- عضویت
- 2015/04/15
- ارسالی ها
- 86,552
- امتیاز واکنش
- 46,640
- امتیاز
- 1,242
در قسمت اول معرفی غذاهای خوشمزه دیار آذربایجان شرقی، با غذاهای هـ*ـوس انگیزی چون خورشت هویج، کوفته تبریزی، دویماج و قایقاناق آشنا شدیم. در گفتار امروز، شما را با ۵ غذای دیگر این سرزمین دیدنی و تاریخی شمال غربی کشورمان آشنا میکنیم. یادتان باشد که خشیل، غذای شب یلدای آذربایجانی ها است و بسیار خوشمزه!
آش ماست خوشمزه آذربایجانی ها
مواد لازم:
برنج را از یک ساعت قبل با مقداری آب و نمک خیس کنید و کنار بگذارید. عدس را بشوئید و به مدت ۵ دقیقه در آب جوش خیس کنید (داخل یک ظرف با درب بسته). در قابلمه ای مناسب با گنجایش کل مواد آش، کمی روغن بریزید و پیاز خلال شده را همراه کمی زردچوبه در آن سرخ کنید تا طلایی رنگ شود.
آب عدس را خالی کنید و آن را به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید. دو لیوان از آب گوشت را به عدس بیافزائید و حرارت زیر قابلمه را کمی زیاد کنید تا آب گوشت بجوشد بعد درب ظرف را بگذارید و یک ساعت صبر کنید تا عدس با حرارت ملایم تقریبا نیم پز شود. طی این یک ساعت، سیب زمینی را نگینی خرد کنید و در مقداری روغن سرخ کنید.
کوفته ریزه را هم آماده کنید، کمی سرخ کنید و کنار بگذارید. بعد از اینکه عدس نیم پز شد، برنج را به عدس اضافه کنید و صبر کنید تا برنج کمی باز شود. یک عدد پیاز باقی مانده را ریز رنده کنید و در یک کاسه، کمی فلفل سیاه و نمک و زردچوبه به آن بیفزائید و همراه سبزی (که بهتر است اسفناج آن کمی بیشتر باشد) و باقیمانده آب گوشت به آش اضافه کنید (دقت کنید که آب داخل آش کم نباشد.
هرجا نیاز به اضافه کردن آب بود، از آب جوش استفاده کنید. حدودا یک ساعت بعد از اضافه کردن سبزی، سیب زمینی های سرخ شده را داخل آش بریزید و چند دقیقه بعد کوفته ریزه ها را داخل آش بیندازید. ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بعد از ریختن کوفته ریزه ها، آش آماده سرو است.
آش ماست خوشمزه آذربایجانی ها
مواد لازم:
- پیاز: ۲ عدد متوسط
- عدس: ۱ لیوان
- برنج: ۱ استکان
- سبزی آش ( تره، جعفری، اسفناج، کمی گشنیز ): ۱ کیلو
- آب گوشت: ۴ لیوان
- کوفته ریزه: ۱۰ – ۱۵ عدد
- سیب زمینی: ۱ عدد متوسط
- ماست: به مقدار لازم
- نمک، فلفل و زرد چوبه: به مقدار لازم
برنج را از یک ساعت قبل با مقداری آب و نمک خیس کنید و کنار بگذارید. عدس را بشوئید و به مدت ۵ دقیقه در آب جوش خیس کنید (داخل یک ظرف با درب بسته). در قابلمه ای مناسب با گنجایش کل مواد آش، کمی روغن بریزید و پیاز خلال شده را همراه کمی زردچوبه در آن سرخ کنید تا طلایی رنگ شود.
آب عدس را خالی کنید و آن را به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید. دو لیوان از آب گوشت را به عدس بیافزائید و حرارت زیر قابلمه را کمی زیاد کنید تا آب گوشت بجوشد بعد درب ظرف را بگذارید و یک ساعت صبر کنید تا عدس با حرارت ملایم تقریبا نیم پز شود. طی این یک ساعت، سیب زمینی را نگینی خرد کنید و در مقداری روغن سرخ کنید.
کوفته ریزه را هم آماده کنید، کمی سرخ کنید و کنار بگذارید. بعد از اینکه عدس نیم پز شد، برنج را به عدس اضافه کنید و صبر کنید تا برنج کمی باز شود. یک عدد پیاز باقی مانده را ریز رنده کنید و در یک کاسه، کمی فلفل سیاه و نمک و زردچوبه به آن بیفزائید و همراه سبزی (که بهتر است اسفناج آن کمی بیشتر باشد) و باقیمانده آب گوشت به آش اضافه کنید (دقت کنید که آب داخل آش کم نباشد.
هرجا نیاز به اضافه کردن آب بود، از آب جوش استفاده کنید. حدودا یک ساعت بعد از اضافه کردن سبزی، سیب زمینی های سرخ شده را داخل آش بریزید و چند دقیقه بعد کوفته ریزه ها را داخل آش بیندازید. ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بعد از ریختن کوفته ریزه ها، آش آماده سرو است.