طرزتهیه خورشت کنگر

  • شروع کننده موضوع Diba
  • بازدیدها 417
  • پاسخ ها 4
  • تاریخ شروع

Diba

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2015/04/15
ارسالی ها
86,552
امتیاز واکنش
46,640
امتیاز
1,242
طبخ خورش کنگر به دو روش ممکن است، هم با رب و هم با نعناع و جعفری مانند خورش کرفس طبخ می کنند. در این بخش نحوه طبخ خورش کنگر با رب را تقدیم می کنیم. در ضمن شما می توانید با گوشت گوسفند هم آن را طبخ کنید که در این صورت ابتدا گوشت را بپزید و بعد کنگر را اضافه کنید.

مواد لازم:
  • کنگر ۱ کیلوگرم
  • مرغ ۴ تکه
  • پیاز ۱ عدد
  • رب گوجه ۱ قاشق سوپ خوری
  • روغن ۶ قاشق سوپ خوری
  • آب ۲ لیوان
  • آب غوره ۲ قاشق سوپ خوری
  • نمک، فلفل به میزان لازم
  • زرد چوبه به میزان لازم

841522_899.jpg


طرز تهیه:
1 - ابتدا کنگر را با دقت پاک کنید و تیغ های آن را جدا کنید و مغز آن را کنار بگذارید. دقت کنید تیغ در دستتان نرود.

2-سپس کنگر را با آب بشویید ( ماده ضدعفونی کننده نمی خواهد )

3- پیاز را نگینی خرد کرده در روغن تفت دهید. سپس کنگر را به آن اضافه کنید و تفت بدهید. سپس در قابلمه را بگذارید تا کمی بپزد.

4- مرغ را شسته و به تکه های دلخواه برش دهید. در کمی روغن تفت داده به کنگر اضافه کنید. نمک و فلفل و زرچوبه را هم بریزید.

5- رب را با کمی آب و نمک و آبغوره رقیق کنید و به مواد اضافه کنید. اجازه دهید خورش جا بیفتد.

6-خورش را با برنج سرو کنید. نوش جان!

سلامتی خورش کنگر :

بهار فصل کنگر است و در واقع یکی از نوبرانه های بهار است. کنگر گیاهی است خودرو که خاصیت آنتی اکسیدانی قابل قبولی دارد و برای کاهش کلسترول مناسب است

اشتها آور است و به هضم غذا کمک می کند. برای نارسایی کبد هم مؤثر است ؛ البته کسانی که سنگ کیسه صفرا دارند نباید آن را مصرف کنند چون محرک انقباض کیسه صفراست .کنگر گرم و خشک است برای همین با ماست آن را می خورند!

در هنگام پاک کردن کنگر دقت کنید چون دارای تیغ های ریز است . باید با دقت تیغ ها را جدا و مغز آن را استفاده کنید.

خواص کنگر:

کنگر گرم و خشک می باشد.
 
  • پیشنهادات
  • *فریال*

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    1970/01/01
    ارسالی ها
    7,020
    امتیاز واکنش
    7,770
    امتیاز
    465
    محل سکونت
    لارستان
    مواد لازم:


    کنگر .... 2 کیلو
    گوشت خورشتی(ترجیحا گوسفندی) .... 1 کیلو
    نعنا و جعفری .... 500 گرم(جعفری ... 350/ ننعنا ... 150)
    پیاز متوسط .... 2 عدد
    زعفران آب زده .... 2 ق غ
    نمک و فلفل و زردچوبه
    آب لیمو یا آب نارنج .... 3 ق غ


    طرز تهیه:

    1 - پیاز را خلالی خرد کرده و در روغن تفت میدهیم . سپس گوشت خورشتی را به پیاز اضافه کرده تفت میدهیم تا آب گوشت کشیده شود .کمی زردچوبه و فلفل به آن زده و به همراه 4 لیوان آب قرار دهید تا بپزد .

    2 - کنگررا پاک کنید (دقت کنید که کنگر بسیار تیغ دارد پس مراقب باشید که دستتان آسیب نبیند ) سپس تمیز کنگر را شسته و چند بار آب آن را عوض کنید تا اگر داخل بافت آن گل و خاک است خارج شود .

    3 - کنگرها را به اندازه دو بند انگشت خرد کرده و در روغن تفت دهید . سپس در همان روغن نعنا و جعفری خرد شده را تفت داده و کنار بگذارید .

    4 - پس از 40 دقیقه که گوشت نیم پز شد کنگر و نعنا و جعفری را به خورشت اضافه کرده و نمک و آب لیمو یا نارنج به خورشت بزنید و 30 دقیقه روی حرارت ملایم قرار داده تا خورشت جا بیفتد یا به اصطلاح قدیمی ها تنگ آب شود .

    5 - کمی قبل از اینکه خورشت را از روی حرارت بر دارید زعفران آب زده را به به آن افزوده و خورشت شما آماده سرو است .

    نکات :

    1 - در بعضی از دستورات از نعنا و جعفری در این خورشت استفاده نشده است . و فقط از کنگر استفاده کرده اند که البته با نعنا و جعفری خوشمزه تر میشود . در صورتی که از کنگر بدون نعنا و جعفری استفاده نمایید مقدار آن را اضافه نمایید .

    2 - در بعضی از دستورات از 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی نیز در این خورشت استفاده می کنند .
     

    samanamanati

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/11/06
    ارسالی ها
    45
    امتیاز واکنش
    11
    امتیاز
    31
    سن
    39
    محل سکونت
    Tehran
    اینم یه دستور متفاوت تر

    طرز تهیه خورش کنگر
    Please, ورود or عضویت to view URLs content!


    مواد لازم خورش کنگر
    • کنگره ۶۰۰ گرم
    • نعنا ۵۰ گرم
    • جعفری ۱۵۰ گرم
    • پیاز متوسط ۲ عدد
    • لیمو عمانی ۲ عدد
    • گوشت خورشتی ۴۰۰ گرم
    • رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
    • روغن مایع به اندازه کافی
    • نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی
    دستور پخت
    طرز تهیه خورش کنگر
    ابتدا پیازها را به صورت نگینی ریز خرد کنید سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن مایع داخل آن بریزید. کمی صبر کنید تا روغن داغ شود سپس پیاز خرد شده را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا پیاز نرم و شفاف شود.
    پس از اینکه پیاز نرم شد مقداری زردچوبه به آن اضافه کنید و تفت دادن را تا زمانی ادامه دهید که پیاز و زردچوبه یکدست شوند. در همین حین گوشت را پس از شست و شو به صورت خورشتی ( مانند خورشت قورمه سبزی) خرد کنید و به قابلمه اضافه کنید.
    مخلوط گوشت و پیاز را به خوبی تفت دهید تا گوشت به طور کامل سرخ شود و تغییر رنگ دهد. در مرحله بعد رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و چند دقیقه دیگر تفت دادن را ادامه دهید تا رب گوجه فرنگی هم سرخ شود.

    پس از اینکه رب گوجه فرنگی را به خوبی تفت دادید چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید گوشت با حرارت ملایم بپزد. در مرحله بعدی کنگر را پس از تمیز کردن بشویید و آبکشی کنید سپس به اندازه دلخواه خرد کنید.

    در ادامه نعنا و جعفری را به صورت ساطوری ریز خرد کنید سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل آن بریزید پس از اینکه روغن داغ شد کنگر را به همراه نعنا و جعفری داخل تابه بریزید و تفت دهید.

    پس از اینکه سبزیجات را کمی سرخ کردید آنها از روی حرارت کنار بگذارید. در مرحله بعد پس از اینکه گوشت نیم پز شد مخلوط کنگر ، نعنا و جعفری سرخ شده را به قابلمه خورشت اضافه کنید. در مرحله بعدی لیمو عمانی ها را با یک چنگال سوراخ کنید.

    سپس به مدت ۳۰ دقیقه درون یک لیوان آب قرار دهید تا تلخی لیمو عمانی گرفته شود. یک ساعت مانده به پایان پخت خورش ، لیمو عمانی ها را به همراه مقداری نمک و فلفل سیاه به خورش اضافه کنید و اجازه دهید خورش با حرارت بسیار ملایم جا بیفتد.

    در پایان پخت خورش طعم آنرا بچشید و در صورتی که طعم ترش آن کم بود می توانید مقداری آبغوره یا آبلیمو به آن اضافه کنید. پس اینکه خورش به خوبی روغن انداخت و به طور کامل آماده شد آن را به همراه برنج سرو کنید.
    منبع :
    Please, ورود or عضویت to view URLs content!
     

    Diba

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2015/04/15
    ارسالی ها
    86,552
    امتیاز واکنش
    46,640
    امتیاز
    1,242
    [BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
    مواد لازم برای تهیه خورش کنگر :
    [/BCOLOR]
    [BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
    کنگر خرد شده و تفت داده شده 250 گرم
    نعناع و جعفری 200 گرم
    سبزی قورمه سبزی 200 گرم
    گوشت 250 گرم
    پیاز خرد شده 2 عدد متوسط
    پیاز 1 عدد متوسط
    نمک و ادویه به مقدار دلخواه
    رب نارنج دو قاشق غذاخوری
    [/BCOLOR]
    [BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
    [FONT=Tahoma, Geneva, sans-serif][/FONT]​
    [FONT=Tahoma, Geneva, sans-serif]
    طرز تهیه خورش کنگر :
    کنگرهای پاک شده و خرد شده را درون روغن کمی تفت دهید تا سبک شوند. دقت کنید قطعات خرد شده کنگر باید نسبت به کرفس کمی بزرگتر باشند.
    سپس پیاز خرد شده را تفت دهید و کمی نمک و ادویه را اضافه کنید.​
    [/FONT]
    [/BCOLOR]
    [BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
    [FONT=Tahoma, Geneva, sans-serif][/FONT]​
    [FONT=Tahoma, Geneva, sans-serif]
    گوشت را کمی درون مخلوط پیاز و ادویه تفت دهید تا رنگش کمی تغییر کند.​
    سبزی ها را باید مخلوط و از قبل سرخ کرده باشید.​
    سبزی ها و کنگرهای سرخ شده را به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید و کمی تفت بدهید.​
    [/FONT]
    [/BCOLOR]
    [BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
    [FONT=Tahoma, Geneva, sans-serif][/FONT]​
    [FONT=Tahoma, Geneva, sans-serif]
    درون قابلمه مقداری آب بریزید و درب قابلمه را بگذارید تا گوشت و کنگرها کاملا بپزد.​
    بعد از حدود 1 ساعت یک عدد پیاز خانم را به صورت درسته درون قابلمه بیاندازید تا کاملا بپزد.​
    [/FONT]
    [/BCOLOR]
    [BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
    [FONT=Tahoma, Geneva, sans-serif][/FONT]​
    [FONT=Tahoma, Geneva, sans-serif]
    بعد از پختن پیاز، آن را خارج کرده و کامل میکس کنید و پیاز میکس شده را دوباره به درون قابلمه برگردانید. با این کار خورش شما غلیظ و خوش طعم خواهد بود.​
    [/FONT]​
    [/BCOLOR]
    [BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
    [FONT=Tahoma, Geneva, sans-serif][/FONT]​
    [FONT=Tahoma, Geneva, sans-serif]
    بعد از این که خورش شما کاملا پخت رب نارنج را اضافه کرده و طعم خورش تان را بچشید.​
    اگر می خواهید خورش تان روغن بیشتری بیاندازد حدود نیم ساعت قبل از خاموش کردن اجاق گاز، دو تا سه قالب کوچک یخ داخل خورش بیاندازید.​
    [/FONT]
    [/BCOLOR]
     

    مهربانوی ایرانی

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/11/30
    ارسالی ها
    6,382
    امتیاز واکنش
    14,554
    امتیاز
    898
    سن
    27
    طرز تهیه خورش کنگر • خواص کنگر و روشهای مصرف آن
    فصل بهار زمان مناسبی برای پخت خورش کنگر است. امروز دستور تهیه این خورش خوشمزه را انتخاب کرده ایم. کنگر گیاهی است خود رو، با برگ‌های خاردار و ساقه‌های ضخیم شبیه به کرفس که از آن در پخت سوپ ، خورش و حتی به‌صورت خام در سالاد نیز استفاده می شود.

    1- دستور پخت خورش کنگر
    Speerdistel-.jpg


    مواد لازم برای تهیه خورش کنگر
    • کنگر خورد شده 300 گرم
    • گوشت خورشتی 200گرم باضافه یه تیکه استخوان چربی دار
    • نعناع و جعفری خورد شده 150 گرم (این مقدار سلیقه ایه)
    • پیاز نگینی شده 1 عدد نسبتا بزرگ
    • نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
    • زعفرون حل شده 1 قاشق غذاخوری خوری
    • آبغوره دو قاشق سوپخوری


    طرز تهیه خوزش کنگر
    1- پیاز نگینی شده را در مقداری روغن تفت دهید تا نرم شود.

    2- سپس گوشت خرد شده را اضافه کنید و باز تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.

    3- در این مرحله چند لیوان آب جوش اضافه کنید و در قابلمه را بگذارید و حرارت را ملایم کنید تا گوشت بپزد.

    4- کنگر شسته و تمیز شده را به اندازه دو بند انگشت دست خرد کنید و بهمراه نعنا و جعفری خرد شده چند دقیقه در مقداری روغن تفت دهید.

    5- مقداری جعفری خشک و نعنا کوهی خشک شده هم اضافه کنین که در خوش عطر شدنش خیلی تاثیر داره. مجددا یه کم تفت بدین و پس از نیم پز شدن گوشت، بهش اضافه نمایید.

    6- ادویه را هم ریخته و در قابلمه را بگذارید. اجازه دهید تا با حرارت ملایم حدود 2 ساعت خورشت جا بیفتد.

    7- در آخراش برای خوش طعم شدن خورش کنگر، چاشنی آبغوره را اضافه کنین. دوباره بگذارین کم کم بجوشد تا مزه ابغوره به خورد خورشت رود و از طرفی هم خورش به روغن بیفتد.

    8- سپس زعفران حل شده را هم اضافه کنید. باز بگذارین 10 دقیقه بجوشد و در انتها همراه برنج سرو کنید.

    Speerdistel-2-1.jpg


    نکات
    • اگر در طول زمان پخت خورش کنگر ، آب خورشت کم شد میتوانید مقداری آب جوش اضافه کنید.
    • خورش کنگر طعمی مانند خورش کرفس دارد و بسیار خوشمزه است.
    • در صورت تمایل میتوانید 1 قاشق غذاخوری رب به این خورشت اضافه کنید.


    2- خواص کنگر
    • کنگر دارای ویتامین‌های A ، B ، D ، E بوده و املاح معدنی مانند پتاسیم و کلسیم دارد.
    • کنگر بادشکن و پیشاب‌آور است، از اسهال جلوگیری کرده، برای درمان مرض قند و همچنین در هضم غذا، سلامت دستگاه گوارش و سیستم قلبی عروقی مؤثر است.
    • عصاره برگ و ریشه کنگر برای جلوگیری از رسوب چربی در جدار رگ‌ها مفید بوده و در درمان یرقان، سوءهاضمه، احساس ناراحتی در معده، نفخ، بی‌اشتهایی، تهوع، اسهال خفیف یا یبوست، نارسایی کبد، دفع مزمن آلبومین و کم‌خونی بعد از جراحی موثر بوده و از کبد در برابر سموم شیمیایی محافظت می‌کند.
    • محققان معتقدند وجود ماده‌ای به نام سینارین در عصاره برگ کنگر، باعث کاهش کلسترول و تری‌گلیسیرید خون می‌شود. در ضمن همین ماده به همراه ماده دیگری به نام اسید کافئیک موجود در کنگر، کبد را در برابر عفونت حفظ می‌کنند.
    • کنگر بیشتر مورد استفاده کسانی است که داروهای بیماریهای مزمن مثل دیابت، فشار، روماتیسم و نظایر آن را مصرف می کنند زیرا این گیاه می تواند به پاکسازی کبد آنها از سموم دارو کمک کند.
    • کنگر طبیعتی گرم و خشک دارد و به همین علت آن را با ماست نیز می‌خورند و در ضمن برای آن دسته از افرادی که گرم‌مزاج هستند، خوردن آن توصیه می‌شود.
    • علاوه بر این، کنگر منبع غنی پتاسیم است.
    • استفاده از کنگر برای رفع کم خونی بعد از جراحی موثر است.
    • کنگر ضدعفونی‌کننده و تب‌بر است.
    • برای زخم ریه و جراحات روده مفید است.
    • ضماد ریشه کنگر برای سوختگی آتش و پیچیدگی عصب مفید می‌باشد.
    • صمغ بوته‌ی کنگر ایجاد قی می‌کند و همراه با آن بلغم و صفرای اضافی بدن را دفع می‌کند.
    • کنگر دارای هورمون های گیاهی بوده و ترشحات غدد را تقویت می‌نماید. شهرت آن در تقویت غرایز جنـ*ـسی است.
    • کنگر مرض برص را که در نتیجه بر هم خوردن تعادل ترشحی داخلی صورت می‌گیرد، درمان می کند. برای معالجه پیسی در گذشته ۳/۱ آب کنگر را با روغن و موم مخلوط می‌کردند و روی لکه‌های براق می‌گذاشتند.
    • این گیاه برای درمان روماتیسم، آسم، میگرن، سرگیجه، بیماری‌های پوستی مفید است.
    • ضماد کنگر برای درمان جراحات، خارش و بوی عرق بدن نافع است.


    Speerdistel-4.jpg


    مواد مغذی اصلی موجود در ۱۰۰ گرم کنگر خام

    • انرژی ۱۸ کیلو کالری
    • پتاسیم ۳۶۰ میلی گرم
    • آهن ۱ میلی گرم
    • فولات ۲۱ میکروگرم
    • کلسیم ۴۱ میلی گرم
    • ویتامین ب۵ (پتنوتنیک اسید) ۰/۳ میلی گرم
    • ویتامین ب۱ ۰/۱ میلی گرم
    • سدیم ۲۷ میلی گرم
    • بتاکاروتن ۳۹ میکروگرم
    • فیبر ۴ گرم


    3- نحوه مصرف کنگر
    • پس از پاک کردن کنگر و شستن آن، کنگر ها را مانند کرفس خرد می کنند و پس از اینکه آن را کمی در روغن سرخ کردند می توان آن را در تهیه خورش کنگر بکار برد.
    • می توان کنگر را به صورت خام در سالاد ریخته و مصرف کرد.
    • از آنجاییکه طبع کنگر گرم است، بهتر است آن را با ماست مصرف کرد.
    • می توان کنگر خرد و سرخ شده را در فریزر نگهداری کرده و هنگام پخت قورمه سبزی آن را با سبزی قورمه مخلوط کرد. خورش قورمه سبزی با ترکیب کنگر بسیار خوشمزه تر از قورمه سبزی معمولی است.
    • همچنین می توانید ریشه این گیاه را پخته و از آن جوشانده ای تهیه کرده و میل کنید.
    • همچنین از گیاه خشک نیز می توانید دمنوشی تهیه کرده و میل کنید. بدین منظور به همراه آب جوش ۱۰ الی ۱۵ دقیقه دم کنید ، سپس صاف کنید و میل کنید .


    Speerdistel-3.jpg




    4- موارد منع مصرف کنگر
    • زنان باردار، کودکان و افراد مبتلابه بیماری‌های کبدی یا کلیوی بهتر است از مصرف کنگر پرهیز کنند.
    • همچنین کسانی که نسبت به کنگر یا ماده سینارین حساسیت دارند، باید از مصرف این گیاه خودداری کنند.
    • کسانی که دچار بیماری های کلیوی و کبدی هستند باید در مصرف کنگر احتیاط کنند.
    • با توجه به اینکه کنگر باعث انقباض کیسه صفرا می‌شود، افرادی که سنگ کیسه صفرا دارند، از خوردن آن صرف‌نظر کنند. چرا که افزایش انقباض کیسه صفرا منجر به انسداد مجاری و حتی پارگی کیسه صفرا می‌شود.
    • کنگر طبیعتی گرم و خشک دارد به همین علت توصیه می‌شود که کنگر همراه با ماست مصرف شود.
    • کسانی که به زکام یا سرماخوردگی مبتلا شده‌اند، باید از مصرف آن خودداری کنند.
    • کنگر نفخ آور است و مصلح آن ادویه گرم، روغن یا سرکه می‌باشد.


    منابع:کانال آشپزی سپیده-زهره سادات/اسطوخودوس/یوتاب

    مجله تصویر زندگی
     

    برخی موضوعات مشابه

    بالا