انواع استیک

  • شروع کننده موضوع Zahra_rad
  • بازدیدها 411
  • پاسخ ها 11
  • تاریخ شروع

Zahra_rad

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2019/02/21
ارسالی ها
3,789
امتیاز واکنش
8,283
امتیاز
827
سن
21
محل سکونت
Shiraz
آشنایی با انواع استیک
استیک یکی از غذاهایی است که در سرتاسر جهان محبوب شده و دیگر غذای خاص یک کشور محسوب نمی شود. در سال های اخیر هم این غذای گوشتی در ایران هم به شدت محبوب شده و رستوران هایی مخصوص استیک در شهرهای مختلف افتتاح شده اند. استیک غذای بسیار ساده ای است و درست کردنش هم فرآیند پیچیده ای ندارد، با این حال نکات ریزی در مورد استیک وجود دارد که اهل فن باید از آن اطلاع داشته باشند. به همین دلیل می خواهیم یک مطلب را کاملا به استیک اختصاص بدهیم و در مورد انواع استیک گوشت، روش پخت آن و … با شما صحبت کنیم. در این مطلب لذیذ و خوشمزه همراه
Please, ورود or عضویت to view URLs content!
باشید.

steak.jpg
 
  • پیشنهادات
  • Zahra_rad

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2019/02/21
    ارسالی ها
    3,789
    امتیاز واکنش
    8,283
    امتیاز
    827
    سن
    21
    محل سکونت
    Shiraz
    گوشت در آشپزی ما ایرانی ها جایگاه ویژه ای دارد و انواع غذاهای گوشتی، آبگوشت، انواع کباب، کوفته و …این قضیه را به خوبی نشان می دهند. به همین دلیل جای تعجب نیست که استیک به خوبی جای خود را در ذائقه غذایی ما باز کرده و خیلی ها را عاشق خود کرده است. استیک انواع مختلفی دارد و شناخت تمام جزئیات و ریزه کاری ها ممکن است به نظر کمی دشوار بیاید. در رستوران ها اغلب گران ترین غذای منو، استیک است. استیک از قسمت های مختلف گوشت گاو یا گوساله (به ویژه راسته) تهیه می شود و کیفیت و بافت استیک بنا به قسمتی که استفاده شده کمی متفاوت خواهد بود. اگر بخواهیم استیک را در یک جمله توضیح بدهیم اینطور خواهیم گفت: یک برش گوشت (معمولا) گاو یا گوساله که معمولا از قسمت های عضلانی و راسته انتخاب می شود.
    steak-taste.jpg
     

    Zahra_rad

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2019/02/21
    ارسالی ها
    3,789
    امتیاز واکنش
    8,283
    امتیاز
    827
    سن
    21
    محل سکونت
    Shiraz
    درجه های مختلف پخت استیک


    یکی از نکات مهم در مورد استیک درجه های مختلف پخت آن است. وقتی به رستوران می روید و استیک سفارش می دهید از شما در مورد نحوه پخت آن نظرخواهی می کنند. به طور کلی استیک را به سه روش می پزند و آماده می کنند: ریر یا خام (Rare)، مدیوم یا پخت متوسط (Medium) و ول دان یا کاملا پخته (Well Done). البته ممکن است با اصطلاحاتی مثل مدیوم ریر و مدیوم وِل هم مواجه شوید که چیزی مابین سه موردی است که بیان کردیم.

    • استیک ریر یا خام | Rare
    همان طور که از اسمش مشخص است تقریبا خام است و کمترین میزان پخت را دارد. استیک ریر هنوز ظاهر قرمز گوشت خام را دارد و حتی کمی آبدار است و به همین دلیل شاید خیلی به مزاج ایرانی ها خوش نیاید. با این حال خیلی ها در سرتاسر دنیا این نوع استیک را دقیقا به خاطر آبدار بودن و خام بودنش دوست دارند!

    • مدیوم ریر | Medium Rare
    خیلی ها این درجه از پخت را بهترین شیوه پخت یک استیک لذیذ و عالی می دانند. در این روش استیک خیلی خام نیست و پخته شده است اما وقتی آن را برش می زنید هنوز وسط گوشت کمی صورتی باقی مانده است. مدیوم ریر پرطرفدارترین شیوه پخت استیک است و بسیاری از سرآشپزها این نوع استیک را به مشتریانشان پیشنهاد می دهند.
     

    Zahra_rad

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2019/02/21
    ارسالی ها
    3,789
    امتیاز واکنش
    8,283
    امتیاز
    827
    سن
    21
    محل سکونت
    Shiraz
    • مدیوم یا پخت متوسط | Medium
    اگر می خواهید استیکتان بیشتر بپزد بنابراین مدیوم را انتخاب کنید. استیک مدیوم را اکثریت افراد می پسندند و در میهمانی های بزرگ که تعداد زیادی شرکت می کنند معمولا این نوع استیک سرو می شود. گوشت در این نوع پخت به خوبی پخته شده و سطح استیک کاملا برشته و قهوه ای شده ،اما هنوز هم وسط گوشت کمی صورتی است (البته نه به اندازه مدیوم ریر).

    • مدیوم ول | Medium Well
    اگر به هیچ وجه دوست ندارید رنگ صورتی گوشت را ببینید و استیک کاملا پخته اما نرم و ترد می خواهید مدیوم ول انتخاب خوبی است. در این روش گوشت مدت زمان بیشتری از روش مدیوم گریل شده و سطح آن کاملا برشته است. داخل گوشت هم صورتی نیست، اما هنوز حالت تردی گوشت را حفظ کرده است.

    • وِل دان | Well done
    اما در بین انواع استیک روش ول دان بیشتر در ایران طرفدار پیدا کرده، چون به ذائقه ما شباهت بیشتری دارد. در این روش گوشت کاملا پخته می شود و گوشت با حرارت کم و مدت زمان نسبتا زیاد پخته می شود. البته استیک خورهای حرفه ای اصلا از این روش خوششان نمی آید و معتقدند روش پخت ول دان طعم اصیل استیک را از بین می برد و دیگر به آن نمی توان استیک گفت! با این حال خیلی ها که از طعم و ظاهر گوشت نیمه خام خوششان نمی آید استیک ول دان را سفارش می دهند.

    steak-type.jpg
     

    Zahra_rad

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2019/02/21
    ارسالی ها
    3,789
    امتیاز واکنش
    8,283
    امتیاز
    827
    سن
    21
    محل سکونت
    Shiraz
    مشهورترین انواع استیک
    • فیله مینیون | Filet Mignon
    فیله مینیون یکی از مشهورترین انواع استیک است و به اسم استیک تندرلیون یا استیک شاتوبریان هم شناخته می شود. این نوع استیک همان طور که از اسمش مشخص است از قسمت فیله یا راسته گاو تهیه می شود و از تمام انواع استیک لطیف تر و نرم تر است؛ و به همین دلیل در بین تمام استیک ها از همه گران تر هم هست. فیلع مینیون بافتی نرم و کره ای دارد و به محض گذاشتن در دهان آب می شود. برش این استیک به دلیل بافت نرمش ضخامت بیشتری (حدود ۴ سانتی متر) دارد و حاوی چربی کمتری نیز هست. بنابراین اگر نگران رژیم غذایی و میزان چربی دریافتی تان هستید فیله مینیون انتخاب خوبی است.

    fillet-mignon-1.jpg

    • استریپ استیک | Strip Steak
    یکی دیگر از انواع استیک، استریپ استیک است که به اسم های استیک کانزاس سیتی، نیویورک استریپ و شل استیک هم شناخته می شود. استریپ استیک از قسمت کمر گوشت گاو تهیه می شود و طرفداران زیادی هم دارد. این نوع استیک یکی از کلاسیک ترین و متداول ترین انواع استیک در رستوران هاست و چربی نسبتا متعادلی دارد. اگر کسی می خواهد برای اولین بار با استیک واقعی آشنا شود و دنبال یک استیک آبدار و خوش طعم می گردد معمولا این نوع استیک کلاسیک را به او پیشنهاد می دهند.
     

    Zahra_rad

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2019/02/21
    ارسالی ها
    3,789
    امتیاز واکنش
    8,283
    امتیاز
    827
    سن
    21
    محل سکونت
    Shiraz
    • استیک تی-بُن | T-bone Steak
    اگر بین انتخاب فیله مینیون و استریپ استیک مردد هستید چرا استیک تی بن را انتخاب نمی کنید؟! استیک تی بن هم از قسمت کمر گاو تهیه می شود و در واقع از یک تکه فیله مینیون و یک قسمت استریپ استیک تشکیل شده که با یک استخوان T شکل به هم چسبیده اند. البته استیک دیگری به نام پورترهاوس هم وجود دارد که مشابه تی بن است و از یک قسمت گاو تهیه می شود. تنها تفاوت آن ها در اندازه استیک است و تی بن کمی از پورترهاوس کوچک تر است. خیلی ها عاشق گوشتی هستند که به استخوان چسبیده باشد و برای این افراد، استیک تی بن انتخابی عالی و لذیذ خواهد بود. هرچند از آن جا که در این استیک دو قسمت مختلف گوشت وجود دارد طبخ و گریل آن نیاز به تبحر بیشتری دارد.

    t-bone-steak.jpg

    • استیک ریب-آی | Rib eye Steak
    استیک ریب آی یکی از محبوب ترین و لذیذترین انواع استیک است و از قسمت دنده گاو تهیه می شود. اگر عاشق دنده کباب هستید مطمئنا از طعم استیک ریب آی هم لـ*ـذت خواهید برد. این قسمت از گوشت بسیار ترد و نرم و لذیذ است و در مقایسه با سایر استیک ها چربی بیشتری دارد. اگر به دنبال استیک چرب و چیلی و آبدار هستید استیک ریب آی را انتخاب کنید. استیک ریب آی به دلیل چربی بیشتری که دارد می تواند روی حرارت زیاد گریل شود و همچنان آب دار و نرم باقی بماند.

    steak-meat.jpg

    • استیک تاپ سیرلوین | Top Sirloin
    این استیک هم یکی دیگر از پرطرفدارترین انواع استیک است و از قسمت راسته گاو و درست زیر فیله و پشت مازو تهیه می شود. از آن جا که این استیک از قسمت عضلانی گاو تهیه می شود تردی و لطافت کمتری در مقایسه با سایر استیک ها دارد. اما به دلیل طعم بی نظیری که دارد محبوبیت بسیار زیادی در بین استیک خورها پیدا کرده است.
     

    Zahra_rad

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2019/02/21
    ارسالی ها
    3,789
    امتیاز واکنش
    8,283
    امتیاز
    827
    سن
    21
    محل سکونت
    Shiraz
    انواع استیک



    استیک دنده
    استیک دنده بدون استخوان
    استیک گرد
    استیک سالیسبری، تهیه شده از گوشت چرخ کرده به همراه پیاز و گاهی قارچ
    استیک راسته
    استیک مغز ران، نوعی استیک بدون استخوان که به استیک فیله شبیه است.
     

    Zahra_rad

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2019/02/21
    ارسالی ها
    3,789
    امتیاز واکنش
    8,283
    امتیاز
    827
    سن
    21
    محل سکونت
    Shiraz
    طرز تهيه

    ابتدا قسمتهايي از فيله را که حالت پاره پاره دارد جدا مي کنيم، چنانچه روي گوشت رويه سفيدي به نام خز باشد آن را جدا مي کنيم سپس گوشت را به قطر يک سانتيمتر تا انتها برش مي زنيم سپس با استيک کوب،



    تکه هاي گوشت را مي کوبيم و روي آن را با سس سويا و سس خردل کاملاً مالش مي دهيم (۳ الي ۴ ساعت لازم است تا سس کاملاً در گوشت نفود کند)، از آنجا که سس سويا شور مي باشد



    به مقدار کم نمک به گوشت مي زنيم، سپس فلفل هم به آن مي زنيم. نعناع را خرد کرده و تکه هاي گوشت را داخل آن مي ريزيم (تا نعناع به تکه هاي گوشت بچسبد)



    معمولاً استيکها را داخل چدن سرخ مي کنيم ولي چون نعناع به چدن مي چسبند آن را با ماهي تابه مخصوص پن فراين کردن، سرخ مي کنيم.



    با سس فلفل.خردل.قارچ میل کنید



    Please, ورود or عضویت to view URLs content!
     

    Zahra_rad

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2019/02/21
    ارسالی ها
    3,789
    امتیاز واکنش
    8,283
    امتیاز
    827
    سن
    21
    محل سکونت
    Shiraz
    Please, ورود or عضویت to view URLs content!


    لم چاپس


    مواد لازم

    راسته با استخوان گوسفندی یك كیلوگرم
    روغن‌زیتون چهار قاشق سوپخوری
    پیاز یك عدد
    پودرسیر نصف قاشق چایخوری
    سس سویا یك قاشق سوپخوری
    نمك یك قاشق چایخوری
    فلفل نصف قاشق چایخوری
    كره و زعفران آب‌كرده به میزان لازم
    گوجه‌فرنگی، زیتون و سبزی در صورت تمایل



    طرز تهیه

    ابتدا رگ و چربی‌های گوشت را گرفته، اما استخوان‌ها روی آن باقی بماند. سپس با دو قاشق روغن‌زیتون، پیاز، فلفل، پودرسیر، نمك و سس‌سویا مخلوط كرده و به مدت پنج ساعت می‌گذاریم تا مزه‌دار شود، بعد داخل تابه چدنی دو قاشق دیگر روغن‌زیتون ریخته و دو طرف آن را خوب سرخ می‌كنیم.



    پس از سرخ شدن مقداری كره و زعفران آب‌كرده را با قلم‌مو روی آن بزنید تا خوشمزه‌تر شود و با گوجه‌فرنگی، زیتون و سبزی تزئین كنید.
     

    Zahra_rad

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2019/02/21
    ارسالی ها
    3,789
    امتیاز واکنش
    8,283
    امتیاز
    827
    سن
    21
    محل سکونت
    Shiraz
    لایک فراموش نشه:campe45on2:
     

    برخی موضوعات مشابه

    پاسخ ها
    14
    بازدیدها
    645
    پاسخ ها
    14
    بازدیدها
    1,315
    پاسخ ها
    9
    بازدیدها
    172
    پاسخ ها
    38
    بازدیدها
    361
    تاپیک قبلی
    تاپیک بعدی
    بالا