غذای ایرانی منوی خوشمزه ترین غذاهای محلی اصفهان

Zahra_rad

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2019/02/21
ارسالی ها
3,789
امتیاز واکنش
8,283
امتیاز
827
سن
21
محل سکونت
Shiraz
معرفی انواع غذاهای سنتی اصفهان
شناسنامه هر شهر با نشانه هایی که از خود دارد معرف همگان می باشد؛ هنر، صنایع دستی، اماکن گردشگری و غذاهای محلی همه و همه نماد بسیار مهمی از یک شهر است.


زمانی که بحث از غذاهای محلی به میان می آید بالاخص زمانیکه در مسافرت تشریف دارید لیست بلند بالایی از انواع اقسام غذاهایی که در آشپزخانه نمناک به طور کامل معرفی شدند در اختیار شما قرار می گیرد که بدون شک انتخاب را برایتان سخت می کند غذاهایی که هر کدام به نوبه خود دارای پیشینه ای هستند و برای یک بار تجربه کردن می ارزند.

غذاهای محلی از تنوع بسیار بالایی برخوردارند و مهمتر از همه طعم و مزه بسیار متمایز و منحصر به فردی دارند و این باعث می شود که سفر هر گردشگری لـ*ـذت دو چندان به خود بگیرد.
%D9%BE%D9%84%D9%88-%D9%85%D8%A7%D8%B4-%D9%88-%D9%82%D9%85%D8%B1%DB%8C.jpg



شما کاربران عزیز را با تعدادی از غذاهای محلی و سنتی استان اصفهان از دسر گرفته تا انواع آش ها و غذاهای مختلف آشنا کنیم. جالب است بدانید که به خاطر موقعیت اقلیمی و جغرافیایی از گذشته تا به امروز طیف وسیعی از مواد غذایی اولیه متعلق به اصفهان بوده است.

اگر نیم نگاهی به لیست غذاهای محلی این شهر بیاندازید وجه مشترکی بین اکثرشان خواهید یافت و جالب تر اینکه ناگفته نماند گوشت جزو مواد اولیه اصلی غذاهای اصفهانی به شمار می رود.

مطمئنا شما هم جزو همان افرادی هستید که از بین تمام غذاهای اصفهان نام بریانی، بیشتر از همه به گوشتان خورده است اما باید بدانید که غذاهای محلی اصفهان تنها بریانی ختم نمی شود و تنوع غذایی به قدری در این شهر تاریخی بالا است که انتخاب را برای هر گردشگری دشوار می کند پس اگر علاقه مند به شناخت این غذا های سنتی خوشمزه هستید با ما همراه باشید.
 
  • پیشنهادات
  • Zahra_rad

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2019/02/21
    ارسالی ها
    3,789
    امتیاز واکنش
    8,283
    امتیاز
    827
    سن
    21
    محل سکونت
    Shiraz
    دسرهای معروف و سنتی شهر اصفهان
    در ابتدای این منو قصد داریم به معرفی دسر های خوشمزه شهر اصفهان بپردازیم این دسرها شامل گوشفیل یا باقلوا با دوغ، شله بریان زیره، کاچی هفت دخترون یا همان بی بی حور و خورش ماست می باشد که هر کدام به نوبه خود بسیار لذیذ و دلچسب هستند.

    دسر گوشفیل یا باقلوا با دوغ
    گوشفیل از آن دسته شیرینی جات مخصوص اصفهانی ها می باشد که بسیار پر طرفدار است و همیشه در ماه رمضان نیز در کنار زولبیا و بامیه به فروش میرسد، در تهیه شیرینی دسر خوشمزه تخم مرغ، ماست، آرد، زعفران دیده شده به کار می رود. زمانی که گوشفیل ها داخل روغن داغ سرخ شدند بلافاصله آنها را داخل شربت مخصوص غلیظی می ریزند تا شربت حسابی به خورد گوشفیل ها برود.

    نکته جالب و عجیبی که وجود دارد این است که این شیرینی خوشمزه به همراه دوغ خورده می شود چرا که مردم اصفهان بر این باورند که این دو که طبع سرد و گرمی دارند مکمل هم می باشند.

    آنها به همین ترتیب باقلوا را نیز با دوغ میل می کنند اگر شما نیز مایل به تجربه کردن این طعم متفاوت هستید حتماً در سفری که به اصفهان دارید برای یکبار هم که شده خوردن آن را امتحان کنید.

    %D8%AF%D8%B3%D8%B1-%DA%AF%D9%88%D8%B4%D9%81%DB%8C%D9%84.jpg

    شله بریان زیره
    همانطور که میدانید زیره از محبوب ترین ادویه های بیشتر نقاط ایران می باشد که در اصفهان نیز در حوزه طبخ غذا قدمت بسیار زیادی دارد. شله بریان زیره که اصلی ترین جزء آن زیره می باشد غذایی حلیم مانند می باشد که طعمی شبیه به کاچی دارد و به عنوان دسر در سفره خانه ها به فروش میرسد اما باید بدانید که به خاطر قدیمی بودن به راحتی در تمام رستورانها در دسترس نمی باشد. در پخت این دسر و غذای خوشمزه از گوشت گوسفندی، زیره، برنج نیم دانه، نمک، پیاز و سایر ادویه ها به کار بـرده می شود.
     

    Zahra_rad

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2019/02/21
    ارسالی ها
    3,789
    امتیاز واکنش
    8,283
    امتیاز
    827
    سن
    21
    محل سکونت
    Shiraz
    دسر خورش ماست
    از پرطرفدارترین دسر های اصفهان، خورش ماست می باشد که به دسر سنتی و اشرافی معروف است. ظاهر این خورش بسیار متفاوت با خورش های دیگر است.

    در این دسر از تخم مرغ، ماست چکیده، خلال پوست پرتقال، مرغ، زعفران، زرشک، زردچوبه و شکر به کار بـرده می شود و طعمی با ترکیب ترشی و شیرینی داشته و رنگ آن زرد می باشد که در مطلب " طرز تهیه خورش ماست اصفهانی اصیل و خوشمزه " دستور پخت صحیح آن را گفته ایم.
    %D8%AF%D8%B3%D8%B1-%D8%AE%D9%88%D8%B1%D8%B4-%D9%85%D8%A7%D8%B3%D8%AA.jpg


    کاچی دختران یا بی بی حور
    این دسر خوشمزه از پسته، آرد گندم، گلاب و مغز بادام تهیه شده و بافت بسیار نرم و لطیفی همچون فرنی دارد. این دسر لذیذ در اکثر شهرهای کشور بالاخص اصفهان طبخ می شود. شاید برایتان جالب باشد که دلیل نامگذاری این دسر را بدانید در واقع نام این کاچی از یک مراسم برداشته شده است مراسمی که در آن کاچی با حضور هفت دختر طبخ می شده و تاریخچه افسانه ای دارد.

    در زمان های قدیم دختری بسیار فقیر که هر روز به خاطر ترس از نامادری برای ریسیدن پنبه و چرای گاوها می رفت پسر پادشاه را درگیر عشق خود می کند اما از بخت بد خانواده این پسر با این وصلت به شدت مخالفت می کنند و به همین دلیل این دختر برای حل مشکلش نذر می کند کاچی بپزد و از آنجایی که اصفهانی ها معتقدند که نباید چشم آسمان به این کاچی بخورد بنابراین دور از چشم مردان چخته شده و خارج از خانه و بین افراد غریبه پخش نمی شود.

    %DA%A9%D8%A7%DA%86%DB%8C-%D8%AF%D8%AE%D8%AA%D8%B1%D8%A7%D9%86.jpg
     

    Zahra_rad

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2019/02/21
    ارسالی ها
    3,789
    امتیاز واکنش
    8,283
    امتیاز
    827
    سن
    21
    محل سکونت
    Shiraz
    معرفی آش های سنتی و خوشمزه اصفهان
    آش سماق به خاطر به کار بردن سماق خشک طعم بسیار متفاوتی نسبت به آش های دیگر دارد. این آش را هم با برنج نیم دانه و هم با آرد می توان طبخ کرد و از جمله آش های سنتی پرطرفدار در اصفهان می باشد.

    آش اوماج چغندر
    آش اوماج چغندر یکی از قدیمی ترین و ساده ترین خوراک های استان اصفهان می باشد که با استفاده از موادی همچون آب، نمک، آرد، چغندر و سرکه تهیه می شود. اصلی ترین ماده این غذا چغندر می باشد، ناگفته نماند که برای گرفتن طعم بهتری در این آش می توانید از نعنا هم استفاده کنید. شما با تهیه این آش رنگ و طعم بسیار منحصر به فردی تجربه خواهید کرد.

    آش شوربای سبزی
    یکی دیگر از آش های سنتی اصفهان که البته در اقصی نقاط ایران طرفداران زیادی دارد آش شوربای سبزی می باشد. تفاوت فاحشی که بین این شوربای سنتی و شوربا های دیگر وجود دارد این است که داخل این شوربا کوفته های کوچکی از گوشت چرخ کرده استفاده شده است که باعث شده متمایز از دیگر شوربا به نظر بیاید و طعم و عطر لذیذی به خود بگیرد. به جرات میتوان گفت که این آش از آن دسته غذاهایی است که دسترسی به آن بسیار راحت است و می توانید در اکثر سفره خانه های قدیمی آنرا تهیه و سرو کنید.


    %D8%A2%D8%B4-%D8%B4%D9%88%D8%B1%D8%A8%D8%A7%DB%8C-%D8%B3%D8%A8%D8%B2%DB%8C.jpg
     

    Zahra_rad

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2019/02/21
    ارسالی ها
    3,789
    امتیاز واکنش
    8,283
    امتیاز
    827
    سن
    21
    محل سکونت
    Shiraz
    آش عوماج یا اوماج
    آش اوماج از دیگر آش های سنتی اصفهان می باشد که ترک زبانان به آن عوماج نیز می گویند. طبخ این غذا در شهرهای ترک زبان مثل اردبیل، تبریز و همدان بسیار رایج است. این آش را معمولاً به جای اینکه با کشک بخورند با ماست میل می کنند. مواد تشکیل دهنده آش اوماج حبوبات، اسفناج، زردچوبه، آب، ادویه جات معطر، آرد سفید و پیاز می باشد.

    آش حلیم شیر
    آش حلیم شیر غذایی در سفره صبحانه اکثر ایرانیان بالاخص سفره مردم خوش ذوق اصفهان سرو می شود. جدا از غذاهای حلیمی اصفهانی طعم و مزه ای که این حلیم دارد قابل قیاس با هیچ کدام از آن ها نیست.

    این غذا در گروه غذاهای پر کالری و دیرهضم قرار دارد چراکه در پخت آن از سر سـ*ـینه، گردن و دنده گوسفند استفاده می شود به خاطر همین دارای چربی زیادی می باشد. پیشنهاد می کنیم برای یکبار هم که شده این حلیمه خوشمزه را در یک وعده صبحانه در اصفهان بچشید مطمئن باشید که پشیمان نخواهید شد.


    %D8%A2%D8%B4-%D8%AD%D9%84%DB%8C%D9%85-%D8%B4%DB%8C%D8%B1.jpg
     

    Zahra_rad

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2019/02/21
    ارسالی ها
    3,789
    امتیاز واکنش
    8,283
    امتیاز
    827
    سن
    21
    محل سکونت
    Shiraz
    لیست غذاهای محلی و سنتی اصفهان
    حالا نوبت به معرفی غذاهای سنتی اصفهان می رسد، غذاهایی که تجربه چشیدن طعم آنها حداقل برای یک بار بسیار توصیه می شود چراکه این غذاها به خاطر مواد اولیه خاص و منحصر به فرد شما را نمک گیر خواهد کرد و لـ*ـذت سفر را برایتان دوچندان می کند. با همراهی این بخش از نمناک از شما کاربران گرامی دعوت می شود با غذاهای سنتی اصفهان بیشتر آشنا شوید.

    پلو ماش و قمری
    پلو ماش و قمری از غذاهای محبوب اصفهانی می باشد که به راحتی در رستورانها یافت نمی شود و چنانچه قصد تجربه کردن طعم متفاوت آن را دارید بهتر است با کترینگ های اصفهان تماسی بگیرید و از وجود آن اطلاعی پیدا کنید و یا اینکه می توانید میهمان مردم خونگرم اصفهان شوید. در تهیه این غذای خوشمزه و منحصر به فرد از گوشت گوسفندی، ماش، سبزی های پلویی، پیاز و ادویه های متنوع به کار بـرده می شود.

    بریانی
    از معروفترین غذاهای محلی اصفهان که طرز تهیه آن هم در آشپزخانه نمناک با عنوان " ساده ترین روش پخت بریانی” به بهترین شکل آموزش داده شده است میتوان به بریانی اشاره کرد همه گردشگران قبل از این که به اصفهان برسند خودشان را برای بریانی های لذیذ اصفهان آماده می کنند چرا که کمتر کسی پیدا می شود که اصفهان برود و از بریانی های آن امتحان نکند.

    این غذا به قدری محبوب است که نه تنها اصفهانی ها بلکه کل مردم ایران با آن آشنا هستند. این غذا با موادی همچون گوشت، پیاز، نعنا خشک، کشک، دارچین، روغن و زعفران تهیه می شود که در اصفهان همراه با کمی جگر سفید چرخ شده و آبگوشت و همچنین نان سنگک، دوغ خنک و ریحان سرو میشود.


    %D8%A8%D8%B1%DB%8C%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%A7%D8%B5%D9%81%D9%87%D8%A7%D9%86%DB%8C.jpg
     

    Zahra_rad

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2019/02/21
    ارسالی ها
    3,789
    امتیاز واکنش
    8,283
    امتیاز
    827
    سن
    21
    محل سکونت
    Shiraz
    کله جوش
    کله جوش غذای معروف اما ساده ای است که در عین سادگی بسیار خوشمزه و لذیذ است. ایلات قشقایی حوالی اصفهان اولین کسانی بودند که این غذا را میل کردند. در اصفهان رقابت تنگاتنگی بین کله جوش و کشک بادمجان از لحاظ فروش وجود دارد و به راحتی می توان از هر رستوران یا سفره خانه ها بالاخص سفره خانه های اطراف میدان نقش جهان آن را تهیه کرد.

    تاس کباب
    به جرأت می توان گفت ده ها دستور پخت برای تاس کباب وجود دارد. غذایی که در سفره خانه های شهر های مختلف بالاخص اصفهان به وفور یافت می شود که از قرار معلوم پدربزرگ تاس کباب های امروزی نیز اصالتاً اصفهانی بوده است.

    برای پخت تاس کباب های اصیل اصفهانی از پیاز، گوشت گوسفندی، هویج، روغن، سیب زمینی، به، نمک، فلفل و دیگر ادویه ها به کار بـرده می شود و چنانچه تاس کبابی که شما تهیه کرده اید این مواد را داشته باشد یعنی اینکه یک تاس کباب اصیل اصفهانی تهیه کرده اید. این غذا به راحتی در سفره خانه های سنتی اصفهان یافت می شود.

    %D8%AA%D8%A7%D8%B3-%DA%A9%D8%A8%D8%A7%D8%A8.jpg

    به پلو اصفهانی
    به پلو یکی دیگر از غذاهای سنتی و محلی اصفهان است که در دید بسیاری از گردشگران یک غذای عجیب و غریب به نظر می رسد. غذایی که با ذائقه هر کسی سازگار نیست البته طرفداران بسیار زیادی را نیز به خود اختصاص داده است.

    ناگفته نماند که تمام غذاهای محلی اصفهان حداقل ارزش یک بار امتحان کردن را دارند. موادی که در به پلو اصفهانی استفاده می شود گوشت، آلو، برنج آماده و زعفران می باشد این نکته را نیز متذکر شویم که به پلو دستور پخت پیچیده ای ندارد.
     

    Zahra_rad

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2019/02/21
    ارسالی ها
    3,789
    امتیاز واکنش
    8,283
    امتیاز
    827
    سن
    21
    محل سکونت
    Shiraz
    یخمه ترش
    یخمه ترش از آن دسته غذاهای سنتی بسیار قدیمی اصفهان به شمار می رود که در آستانه فراموشی و انقراض قرار دارد. تهیه و پخت این غذا نسبت به غذاهای دیگر کمی پر زحمت است و در تهیه آن برنج، آلو، گوشت گوسفندی، شکر یا شیره خرما، برگه زردآلو، زردچوبه، به و آب به کار بـرده می شوند.

    %DB%8C%D8%AE%D9%85%D9%87-%D8%AA%D8%B1%D8%B4.jpg



    کوکو قندی
    کوکو قندی از جمله غذاهای سنتی اصفهان می باشد که این روزها کمتر طبخ می شود ولی همین غذا در زمان های گذشته طرفداران بسیار زیادی داشت و عطر آن همیشه در خانه ها پیچیده می شد. مشخصه اصلی این غذا طعم شیرین آن است. برای تهیه و پخت این غذا موادی همچون تخم مرغ، گلاب، سیب زمینی، زعفران، شکر و جوهر لیمو مورد نیاز است.
     

    Zahra_rad

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2019/02/21
    ارسالی ها
    3,789
    امتیاز واکنش
    8,283
    امتیاز
    827
    سن
    21
    محل سکونت
    Shiraz
    کباب مشتی یا کباب زردک اصفهان
    کباب مشتی را باید به عنوان یکی از اصیل ترین غذاهای محلی اصفهان شناخت. ممکن است همین که اسم کباب زردک به گوشتان خورد یاد کباب های رایج بیوفتید اما بهتر است بدانید که کباب زردک اصفهانی طعم بسیار متفاوت و شیرینی دارد و ظاهر آن شبیه به کتلت معروف ایرانی می باشد. طرز تهیه ی آن در " طرز تهیه کباب زردک با طعم ملس ترش و شیرین " قدم به قدم آموزش داده شده است.

    ناگفته نماند که زردک همان هویج معروف میباشد البته با این تفاوت که زمان برداشت آن در فصل زمستان می باشد چنانچه قصد پختن کباب زردک را داشتید و قادر به تهیه زردک نبودید می توانید به جای آن از هویج خام استفاده کنید.

    این غذا برعکس غذاهای دیگر به راحتی یافت نمی شود و شما می توانید برای تهیه آن به کترینگ ها رستوران های قدیمی اصفهان مراجعه کنید.

    %DA%A9%D8%A8%D8%A7%D8%A8-%D8%B2%D8%B1%D8%AF%DA%A9-%D8%A7%D8%B5%D9%81%D9%87%D8%A7%D9%86.jpg

    قیمه ریزه
    از معدود غذاهای محلی اصفهان که محبوبیتش فقط محدود به اصفهان می باشد قیمه ریزه نام دارد. تشابه اصلی که بین قیمه ریزه و قیمه معروف ایرانی وجود دارد در مایع رب و پیاز داغ به کار رفته در آنها است. در تهیه و پخت این غذا موادی چون آرد نخودچی، گوشت گردن یا سردست، نمک، نعنا خشک وسایر ادویه ها به کار می رود.

    برای اینکه طعم این غذای خوشمزه را بچشید پیشنهاد می کنیم سری به حوالی پایین شهر و مناطق قدیمی تر اصفهان بزنید چرا که امروزه بسیاری از جوانان اصفهانی از وجود چنین غذاهایی اطلاعی ندارند بنابراین مطمئنا از پخت و فروش آن نیز غافل خواهند ماند.
     

    Zahra_rad

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2019/02/21
    ارسالی ها
    3,789
    امتیاز واکنش
    8,283
    امتیاز
    827
    سن
    21
    محل سکونت
    Shiraz
    نخود آب
    از دیگر غذاهای سنتی اصفهان می توان به نخود آب اشاره کرد. از آنجایی که نخود دارای طبع گرم و خشکی می باشد. در فصول سرد سال در اکثر رستوران ها غذاهایی مثل نخودآب که مواد اولیه آن ها نخود یا سایر حبوبات است سرو میشود.

    در پخت این غذا از موادی مثل پیاز، نخود، روغن نمک و فلفل و آرد گندم سبوس دار استفاده می شود. این خوراک مقوی و لذیذ بیشتر در سفره خانه های سنتی اصفهان یافت می شود. جالب است بدانید خوردن این غذا در روزهای سرد باعث تقویت سیستم ایمنی بدن تقویت می شود.

    %D9%86%D8%AE%D9%88%D8%AF-%D8%A2%D8%A8.jpg

    کوفته شوید باقالی
    کوفته شوید باقالی یکی از غذاهای سنتی پرطرفداری می باشد که طرز پختی همچون سایر کوفته ها دارد و با روش متفاوتی تهیه نمی شود بنابراین چنانچه با روش پخت کوفته های رایج آشنا هستید بنابراین کوفته شوید باقالی را نیز به به همان منوال می توانید طبخ کنید.
     

    برخی موضوعات مشابه

    پاسخ ها
    0
    بازدیدها
    132
    بالا