سیبزمینی امروزه جز چهار غذای محبوب و پرمصرف جهان به شمار میرود. سرخپوستان اینکایی در کشور پرو و حدود هشت هزار سال پیش، اولین مردمانی بودند که سیبزمینی را کشت کردند. در سال ۱۵۲۶ میلادی، فاتحان اسپانیایی پس از تصرف کشور پرو به مزه بسیار خوب سیبزمینی پی بردند و آن را به اروپا آوردند. خانوادهای در اسپانیا به نام باسک جز اولین نفراتی بودند که این گیاه را در اروپا کشت کردند.
سر آرتور رالی، اولین فردی بود که سیبزمینی را وارد کشور ایرلند کرد. اروپاییان به این نتیجه رسیدند که کشت سیبزمینی بسیار راحتتر از سایر گیاهان و غلات است و این مسئله سبب محبوبیت کشت این گیاه در قاره سبز شد. در سال ۱۸۴۰ میلادی، بیماری فراگیری باعث شد که قسمت زیادی از محصولات سیبزمینی در قاره اروپا از بین رود. طبقه کارگر در ایرلند بسیار به سیبزمینی وابسته بود و پس از نابودی این محصول بسیاری از ایرلندیها به آمریکا مهاجرت کردند. در این قحطی و درنتیجه آنکه نابودی سیبزمینیها بود بیش از یکمیلیون نفر در اروپا جان خود را از دست دادند.
سیبزمینی از سال ۱۶۲۱ میلادی وارد مستعمرات کشورهای اروپایی شد. اولین مزرعه بزرگ سیبزمینی در سال ۱۷۱۹ میلادی و توسط برخی از مهاجران ایرلندی به وجود آمد. بین سالهای ۱۸۹۷ الی ۱۸۹۸ میلادی، عده زیادی برای یافتن طلا به آلاسکا میرفتند. در آن زمان سیبزمینی ارزش طلا را در آن منطقه داشت و خیلیها با طلای کشفشده خود سیبزمینی میخریدند.
در سال ۱۹۹۵ میلادی، سیبزمینی اولین گیاهی بود که در فضا پرورش داده شد. این طرح توسط ناسا و دانشگاه مدیسون به اجرا گذاشته شد. سیبزمینی سرخشده اولین بار توسط رئیسجمهور وقت آمریکا، توماس جفرسون در کاخ سفید مورداستفاده قرار گرفت. اولین بار آشپز فرانسوی به نام کولینت که در دربار پادشاه فرانسه کار میکرد این نوع از سیبزمینی را ابداع کرد. شاه فرانسه از این نوع سیبزمینی بهشدت خوشش آمد و به غذای محبوب او تبدیل شد. چیپس سیبزمینی امروزه به یکی از محبوبترین خوراکیهای جهان تبدیلشده است