خوشمزه در مهمانی یا دور همی ها سرو می شود. خاگینه ی نعنا پرطرفدارترین خاگینه در بین سایر خاگینه ها می باشد که مواد اصلی آن را تخم مرغ و سبزی تشکیل می دهد خاگ به معنی تخم مرغ می باشد که از ترکیب تخم مرغ و سبزی یا سبزی کوهی خاگینه پخته می شود.

    حلوای اوماج
    از حلواهای محلی خوشمزه و پرطرفدار حلوای اوماج است. این حلوا دارای بافت و طعم متفاوتی می باشد که مواد تشکیل دهنده ی آن عبارت است از :آرد، روغن، گردوی نیمکوب، گلاب، آب چودر یا عرق هل، زعفران دم کرده، شکر آب و شیره ی انگور می باشد.

    پخت حلوای اوماج با زحمت و حوصله ی زیادی همراه است ولی در پایان نتیجه ی کار بسیار عالی و خوشمزه می گردد. اوماج یک کلمه ترکی به معنی ساییدن و از ریشه ی اوماغ است و همانطور که از معنی آن مشخص است در واقع در پخت حلوا آرد را در بین کف دو دست به هم می سایند تا آرد به شکل ریزه های سنگی از آرد درست شود.
    %D8%AD%D9%84%D9%88%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D9%88%D9%85%D8%A7%D8%AC.jpg


    حلوای کفگیری تبریز
    از خوشمزه ترین و پرطرفدارترین حلواها، حلوای کفگیری می باشد. این حلوا به علت دارا بودن مواد تشکیل دهنده ی مختلف در بین هموطنان آذری طرفداران بسیاری دارد که همیشه قنادیها از این حلوا برای فروش دارند.

    موادی که برای طبخ این حلوای بی نظیر مورد استفاده قرار می گیرد عبارت است از:آرد سفید قنادی، آرد نخودچی، پودر قند، کره، گردو یا بادام خردشده، پودر هل، روغن جامد یا نیمه جامد و زعفران دم کرده می باشد.
     

    Zahra_rad

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2019/02/21
    ارسالی ها
    3,789
    امتیاز واکنش
    8,283
    امتیاز
    827
    سن
    21
    محل سکونت
    Shiraz
    بورانی کدو سبز
    بورانی کدو سبز از جمله دسرها و پیش غذاهای خوشمزه آذربایجان شرقی می باشد که به خاطر استفاده از ماست و کدو در آن یک خوراک مقوی و پرخاصیت محسوب می شود. جالب است بدانید که این پیش غذا با دو روش متفاوت رژیمی و غیر ژیمی درست می شود و در تهیه آن از ماست، کدو سبز، سیر، شوید، دارچین و نمک استفاده می شود.
    %D8%A8%D9%88%D8%B1%D8%A7%D9%86%DB%8C-%DA%A9%D8%AF%D9%88-%D8%B3%D8%A8%D8%B2.jpg


    آش های تبریز؛ پرطرفدارترین ها میان غذاهای محلی تبریز
    آش های تبریز بخاطر طعم و مزه بی نظیرشان طرفداران بسیار زیادی به خود اختصاص داده اند در این بخش به معرفی آش های تبریز پرداخته ایم.

    داش کلم آشی
    از آش های مخصوص و منحصر بفرد تبریز آش داش کلم می باشد که فقط در تبریز پخته می شود برای طبخ یک آش خوشمزه ی داش کلم از موادی همچون:کلم قمری، پیاز، لپه، برنج و بلغور و انواع سبزی ها شامل تره، جعفری، کروز و گوجه فرنگی، رب گوجه، و فلفل استفاده می گردد.

    البته برخی از افراد با توجه به ذائقه ی خود به آن کشک هم اضافه می کنند و برای تزیین آن و خوشمزه ترشدن بیشتر از نعنا خشک هم استفاده می کنند.
     

    Zahra_rad

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2019/02/21
    ارسالی ها
    3,789
    امتیاز واکنش
    8,283
    امتیاز
    827
    سن
    21
    محل سکونت
    Shiraz
    آش گوجه فرنگی
    یکی از آش های خوشمزه ی تبریز که اشتها برانگیز و خوش رنگ و لعاب است آش گوجه فرنگی می باشد. همانطورکه از اسم آش مشخص است برای طبخ آن از گوجه فرنگی بیشتری استفاده میشود و موادی که در آن بکار میرود شامل:لوبیا چیتی، یا چشم بلبلی، پیاز داغ، بلغور، برنج. سبزی آش (جعفری و تره) و آبغوره، که نقش بسزایی در طعم خوشمزه ی آن دارد.
    %D8%A2%D8%B4-%DA%AF%D9%88%D8%AC%D9%87-%D9%81%D8%B1%D9%86%DA%AF%DB%8C.jpg


    سوپ بذرک
    سوپ بذرک از آن دسته غذاهای سنتی انرژی زایی است که طرفداران زیادی در بین مردم آذربایجان شرقی دارد. این غذا معمولاً در وعده های صبحانه و میان وعده میل می شود و در تهیه آن از موادی همچون بذرک، آرد گندم، آب، روغن یا کره و در صورت تمایل شیره انگور استفاده می شود.
    %D8%A2%D8%B4-%DA%A9%D9%84%D9%85-%D8%A8%D8%B1%DA%AF.jpg

    آش کلم برگ
    آش کلم برگ یکی دیگر از آش های سنتی تبریز به شمار می رود که طعم بسیار لذیذ و متفاوتی دارد. پیشنهاد می کنیم اگر میهمان مردمان شهر تبریز هستید این آش خوشمزه را برای یکبار هم که شده امتحان کنید. بخاطر وجود سبزیجاتی همچون هویج، کلم برگ و ... در این آش در روزهای سرد پاییز و زمستان به عنوان یک تقویت کننده سیستم ایمنی بدن عمل می کند.

    برای تهیه آش کلم برگ نیاز به موادی همچون کلم برگ ریز خرد شده، هویج نگینی خرد شده، برگ کرفس خرد شده، عدس، نخود، لوبیا چیتی، پیاز داغ، رشته آش، کشک، نمک، فلفل و ادویه دارید.
     

    Zahra_rad

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2019/02/21
    ارسالی ها
    3,789
    امتیاز واکنش
    8,283
    امتیاز
    827
    سن
    21
    محل سکونت
    Shiraz
    آش یخ
    آش یخ معروف یکی از متفاوت ترین غذا های سنتی مردم آذربایجان شرقی می باشد. این آش طرز پخت ساده و بسیار جالبی دارد و با کمترین امکانات می توان آن را درست کرد.

    در تهیه آن از ماست، برنج پخته شده، یخ، سیر رنده شده، نمک، فلفل، سبزیجات معطر پخته شده مثل ترخون، تره، گشنیز، جعفری و برگ چغندر به کار بـرده می شود. این آش خوشمزه، برای میان وعده و وعده های عصرانه مناسب است.

    آش گوشواره
    آش گوشواره از پرطرفدارترین آش های استان تبریز می باشد. علت نامگذاری آن به خاطر وجود خمیر هایی است که داخل آن به کار رفته است. برخلاف آش های دیگر معمولاً زمان طولانی برای پخت آن نیاز است اما با این وجود طرفداران بسیار زیادی را به خود اختصاص داده است.

    از مواد به کار رفته در تهیه این غذا می توان به رب گوجه فرنگی، کره، نخود، پیاز، تخم مرغ، آرد، گوشت چرخ کرده، سرکه، تخم مرغ، نمک، جعفری، آب، زردچوبه و فلفل اشاره کرد. پیشنهاد می کنیم این غذای اصیل و خوشمزه را در سفرتان به تبریز فراموش نکنید.
    %D8%A2%D8%B4-%DA%AF%D9%88%D8%B4%D9%88%D8%A7%D8%B1%D9%87.jpg


    آش میوه
    از آش هایی معروفی که در منطقه ی آذربایجان طبخ می شود میتوان به آش میوه اشاره کرد. چون در پخت این آش از انواع میوه های خشک استفاده میشود به آن آش میوه می گویند که برای شستشوی دستگاه گوارش بسیار مفید است. برای پخت این آش سبزی، میوه های خشک مانند آلو خورشتی، زردآلو و آلو قیسی حتما باید استفاده گردد.

    آش دندونی یا دیشلیق
    یکی دیگر از آش های سنتی و قدیمی تبریز آش دندونی نام دارد. این آش را به مناسبت درآوردن اولین دندان کودک درست کرده و بین دوستان و آشنایان پخش می کنند و حتی مهمانی های مجللی به مناسبت این اتفاق برگزار می کنند و در کنار این آش با کیک و انواع خوراکی ها و گیفت های هدیه نیز از میهمانان پذیرایی می کنند.

    آذربایجانی ها معتقدند که با درست کردن و خوردن این آش خوشمزه بقیه دندانهای بچه راحت تر رشد می کنند. مواد مورد نیاز برای تهیه این آش منحصر به فرد گندم پوست کنده، نخود، لوبیا قرمز، لوبیا چیتی، پیاز، آب قلم یا آب گوشت، نمک، فلفل، زردچوبه و پیاز داغ می باشد.
     

    Zahra_rad

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2019/02/21
    ارسالی ها
    3,789
    امتیاز واکنش
    8,283
    امتیاز
    827
    سن
    21
    محل سکونت
    Shiraz
    آش شیله عدس
    آش شیله عدس هم همچون شوربا در سفره های تبریزی از قدمت کهنی برخوردار است ولی امروزه دیگر کمتر پخته می شود. موادی که در پخت آن بکار میرود شامل بلغور، پیاز، عدس، رب گوجه فرنگی و نوعی سبزی محلی به نام "کالش"می باشد.
    %D8%A2%D8%B4-%D8%B4%DB%8C%D9%84%D9%87-%D8%B9%D8%AF%D8%B3.jpg


    شوربای تره (سوزی شورباسی)
    از غذاهای کهن تبریز که امروزه دیگر در سفره های ساکن تبریز جایی ندارد. در زمانهای قدیم اهالی تبریز و دیگر شهرها این غذا را به شیوه های مختلف طبخ میکردند و میتوان گفت که دستور پخت مشخصی را برای تهیه ی این غذا وجود ندارد و هر شخصی با توجه به آنچه در خانه داشت این غذا را می پخت یکی از معروفترین شوربا ها، شوربای تره است. برای تهیه ی آن از سیب زمینی، گوجه فرنگی، روغن، تخم مرغ، رب گوجه فرنگی و ادویه استفاده می شود.

    آش شیر
    از غذاهایی که بسیار خوشمزه است و در فصل پاییز و زمستان بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد آش شیر است این غذا از غذاهای سنتی دریان در استان آذربایجان شرقی است که با شیر، گندم، نمک و فلفل، کشمش بی دانه، بادام و گردو تهیه می گردد.

    غذایی بسیار دلپذیر که بدون روغن تهیه می شود و دارای کالری زیادی است و اگر هنگام سرماخوردگی مصرف شود از ضعف عمومی بدن نیز جلوگیری می کند و چون دارای شیر بیشتر است یک غذای عالی برای دوره ی نقاهت فردی که دچار سرماخوردگی شده توصیه می گردد.
    %D8%A2%D8%B4-%D8%B4%DB%8C%D8%B1.jpg
     

    Zahra_rad

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2019/02/21
    ارسالی ها
    3,789
    امتیاز واکنش
    8,283
    امتیاز
    827
    سن
    21
    محل سکونت
    Shiraz
    آش قوروت قیله
    طعم بی نظیر و متفاوت آش قوروت قیله در بین مردمان آذربایجان شرقی زبانزد است. این آش سنتی هم به عنوان میان وعده و هم به صورت پیش غذا میل می شود. در زبان محلی قوروت قیله از دو بخش قوروت به معنای کشک و قیله به معنای گوشت قورمه ای تفت داده شده در روغن گوشت تشکیل شده است.

    از مواد به کار رفته در این غذا می توان به بلغور، برنج نیم دونه، لوبیا چشم بلبلی، گوجه فرنگی، لوبیا سبز خرد شده، تره خرد شده، جعفری خرد شده، بادمجان، ریحان خرد شده، سیر، پیاز نگینی شده، نمک، فلفل سبز تند، زردچوبه، آب گوشت یا قلم اشاره کرد.

    آش ماست
    آش ماست همیشه در سفره های رنگین تبریزیها پای ثابت است و طرفداران بیشتری دارد. موادی که برای پخت آش ماست استفاده می شود عبارتند از:(روغن، نخود، لوبیا، عدس، برنج گرده، بلغور گندم ریز، پیاز داغ، هویج، فلفل سبز تازه، سبزی آش و البته ماست ) میتوان در این آش به جای ماست از کشک نیز استفاده کرد و به عنوان آش کشک سرو کرد.

    آش اوماج
    در روزهای بلند و برفی زمستان سفره های تبریزی ها با آش خوشمزه ی اوماج مزین می گردد که بسیار مفید و برای سرماخوردگی عالی است. اوماج در واقع همان رشته است که برای تهیه ی آن آرد را خمیر کرده و بعد رنده می کنند و از عدس در پخت آش استفاده می کنند. عدس قبل از پخت چند ساعتی باید خیس بخورد.

    موادی که برای آش لازم است عبارت است از رشته یا اوماج ، سبزی شامل ریحان و مرزه و تره و پیاز و فلفل و زردچوبه. امیدواریم که شما هم پخت این غذای دلچسب رو امتحان کنید.


    %D8%A2%D8%B4-%D8%A7%D9%88%D9%85%D8%A7%D8%AC.jpg
     

    Zahra_rad

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2019/02/21
    ارسالی ها
    3,789
    امتیاز واکنش
    8,283
    امتیاز
    827
    سن
    21
    محل سکونت
    Shiraz
    غذاهای سنتی و محلی معروف تبریز
    در این بخش قصد داریم به معرفی غذاهای سنتی و خوشمزه تبریز بپردازیم غذاهایی که علاوه بر اینکه بسیار خوش طعمند، به جرات میتوان گفت برای بسیاری از افراد نام آشنا هستند.

    آبگوشت دیزی سنگی
    آبگوشت دیزی سنگی در تبریز به عنوان یک غذای سنتی و معروف است اما فقط به تبریز خلاصه نشده است و در بیشتر شهرهای ایران نیز پخته می شود. اما این را نباید فراموش کرد که آبگوشت های تبریز از لحاظ طعم و مزه یک چیز دیگر است.

    اگر سفری به تبریز داشتید پیشنهاد میکنیم حتما برای یک بار هم که شده این غذای لذیذ و خوشمزه را امتحان کنید. در تهیه آبگوشت از گوشت گوسفندی با استخوان، لپه یا نخود، دنبه، پیاز، آب گوجه فرنگی، نمک، فلفل، مغز لیمو عمانی، رب گوجه فرنگی و سیب زمینی استفاده می گردد.

    دویماج
    یکی دیگر از غذاهای محلی تبریز دویماج می باشد که اغلب برای وعده ی صبحانه سرو می گردد. دویماج به همراه انگور و هندوانه و سبزی خوردن بسیار خوشمزه و دلچسب است. موادیکه در دویماج استفاده می گردد شامل نان خشک، آب یا دوغ، پنیر تبریز، کره و گردوی ریز شده است.
    %D8%AF%D9%88%DB%8C%D9%85%D8%A7%D8%AC.jpg


    دلمه ی برگ مو (یپراخ دولماسی)
    یکی دیگر از غذاهای سنتی و خوشمزه ی آذری ها که معمولا در تابستان بیشتر پخته می شود دلمه برگ مو است که برای تهیه ی آن از برگ درخت انگور، برنج، لپه، بلغور و سبزیجات معطر استفاده می کنند. دلمه هم، مانند کوفته از غذاهای مورد پسند و شناخته شده ی خاورمیانه می باشد اما مواد و طرز پختشان با هم متفاوت است.

    دلمه برگ مو در زبان فارسی با نام (یپراخ دلماسی) معروف است و از کلمه ی ترکی «دلماخ » یعنی پر شدن گرفته شده است. در منطقه ی تبریز علاوه بر دلمه برگ مو، دلمه فلفل دلمه و کدو و گوجه فرنگی نیز درست می کنند که بسیار هم خوشمزه هستند. در سال ٢٠١٧ جمهوری آذربایجان دلمه را در فهرست میراث فرهنگی خود در یونسکو به ثبت رساند.
     

    Zahra_rad

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2019/02/21
    ارسالی ها
    3,789
    امتیاز واکنش
    8,283
    امتیاز
    827
    سن
    21
    محل سکونت
    Shiraz
    قارنی یاریخ یا همان بادمجان شکم پر
    بادمجان شکم پر که در زبان آذری به قارنی یاریخ معروف است. این یک غذای خوشمزه و مورد علاقه ی تبریزیهاست که برای پخت آن از بادمجان، سیر، جعفری، رب، ادویه های مخصوص و گوشت چرخ کرده استفاده می کنند. این غذای لذید معمولا با نان یا ماست و سبزی خوردن و یا ترشی نوش جان می شود.
    %D9%82%D8%A7%D8%B1%D9%86%DB%8C-%DB%8C%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D8%AE.jpg


    قورما شورباسی
    در روزگاران گذشته به خاطر نبودن یخچال مردم برای نگهداری و محافظت از مواد اولیه راهکارهای جالبی داشتند که این راهکارها به خوشمزه شدن غذا کمک بیشتری می کرد. قورما شورباسی نوعی آبگوشت بسیار خوش طعم است که چون گوشت را قورمه می کردند به این نام مشهور شده است.

    برای پختن این غذا از گوشت قورمه شده گوسفند، تخم مرغ، چربی دنبه گوسفند، سیب زمینی، فلفل قرمز، لپه، رب گوجه فرنگی، نمک و زعفران و ادویه های محلی استفاده می کنند. در بعضی مواقع از سبزی محلی به نام کالش نیز در طبخ آن استفاده می کنند.

    کوفته تبریزی
    وقتی اسم تبریز را می شنویم بی شک اولین چیزی که یادمان می آید غذای خوشمزه و لذید کوفته تبریزی می باشد. غذای معروفی که مختص تبریز است اگر چه در دیگر نقاط خاورمیانه هم پخته می شود ولی نوع پخت آن متفاوت با دیگر جاها می باشد.

    در گذشته برای پخت کوفته ی تبریزی گوشت را ابتدا در هاون له می کردند. بعد به آن لپه و سبزیجات اضافه میکردند اما امروزه به جای کوبیدن گوشت آنرا در چرخ گوشت چرخ می کنند.

    از دیگر مواد مورد استفاده لپه و برنج و سبزیجات و گردو و تخم مرغ می باشد. پس از آماده شدن هم با پیاز داغ و زرشک تزیین می کنند. نا گفته نماند به جای گوشت در این غذا می توان از مرغ هم استفاده کرد.


    %DA%A9%D9%88%D9%81%D8%AA%D9%87-%D8%AA%D8%A8%D8%B1%DB%8C%D8%B2%DB%8C.jpg
     

    Zahra_rad

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2019/02/21
    ارسالی ها
    3,789
    امتیاز واکنش
    8,283
    امتیاز
    827
    سن
    21
    محل سکونت
    Shiraz
    برنج کاسه ای آذری
    از غذاهای خوشمزه و محلی می توان به برنج کاسه ای اشاره کرد. البته این غذای بسیار لذیذ را میتوان در برنامه ی رژیم غذایی نیز جای داد و از طعم خوشمزه ی آن نهایت لـ*ـذت را برد مواد لازم برای تهیه ی این غذای خوشمزه و لذید شامل:برنج، ذرت، نخود فرنگی، هویج خردشده، گوشت مرغ، زرشک، خلال بادام، پیاز خرد شده نمک و فلفل و ادویه و روغن می باشد.

    کوکوی لوبیا سبز
    این کوکو نیز از غذاهای خوشمزه است که بیشتر به عنوان پیش غذا و در مراسمات خاص مانند مهمانی های افطاری سرو می شود موادی که در تهیه ی این کوکو بکار می رود عبارت است از گوشت چرخ کرده، هویج، تخم مرغ، پیاز، زعفران و البته لوبیا که ماده ی اصلی این کوکو میباشد. برای تزیین و طعم بهتر می تـوان از زرشک استفاده کرد.

    کوکوی تره تبریز
    کوکوی تره تبریز از غذاهای سنتی آسانی به شمار می رود که زمان کمتری برای آماده شدن نیاز دارد و جزو کوکو های سالم و خوشمزه پرطرفدار می باشد، گاهی مواقع با اضافه کردن گردو و زرشک به این غذا در سفره های مجلسی از آن استفاده می کنند.

    خواص زیادی برای کوکو تره آمده است که یکی از آنها خونساز بودن آن می باشد، برای تهیه این غذای سریع و آسان به کار بردن موادی همچون تخم مرغ، سیب زمینی آب پز، نمک، تره تازه، زردچوبه، روغن و فلفل سیاه نیاز است.


    %DA%A9%D9%88%DA%A9%D9%88%DB%8C-%D8%AA%D8%B1%D9%87-%D8%AA%D8%A8%D8%B1%DB%8C%D8%B2.jpg
     

    برخی موضوعات مشابه

    بالا