"به نام خداوند بخشنده و مهربان "
1-نقش تغذیه در یادگیری
نقش تغذیه در سلامت افراد در هر سنی شناخته شده است، زیرا تغذیهی خوب موجب عملکرد بهتر ارگانهای گوناگون بدن مانند مغز، سیستم ایمنی و دفاعی و قلبیعروقی میشود.
نقش تغذیه در سلامت افراد در هر سنی شناخته شده است، زیرا تغذیهی خوب موجب عملکرد بهتر ارگانهای گوناگون بدن مانند مغز، سیستم ایمنی و دفاعی و قلبیعروقی میشود. تغذیهی مناسب دانشآموزان نیز به دلیل شرایط سنی، تحرک و فعالیت بدنی آنها و درس خواندن و انجام تکالیف مدرسه نقش بسیار مهمی دارد. در روزهای امتحان به علت استرس و فشارهای عصبی به طور معمول تغذیهی دانشآموزان دچار اشکال میشود که هم روی یادگیری تأثیر میگذارد و هم به علت استرس، سیستم ایمنی بدن را تضعیف میکند و موجب میشود بیماریهای متعدد در این دوران، سلامت آنها را تهدید کند؛ بنابراین برای پیشگیری از آثار نامطلوب تغذیهی نامناسب و بروز بیماریها، باید یک برنامهریزی غذایی صحیح برای دانشآموزان تنظیم کنید تا عملکرد مغز و یادگیری آنها افزایش یافته و سیستم ایمنی بدن نیز تقویت شود.
تغذیه و تقویت حافظه
بر اساس نظر متخصصان، بهترین راه برای افزایش یادگیری، خوردن صبحانهای کافی و مناسب است. صبحانه، انرژی اولیه برای عملکرد مغز را تأمین میکند و در دانشآموزان موجب افزایش قدرت یادگیری، تمرکز و تقویت حافظه میشود و قدرت حل مسائل را بالا میبرد. صبحانهی مناسب شامل مواد قندی یا غلات پیچیده مثل نان و پروتئین است تا انرژی کافی برای شروع فعالیتهای روزانه تأمین و در سطح مناسب نگهداری شود؛ بنابراین خوردن میوه و آبمیوهی تازه، شیر، پنیر، مغزها (مانند گردو و بادام) و تخممرغ، محرک خوبی برای فعالیتهای مغزی است.
از سوی دیگر، خوردن صبحانهی زیاد یا اصرار به آن، اثر معکوسی بر آمادگی دانشآموزان دارد. بعضی از مواد غذایی، آثار نامطلوبی در یادگیری دارند؛ به طور مثال، مصرف مقدار زیاد شیرینی یا مقدار زیاد کافئین، آثار منفی را به صورت ایجاد خستگی، تغییرات خلقی و کاهش آب بدن در فرد ایجاد میکنند. خوردن مواد غذایی با چربی زیاد نیز موجب ایجاد احساس خوابآلودگی میشود. به طور کلی هر مادهی غذایی که بیش از ظرفیت خورده شود، توصیه نمیشود.
خوردن مواد پروتئینی در طول روز و وعدههای ناهار و شام موجب عملکرد بهتر مغز میشود. خوردن آب و مایعات فراوان در طول روز موجب شادابی و افزایش قدرت یادگیری میشود. هنگام مطالعه و درسخواندن، اغلب دانشآموزان احساس گرسنگی و خستگی میکنند و به طور معمول به خوردن یک میانوعده برای کارایی بهتر و ادامهی مطالعه تمایل دارند. مواد سبک و کمچرب مانند مغز پسته، فندق، بادام، گردو، کشمش، بادامزمینی، چند عدد بیسکویت و شیر یا میوه و آبمیوه، کمی نان و پنیر کمچرب به تمدید انرژی و تمرکز در دانشآموزان کمک میکند. در بعضی از مطالعات، به نقش غذاهایی مانند توتفرنگی، شاهتوت، موز، ماهی، شکلات و بعضی از ویتامینها مانند ویتامین و اسیدفولیک در بهبود حافظه اشاره شده است.
1-نقش تغذیه در یادگیری
نقش تغذیه در سلامت افراد در هر سنی شناخته شده است، زیرا تغذیهی خوب موجب عملکرد بهتر ارگانهای گوناگون بدن مانند مغز، سیستم ایمنی و دفاعی و قلبیعروقی میشود.
نقش تغذیه در سلامت افراد در هر سنی شناخته شده است، زیرا تغذیهی خوب موجب عملکرد بهتر ارگانهای گوناگون بدن مانند مغز، سیستم ایمنی و دفاعی و قلبیعروقی میشود. تغذیهی مناسب دانشآموزان نیز به دلیل شرایط سنی، تحرک و فعالیت بدنی آنها و درس خواندن و انجام تکالیف مدرسه نقش بسیار مهمی دارد. در روزهای امتحان به علت استرس و فشارهای عصبی به طور معمول تغذیهی دانشآموزان دچار اشکال میشود که هم روی یادگیری تأثیر میگذارد و هم به علت استرس، سیستم ایمنی بدن را تضعیف میکند و موجب میشود بیماریهای متعدد در این دوران، سلامت آنها را تهدید کند؛ بنابراین برای پیشگیری از آثار نامطلوب تغذیهی نامناسب و بروز بیماریها، باید یک برنامهریزی غذایی صحیح برای دانشآموزان تنظیم کنید تا عملکرد مغز و یادگیری آنها افزایش یافته و سیستم ایمنی بدن نیز تقویت شود.
تغذیه و تقویت حافظه
بر اساس نظر متخصصان، بهترین راه برای افزایش یادگیری، خوردن صبحانهای کافی و مناسب است. صبحانه، انرژی اولیه برای عملکرد مغز را تأمین میکند و در دانشآموزان موجب افزایش قدرت یادگیری، تمرکز و تقویت حافظه میشود و قدرت حل مسائل را بالا میبرد. صبحانهی مناسب شامل مواد قندی یا غلات پیچیده مثل نان و پروتئین است تا انرژی کافی برای شروع فعالیتهای روزانه تأمین و در سطح مناسب نگهداری شود؛ بنابراین خوردن میوه و آبمیوهی تازه، شیر، پنیر، مغزها (مانند گردو و بادام) و تخممرغ، محرک خوبی برای فعالیتهای مغزی است.
از سوی دیگر، خوردن صبحانهی زیاد یا اصرار به آن، اثر معکوسی بر آمادگی دانشآموزان دارد. بعضی از مواد غذایی، آثار نامطلوبی در یادگیری دارند؛ به طور مثال، مصرف مقدار زیاد شیرینی یا مقدار زیاد کافئین، آثار منفی را به صورت ایجاد خستگی، تغییرات خلقی و کاهش آب بدن در فرد ایجاد میکنند. خوردن مواد غذایی با چربی زیاد نیز موجب ایجاد احساس خوابآلودگی میشود. به طور کلی هر مادهی غذایی که بیش از ظرفیت خورده شود، توصیه نمیشود.
خوردن مواد پروتئینی در طول روز و وعدههای ناهار و شام موجب عملکرد بهتر مغز میشود. خوردن آب و مایعات فراوان در طول روز موجب شادابی و افزایش قدرت یادگیری میشود. هنگام مطالعه و درسخواندن، اغلب دانشآموزان احساس گرسنگی و خستگی میکنند و به طور معمول به خوردن یک میانوعده برای کارایی بهتر و ادامهی مطالعه تمایل دارند. مواد سبک و کمچرب مانند مغز پسته، فندق، بادام، گردو، کشمش، بادامزمینی، چند عدد بیسکویت و شیر یا میوه و آبمیوه، کمی نان و پنیر کمچرب به تمدید انرژی و تمرکز در دانشآموزان کمک میکند. در بعضی از مطالعات، به نقش غذاهایی مانند توتفرنگی، شاهتوت، موز، ماهی، شکلات و بعضی از ویتامینها مانند ویتامین و اسیدفولیک در بهبود حافظه اشاره شده است.