دستور پخت طرزتهیه ژیگوی فرانسوی

  • شروع کننده موضوع Mårzï¥ē
  • بازدیدها 97
  • پاسخ ها 1
  • تاریخ شروع

Mårzï¥ē

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2016/07/18
ارسالی ها
10,419
امتیاز واکنش
37,579
امتیاز
1,051
محل سکونت
TehRan
‌ ژیگوی فرانسوی؛ با دو شیوه و طعم متفاوت
خوراک ژیگو، غذایی گوشتی است که از گوشت گوسفند یا گوساله جوان تهیه می‌شود. ژیگو را با نمک، سبزی معطر و سیر طبخ می‌کنند.


مواد لازم:
گوشت ران گوسفند یا گوساله: ۱ عدد
نعنا و ترخون: به مقدار لازم
سیر: ۱۰ حبه
سیب زمینی: ۳ عدد
پیاز: ۲ عدد
رب گوجه فرنگی: ۳ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل: به مقدار لازم
طرز تهیه: شیوه اول:
- ابتدا استخوان ران را خارج کرده، چربی‌های اضافی روی گوشت را با چاقو جدا کرده و دور می‌اندازیم.
- با نوک چاقو سوراخ‌هایی داخل گوشت ایجاد می‌کنیم و داخل هر کدام از سوراخ‌ها ۱ عدد سیر و مقداری ترخون و نعنا قرار می‌دهیم.
- داخل قابلمه مقداری روغن ریخته و روی حرارت متوسط گاز قرار می‌دهیم تا داغ شود. روغنی که ژیگو را در آن سرخ می‌کنیم بهتر است کره آب شده یا روغن زیتون بدون بو باشد.
- سپس گوشت را با روغن داغ درون قابلمه، تا اندازه‌ای تفت می‌دهیم که رنگ گوشت تغییر کند.
- پیاز خلالی خرد شده، رب گوجه فرنگی و ۴ لیوان آب را به گوشت اضافه کرده و بعد از به جوش آمدن حرارت گاز را کم می‌کنیم تا ژیگو پخته شده و آب غذا تمام شود.
- ژیگوی آماده شده را در ظرف مناسب گذاشته، با چاقو به صورت رولت‌های باریک برش زده و سس باقی مانده را روی آن می‌ریزیم.
- سیب زمینی را بصورت خلالی خرد کرده و همراه سیر خرد شده سرخ می‌کنیم، سپس دور ژیگوی آماده شده چیده، سرو می‌کنیم.


شیوه دوم:
- ابتدا استخوان ران را خارج کرده، چربی‌های اضافی روی گوشت را با چاقو جدا کرده و دور می‌اندازیم.
- با نوک چاقو سوراخ‌هایی داخل گوشت ایجاد می‌کنیم و داخل هر کدام از سوراخ‌ها ۱ عدد سیر و مقداری ترخون و نعنا قرار می‌دهیم.
- برای تهیه ژیگوی فرانسوی در فر، ابتدا فر را با دمای ۱۶۰ درجه سانتیگراد روشن می‌کنیم.
- سیب زمینی‌ها را به صورت خلالی یا مکعب‌های درشت خرد می‌کنیم.
- کف سینی فر را چرب کرده، سیب زمینی و چند سیر با پوست را داخل سییی ریخته و پخش می‌کنیم.
- گوشت را روی سیب زمینی‌ها قرارمی دهیم.
- روی گوشت را با کره یا روغن زیتون خوب چرب می‌کنیم و رویش نمک و فلفل می‌پاشیم.
- ۲ لیوان آب داخل سینی فر ریخته، به مدت ۳-۲ ساعت داخل فر قرار می‌دهیم تا گوشت پخته شود.
- ژیگوی آماده شده را در ظرف مناسب گذاشته، با چاقو به صورت رولت‌های باریک برش زده، در انتها عصاره‌ای را که ته سینی باقی مانده است رویش ریخته و سرو می‌کنیم.
نکته:
- می‌توانیم بسته به ذائقه، مقدار سیر را کم یا زیاد کنیم. بدون سیر ژیگو خوش طعم نخواهد شد.
- گوشت ژیگو باید نرم و از ران گوساله یا گوسفند جوان باشد.
 
  • لایک
واکنش ها: Diba
  • پیشنهادات
  • Diba

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2015/04/15
    ارسالی ها
    86,552
    امتیاز واکنش
    46,640
    امتیاز
    1,242
    مراحل طرز تهیه ژیگوی فرانسوی :
    مرحله اول: سیرها را پوست گرفته و نعنا و آویشن را از ساقه جدا می کنیم سپس ۸ حبه سیر را از وسط به دو نیم تقسیم کرده و با سبزی و نمک و فلفل ترکیب می کنیم.

    مرحله دوم: گوشت را تمیز کرده و چربی آن را جدا می کنیم. رو و زیر گوشت را با چاقو حفره های عمیق ایجاد می کنیم.

    مرحله سوم: داخل حفره هایی که ایجاد کردیم را با کره و سبزی و سیر ترکیب شده پر می کنیم.


    مرحله چهارم: پیاز را خلالی خرد کرده و در سینی فر می ریزیم. روی سطح گوشت را کره و نمک می مالیم و در سینی فر چرب شده قرار می دهیم.

    مرحله پنجم: روی گوشت مقداری آویشن و نعنا می گذاریم.

    مرحله ششم: ۲ پیمانه آب کف سینی فر می ریزیم و آن را در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۱.۵ ساعت قرار می دهیم تا گوشت بپزد. در این مدت زمان می توانیم هر از گاهی سطح گوشت را با کره چرب کنیم.

    مرحله هفتم: هویج و سیب زمینی و لوبیا سبز را خرد کرده و با کره تفت می دهیم و نیم پز می کنیم.

    مرحله هشتم: سبزیجات نیم پز شده و فلفل دلمه ای و باقی سیر را در نیم ساعت آخر پخت به سینی فر حاوی گوشت اضافه می کنیم تا در فر کامل بپزند.

    مرحله نهم: توجه کنید که در سینی باید مقداری آب به عنوان سس باقی بماند اگر آب آن خشک شده به آن آبجوش اضافه کنید.

    مرحله دهم: چاقو را در گوشت فرو کنید اگر راحت فرو رفت و وقتی خارج کردیم خون گوشت روی آن باقی نماند گوشت پخته است.

    مرحله یازدهم: ۳ دقیقه گریل بالا را روشن می کنیم تا سطح گوشت برشته شود.

    ژیگوی فرانسوی لذیذ ما آماده است. در دیس گذاشته و برش ورقه ای بزنید و از سبزیجات کنار آن قرار دهید. نوش جان!

    طرز تهیه ژیگو فرانسوی در منزل


    نکات مهم :
    • این غذای فرانسوی را بدون فر نیز می توان تهیه کرد.
    • گوشت تازه و مناسب در پخت این غذا بسیار تاثیر دارد.
    • می توان بعد از گذاشتن کره و سبزیجات در حفره های گوشت، آن را با نخ و سوزن مخصوص آشپزی دوخت تا مواد بیرون نریزند.
    • اگر از گوشت گوساله استفاده می کنیم حدودا ۱ ساعت به زمان پخت اضافه می شود.
    • می توانید از هر نوع سبزیجات در پخت ژیگو استفاده کنید.
    • می توان سبزیجات را از اول همراه گوشت داخل فر گذاشت.
     

    برخی موضوعات مشابه

    بالا